OpiniiOlimpismul bizar continuă la Tokyo după 45 de zile

Olimpismul bizar continuă la Tokyo după 45 de zile

-

promovare onlinespot_img

Am scris pe perioada Olimpiadei din Japonia despre mai multe aspecte ciudate ale competițiilor, dar iată, în mod bizar, ele continuă chiar și după o lună și jumătate. Flarăca olimpică este stinsă de mult, dar fenomenele bizare nu vor să se oprească.

Spre exemplu, șeful Comitetului Internațional Olimpic reacționează abia acum cu un mesaj de concluzii.  Este vorba de scrisoare a președintelui CIO Thomas Bach către Mișcarea Olimpică. Încercăm să găsim o motivare pentru această reacție tardivă.
Președintele CIO a mulțumit tuturor participanților la JO Tokyo 2020, a vorbit despre aceste Jocuri ca despre simbolul speranței, solidarității și păcii. Totodată, Bach a vorbit în scrisoare și despre Beijing 2022 și despre faptul că în octombrie va apărea primul Playbook și primele contramăsuri la criza sanitară pentru Jocurile de iarnă, despre faptul că CIO pune la dispoziție, la cerere, tuturor Comitetelor Olimpice și Paralimpice Naționale, vaccinuri.
Scrisoarea a fost publicată pe site-ul: https://olympics.com/athlete365/
Redăm textul integral al acestei scrisori:
”Dragi prieteni și colegi,
Dragi președinți și prieteni,
Dragi sportivi,
La puțin peste o lună de la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, sper că această scrisoare vă va găsi în stare bună de sănătate și de spirit.
Am putut face ca primele Jocuri Olimpice amânate să devină realitate doar datorită sprijinului unificat și puternic al tuturor celor din comunitatea noastră olimpică. Acest lucru este cu atât mai remarcabil, având în vedere numeroasele provocări pe care le-am avut de înfruntat în ultimele luni ale pandemiei.
Prin urmare, vă rog să acceptați mulțumirile și recunoștința mea din inimă pentru contribuția și dedicația valoroasă la succesul acestor Jocuri Olimpice. Acestea au fost Jocuri Olimpice fără precedent și a fost nevoie de un efort imens din partea tuturor pentru ca acestea să se întâmple într-un mod sigur pentru toată lumea.
Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost Jocurile Olimpice ale speranței, solidaritatății și păcii. Sportivii din toate cele 33 de sporturi olimpice, din cele 205 de Comitete Olimpice Naționale și Echipa Olimpică pentru Refugiați ai CIO, au trimis acest mesaj răsunător de la Tokyo către lume.
Cei mai buni sportivi din lume ne-au inspirat cu momente de neuitat. Pentru prima dată de când a început pandemia, lumea s-a reunit prin puterea sportului și realizările sportivilor. În acest fel, Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au dat lumii speranța atât de necesară în aceste vremuri dificile. Iată ce înseamnă Jocurile Olimpice: reunirea lumii în pace și solidaritate și acordarea credinței omenirii în viitor.
Acum avem ocazia unică de a întări din nou acest mesaj olimpic în doar câteva luni. Odată cu apropierea iernii, accentul nostru este acum pe deplin pregătirile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022.
Deși pandemia este departe de a se fi încheiat, aș dori să vă asigur că, împreună cu partenerii și prietenii noștri chinezi, nu scutim niciun efort pentru a face aceste Jocuri Olimpice de Iarnă sigure pentru toată lumea. Așa cum am făcut la Tokyo, punem în aplicare contramăsuri riguroase pentru a asigura sănătatea și siguranța tuturor participanților olimpici la Beijing. Continuăm să fim ghidați în acest sens de sfaturile științifice ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale experților internaționali. Prima ediție a Playbooks pentru Beijing, care prezintă toate contramăsurile pentru fiecare grup de părți interesate, este programată să fie publicată în octombrie.
În acest context, mă bucur să vă anunț că, de asemenea, pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 vom avea un program de vaccinare, care a funcționat atât de eficient pentru Tokyo. Aceasta înseamnă că vom sprijini încă o dată părțile interesate, punând vaccinurile la dispoziția tuturor participanților olimpici înainte de Beijing, în conformitate cu reglementările naționale.
În aceste vremuri dificile pe care le trăim, vedem cât de relevantă este misiunea generală a Jocurilor Olimpice de a uni lumea prin competiție pașnică. Jocurile Olimpice transmit acest mesaj de pace, unitate și solidaritate, indiferent de locul în care au loc. Puterea Jocurilor Olimpice este universalitatea lor. Acesta este motivul pentru care Jocurile Olimpice aparțin întregii omeniri. Prin urmare, regulile Cartei noastre olimpice garantează drepturi egale pentru toată lumea la orice ediție a Jocurilor Olimpice. Numai astfel Jocurile Olimpice pot deveni cel mai puternic simbol al unității din lume în toată diversitatea noastră.
În săptămânile și lunile dinaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, sper foarte mult că putem conta în continuare pe sprijinul dumneavoastră de dragul tuturor sportivilor care se pregătesc atât de greu pentru a-și îndeplini visul olimpic. Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 vin într-un moment important pentru a aduce lumea împreună în spiritul olimpic al păcii, solidarității și unității. Din nou, sportivii acestor Jocuri Olimpice vor transmite lumii acest mesaj al puterii unificatoare a sportului. Acesta este motivul pentru care sportivii merită sprijinul nostru maxim pentru a ne asigura că se pot pregăti și pot concura în cele mai bune condiții posibile din toate punctele de vedere.

Aștept cu nerăbdare această mare plăcere de a vorbi din nou cu voi foarte curând!” și-a încheiat mesajul Thomas Bach.

Aristotel Bunescu – UZPR
Foto: Olympics

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Visul vacii de a zbura a devenit realitate

Mereu cu botul prin iarba proaspătă, vaca s-a întrebat într-o zi cum poate să fie viața în aer? Ce...

BANI PENTRU VIITORUL SPORTULUI DE PERFORMANȚĂ, INCLUSIV PENTRU ȘAH

BANI PENTRU VIITORUL SPORTULUI DE PERFORMANȚĂ, INCLUSIV PENTRU ȘAH Pentru multe echipe guvernamentale care s-au perindat, în ultima vreme, pe...

UN NOU SUCCES AL ȘAHULUI ROMÂNESC – SUNTEM ÎN SUPERFINALA „Nations League”!

România învinge Polonia și merge în superfinala competiției online de șah "Nations League" 18 august, 2020 Stimați cititori, iubitori ai șahului...
promovare onlinespot_img

Emisiunea Semn de Carte de Afaceri: Meseriile Viitorului

Andreea Paul din 2018 până în prezent este Conferențiar Universitar Doctor la Facultatea de Relații Economice Internaționale la ASE,...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (II)

„No 1. Maiu. 1925” Primul număr al „Revistei de Șah”, nume sub care a apărut pentru prima oară publicația care...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi