ȘahDiagrama săptămâniiOslo Esports Cup, runda 6: Carlsen câștigă, Praggnanandhaa pierde

Oslo Esports Cup, runda 6: Carlsen câștigă, Praggnanandhaa pierde

-

promovare onlinespot_img

În duelul la distanță dintre Magnus Carlsen și Praggnanandhaa din Oslo Esports Cup, turul 6 a mers bine pentru Campionul Mondial: El și-a câștigat meciul împotriva lui Eric Hansen, în timp ce Praggnanandhaa a pierdut împotriva lui Jan-Krzysztof Duda. În momentul de față, Praggnanandhaa și Carlsen sunt la egalitate, cu un scor de 12/18 fiecare, dar teoretic și Duda are șanse să câștige turneul.

În turneele din seria de șah Meltwater Champions, Carlsen este cel căruia i se acordă cea mai multă atenție, dar la Oslo, marele maestru indian Praggnanandhaa, cel mai tânăr jucător din domeniu, a luat lumina reflectoarelor. La începutul turneului, Campionul Mondial, care a suferit de o răceală severă, a pierdut meciul împotriva Marelui Maestru vietnamez Le Quang Liem, în timp ce tânărul indian a dat din victorie în victorie.

Dar în runda a 4-a, Carlsen a câștigat duelul direct împotriva lui Praggnanandhaa 3:0, doar pentru a pierde o rundă mai târziu împotriva celui de-al doilea său adversar, Jorden van Foreest. În acel meci, campionul mondial a suferit și de un caz rar de orbire la șah și greșit complet mutarea care implica tura.

După cinci runde și cu două runde până la final, Praggnanandhaa era cu trei puncte în fața lui Carlsen și avea șanse mari să câștige turneul. Dar în penultima rundă, Carlsen a trebuit să joace Eric Hansen, care are cel mai mic rating dintre toți cei opt jucători de la Oslo, în timp ce Praggnanandhaa a avut de-a face cu Jan-Krzystof Duda.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Yuri Averbakh, cel mai longeviv Mare Maestru în viață, a împlinit 100 de ani

MM Yuri Averbakh, cel mai în vârstă mare maestru din lume, a împlinit 100 de ani. După a trecut...

Mica Romă (3): Ion Agârbiceanu, „Licean… odinioară”

Cel de-al treilea volum al seriei „Mica Romă XXI” ni-l reamintește - sau ni-l face cunoscut - pe Ion...

Săptămâna în șah: 19 – 25 aprilie 2021. Noii campioni ai României

Alessia Mihaela Ciolacu (Clubul Central de Șah București) și Bogdan-Daniel Deac (CS Politehnica Iași) sunt noii campioni ai României....
promovare onlinespot_img

Olimpiada bizară: Românii au ajuns cu 121 de zile înainte de Beijing 2022

Stimați cititori, astăzi revenim la tema olimpiadei bizare cu un subiect incredibil. Primii reprezentanți ai României la ediția de...

Anand câștigă și fără rocadă

Un maestru din perioada clasică a șahului recomanda ca atunci când nu ai ceva mai bun de făcut pe...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi