OpiniiOlimpiada văzută prin ochii copiilor

Olimpiada văzută prin ochii copiilor

-

promovare onlinespot_img

La subiectul de azi, 9 noiembrie 2021, vă rog să îmi dați voie să fiu puțin emoționat. Motivul?  Timp de câțiva ani am făcut parte din juriul unui concurs de pictură organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Tema – Jocurile Olimpice. Cum desenează, cum pictează cei mai mici artiști subiecte legate de întrecerile olimpice?

Privirea proaspătă a copiilor scoate mereu la iveală unghiuri pe care adulții nu le sesizează. Lumea candorii, curiozitatea nesecată de a descoperii noi și noi aspecte ale vieții cotidiene fac din bucuria celor mici un spectacol uimitor. Pentru asta ne simțim mai bine la un loc de joacă pentru cei care merg la grădiniță.

Dar, să revenim la olimpism.

Pentru al doilea an consecutiv, Concursul Național de Arte Plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”, ajuns la cea de a XXIX-a ediție, s-a desfășurat în condiții speciale din cauza crizei sanitare. În ciuda tuturor dificultăților, evenimentul organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR) cu sprijinul Ministerului Educatiei (M.E.) și al Solidarității Olimpice (departament din cadrul Comitetului Internațional Olimpic) s-a bucurat de o participare record. Nu mai puțin de 2.278 de lucrări provenite din Municipiul București și alte 37 de județe. Toate au intrat în competiție pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani – 293 lucrări, 11-14 ani – 1280 lucrări, 15-18 ani – 305 lucrări.

Juriul, alcătuit din Adrian Brăescu –inspector pentru arte plastice în cadrul M.E., Elena Stoica – profesor de educație plastică la Corbeni, jud. Argeș, Ioana Streinu – inspector școlar pentru arte vizuale în cadrul ISMB și Conță Adriana – profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” București, a ales 42 de lucrări pentru a fi premiate.

Premiile constând în materiale de pictură, albume de artă și diplome, vor fi trimise câștigătorilor prin intermediul unei firme de curierat.

Vă prezentăm câștigătorii premiilor I.

CATEGORIA 6-10 ANI

Premiul I: Boriceanu Cristian de la Școala Gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului; profesor îndrumător: Mitrofan Laura; titlul lucrării: „Învingătorii”

CATEGORIA 11-14 ANI

Premiul I: Teodora Maria Miricioiu de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Pitești; profesor îndrumător: Mocioc Elena; titlul lucrării: „Minunile Jocurilor Olimpice”

CATEGORIA 15-18 ANI

Premiul I: Gavril Mihaela Cătălina de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani; profesor îndrumător: Dolhescu Genoveva; titlul lucrării: „Colaj”.

Acum stau și mă întreb. Ce vor deveni acești câștigători ca adulți? Pictori amatori, ori cu studii superioare de specialitate?

Poate vor abandona drumul miraculos al artei și vor face altceva în viață.

Oricare va fi viitorul lor, sunt sigur că mereu vor fi sensibili la întrecerile olimpice.

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Foto- COSR

 

 

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Pitonul ca animal de companie

Vedem pe stradă mulți oameni cu un câine după ei. Unii au javre mai mici, alții au blănoși mai...

Bufnița, semnul înțelepciunii, e chiar aici

Suntem în data de 21 aprilie 2021, iar eu mă grăbesc să scriu despre un fapt de viață. Am...

Care sunt cei 7P de la PERFORMANȚĂ?

Vă amintiți începuturile din viața voastră? Cum începe drumul către Performanță? Eu am început de multe ori, am luat-o de la...
promovare onlinespot_img

De la glumă la cercetare științifică: Să ducem vacile la toaletă!

Gata, au început diminețile cu nori în această toamnă. Pentru ceva timp, ne vor lipsi razele de soare. În...

Săptămână bogată în evenimente șahiste

Două evenimente importante în șah au loc săptămâna aceasta în România, oferind tuturor șahiștilor din țară și din străinătate...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi