Oul albastru

-

promovare onlinespot_img

Am intrat de câteva ore în noul an. Unii sunt încă în lumea viselor, dar eu prefer să notez pentru dumneavoastră, care veți citi în orele următoare aceste rânduri.
În prima zi a anului, când omul așteaptă concertul special de la Filarmonica din Viena, merge un text frumos de vacanță.
Am ales notațiile doamnei Steluța Bogatu.
Iată textul:
Am început și eu să scriu pe rețelele de socializare pentru plăcerea de a comunica. Soțul meu a trebuit să-și adapteze preocupările cultural-artistice, să pregătească și să difuzeze ONLINE edițiile Cenaclului Literar-muzical Marin Preda al Casei de Cultură a Studenților din București, al cărui coordonator este!
Doar nu era să renunțe la evenimentele organizate cu dăruire în ultimii 6 ani! Aceste manifestări i-au adus bucurie sufletească, apreciere și recunoaștere și, mai ales, prieteni dragi! Să știți că înțeleg acum mai bine rostul rețelelor de socializare deși sunt de părere că este bine să păstrăm un echilibru în ceea ce privește implicarea noastră, așa cum ar trebui să fie în toate activitățile și lucrurile de pe pământ! Sourtout pas du zel, spune mătușa mea adorată de la Brașov! Și acum, vă împărtășesc gândurile mele legate de zilele de concediu petrecute la munte! Poiana Mărului, județul Brașov!
În paranteză fie spus, prietena mea nu înțelegea cum poate cineva să meargă de 14 ori în același loc, chiar dacă este absolut superb, căci fusese și ea o dată cu noi la Pensiunea lui Răzvan Antonaru!
Eu nu vă voi scrie despre chestiuni legate de cazare, masă, bucate tradiționale, arta ospitalității, modalități de atragere a turiștilor sau măsuri de eficientizare a activității pe timp de criză sau de pandemie! Nu voi vorbi despre calitatea oamenilor cu față zâmbitoare și grijă permanentă ca tu sa te simți bine!
Eu vă voi povesti ce-mi place mie aici, ce mă face pe mine să mă simt liberă,
,să visez să cânt și să fluier prin pădure și pe cărări între dealuri si văi înverzite și împrietenite într-una dintre cele mai frumoase localități românești, de o frumusețe aproape nepământeană, într-un spațiu mirific! Aici, aerul proaspăt îți intră direct în suflet, mirosul florilor de câmp te pătrunde până în adâncul ființei tale, iar cerul este mai larg decât întinderea mării chiar dacă este străpuns de vârfuri muntoase fără pereche, semețe, elegante și pline de mister! Vezi Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Bucegii! Și totul este simplu, frumusețea este un dat al sorții aici! În fiecare sezon natura este darnică cu oamenii! Găsești flori de câmp și plante medicinale, ciupercuțe și fructe de pădure! E plină pădurea de cloambe (lemne uscate de mici dimensiuni) și de mușchi verzi! La ce-ți mai trebuie o păturică? Îmi zic…
Odată am găsit un ou albastru turcoaz mic și oval lângă un trunchi de copac în pădurea din apropierea pensiunii! Era de uliu, așa mi-a spus proprietarul pensiunii! Altădată am descoperit un ponei la marginea pădurii în grădina împrejmuită care ținea tot de pensiune sau pe cărarea dinspre localitatea Poiana Mărului! Am cules mure și măceșe, fructe de păducel și scoruș, mere, prune și pere de pe marginea drumului! Căpițele de fân sunt mai frumoase aici pe dealuri iar oamenii se salută chiar dacă nu se cunosc, cu glas domol și așezat de parcă timpul a stat pe loc! Ei par că nu se grăbesc chiar dacă îi găsești la săpat sau la lucrul fânului! În vârf de deal o livadă cu meri neîngrădită, nepăzită! Am găsit și o troiță frumoasă la o răspântie! La marginea pădurii mi-au căzut ochii pe o frunză deja pictată de o mână nevăzută cu fir alb argintat și simboluri spiralate! Totdeauna am câte un buchețel de floride câmp, mi-a plăcut de când eram mică! Dar ultima dată am descoperit și un buștean retezat de mama natură puțin cam uscat dar numai bun pentru a ține loc de vază chiar acolo în mijloc de pădure.Pe drum fluturași de toate culorile, greierași cântăreți și bărzăuni! Păsări încântătoare, cred că erau cinteze! Peste dealuri se vedea ascunsă localitatea Poiana Mărului și turla bisericii! Am mers pe jos până acolo! Frumoasă și liniștită localitate! Mi-a plăcut! Am fost și La Releu, așa i se spune unuia dintre traseele pentru amatorii de drumeții! Poți privi în zilele senine toată întinderea fascinantă a țării Bârsei! Undeva, știu eu în care direcție, se vede casa bunicilor mei de la Holbav! Am crescut și sunt la rândul meu bunică dar tot nu pot uita frumusețea locurilor unde tatăl meu s-a născut și unde eu am petrecut vacanțele toate împreună cu fratele meu! Cam atât! Mă bucur că am povestit cu voi!
Gata. S-a terminat.
Urez cititorilor să aibă ocazia de a face la rândul lor, drumeții memorabile prin natură. La mulți ani!
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Anca Roxana Constantin van der Zee – un om de succes!

Voi începe aceste rânduri cu o mărturisire. Chess Corporate Pallas Athena este un concept care se dezvăluie treptat, treptat cu...

INVITAȚIE LA PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL

MOTTO: ,,Muzică, tu ești tovarășul meu de zi și de noapte, la durere și la fericire. Tu ești apă...

Magnus Carlsen a câștigat Norway Chess pentru a patra oară consecutiv

Magnus Carlsen a câștigat pentru a patra oară consecutiv Turneul de șah din Norvegia, după ce l-a învins pe...
promovare onlinespot_img

O lemă creștină într-o lume modernă

Aparent, între societatea liberală modernă și creștinism sunt diferențe insurmontabile. În societatea liberală există o anumită flexibilitate intelectuală, în...

Justiția „din Schengen” și justiția din România

Când cineva mi se va mai arăta dezamăgit că România nu e primită în spațiul Schengen, am să-i ofer...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi