ȘahPartenie Mihai – campion național la șah prin corespondență....

Partenie Mihai – campion național la șah prin corespondență. Despre utilizarea internetului

-

promovare onlinespot_img

7.5.7. Adică 7 florar, ora 7.00. Sar peste buletinul de știri de la ora 7 difuzat de Radio România Actualități, fiind conectat la fluxurile informaționale de la 5 și 6. Pot deci scrie liniștit pentru revistă. Ar merge ceva despre literatură, fiind data de naștere a lui Rabindranath Tagore. Cel care se năștea chiar în 7 mai 1861 a impresionat juriul și a primit Nobelul pentru literatură în 1913. Dar, am o datorie de onorat cu actualitatea șahistă, așa că schimbăm liniile tematice.
A 57-a ediție a Campionatului Național de șah prin corespondență, desfășurată în perioada mai 2019-martie 2021, s-a încheiat cu victoria cunoscutului șahist Partenie Mihai (CS Studențesc Medicina Timișoara), care a totalizat 7,5 p. din 12 partide, depășindu-l la Sonneborn-Berger pe Tudor Ristea (CS Elidor București).
Născut la 25 mai 1947 în localitatea bistrițeană Albești, noul campion s-a afirmat în anul 1982 ca jucător la echipa UMT din orașul de pe Bega. Tot în acea perioadă, și-a început activitatea de antrenor (pe care a îmbinat-o optim cu serviciul lui în domeniul tehnic), obținând succese la finalele naționale de junioare cu fiicele sale Laura (maestră a sportului) și Narcisa (candidată de maestră), iar ulterior cu Monica-Karina Lucian-Hoffmann și Diana Corolea. În anul 1986 începe și activitatea de arbitraj, devenind în anul 2011 arbitru FIDE.
Din 1992 practică șahul prin corespondență, jucând până în prezent peste 400 de partide. Anul trecut, ICCF i-a acordat titlurile de CCE (Corespondence Chess Expert) și CCM (Corespondence Chess Master).
Cu evlavia din viața zilnică, Partenie Mihai a editat an de an, alături de regretata sa soție, maestra sportului Eleonora Mihai, revista „Visul unui pion” (sub egida clubului Mediator Giarmata Vii, pe care l-au înființat împreună), profesiune de credință a dragostei față de tinerele generații șahiste.
Am primit o întrebare pertinentă legată de acest concurs și de șahul prin corespondență în general. Ce prevăd reglementările actuale în privința utilizării internetului în continuarea partidelor disputate prin corespondență? Dacă un jucător primește mutarea are timp suficient să consulte bazele de date privind partidele disputate deja.
M-am interesat în stânga și în dreapta, la oamenii de specialitate și iată ce am aflat.
Concursurile din România de șah prin corespondență au loc respectând prevederile regulamentului forului mondial din domeniu și anume International Correspondence Chess Federation. Conform prevederilor incluse aici, jucătorii care practică șahul prin corespondență au voie să consulte internetul.
Un număr restrâns de federații joacă unele competiții având condiția de a nu utiliza spațiul virtual, dar acestea sunt din ce în ce mai puține.
Chiar o să fac azi un drum la poșta din Breaza. Poate am mai primit niște bani, un tablou, ori cărți. O să dau o mutare în plic. Sau poate am timp chiar eu să expediez, la oamenii interesați, volumul intitulat ,,Șapte dimineți”, unde este numele meu pe copertă. Pe 6 mai am pus mâna prima dată pe el cu ocazia unei avanpremiere la șirul de lansări oficiale. Deschiderea pachetului s-a făcut în cadrul filmat al Salonlui literar artistic, pe care l-am inițiat la Biblioteca ,,Dan Grigorescu” din oraș. Despre acest subiect, poate cu un alt prilej. Să fie sănătate doar și mai puțini viruși reali în lume.
Aristotel Bunescu – UZPR

foto- pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • sah
Articolul precedentTraduceri restante
Articolul următorComemorările lui Tito
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Takakeisho câștigă turneul de Anul Nou la sumo 

Ozeki Takakeisho a câștigat convingător turneul de Anul Nou de anul acesta la sumo, cu douăsprezece victorii și trei...

Carlsen rămâne campion mondial la șah, după o nouă gafă a lui Nepo în partida a unsprezecea

Vineri, Marele Maestru Magnus Carlsen a câștigat și partida a unsprezecea a meciului pentru titlul de campion mondial în...

România a învins Canada. India și Rusia, aur la Olimpiada online  

31 august, 2020 Știrile bune nu vin niciodată singure, așa că, după deschiderea oficială a sezonului competițional de șah cu...
promovare onlinespot_img

România nu a participat la „soluția finală”, dar a avut un „Holocaust propriu”

Istoricul Ovidiu Raețchi a declarat în cadrul emisiunii online „Raftul Atenei” că România și Croația au fost, în afară...

Andrei Dunuță: ,,Șahul este o metaforă a vieții și a business-ului”

București, 25 septembrie, 2020 Domnul Andrei Dunuță m-a cucerit la lansarea revistei noastre. Prin urmare am dorit mult să vă prezint...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi