OpiniiOlimpiada s-a terminat, vine Olimpiada!

Olimpiada s-a terminat, vine Olimpiada!

-

promovare onlinespot_img

Este cunoscută expresia „Regele a murit. Trăiască Regele!“

Ea a fost folosită cu multe secole în urmă în două ţări mari puteri şi este şi astăzi extrem de des uzitată, chiar şi în sens ironic. „Le roi este mort! Vive le roi!”, adică „Regele a murit. Trăiască regele!”, este o expresie preluată din franceză. Vechimea ei este apreciată la aproximativ şase secole, fiind rostită la încoronarea lui Charles al VII-lea, zis şi Victoriosul, după moartea tatălui său, Charles al VI-lea în anul 1422.
Prin această formulă, un herald vestea moartea regelui şi totodată venirea la tron a urmaşului său. Ea exprimă prin urmare continuitatea.
Păi, așa putem spune și noi: Olimpiada s-a terminat, vine Olimpiada! Dar cum vine asta?

Noi știam că olimpiada se ține din 4 în 4 ani. Da, este adevărat, dar asta e olimpiada de vară. Mai este olimpiada de iarnă. Cum olimpiada de vară din anul trecut s-a ținut recent, din motive sanitare, iată că bate la ușă ediția viitoare a jocurilor de iarnă.

Flacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing 2022 se va aprinde pe 18 octombrie în Olympia și urmează să-și înceapă călătoria de o săptămână în Grecia urmărită doar de oficiali și invitați, din cauza pericolelor reprezentate de pandemie.

Aprinderea efectivă a flăcării va avea un număr limitat de invitați, iar spectatorilor li se va permite să urmărească cea de-a doua parte a ceremoniei în timp ce primul purtător de torță primește flacăra în Stadionul Antic de la Olympia.
Se așteaptă ca președintele statului grec, Katerina Sakellaropoulou, să se alăture la eveniment lui Thomas Bach, președintelui Comitetului Internațional Olimpic.

În martie 2008, în ciuda vremii nefavorabile, flacăra s-a aprins cu succes pentru JO de Vară Beijing 2008. Acum va fi a doua oară când flacăra se va aprinde pentru același oraș, dar pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022.
Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing urmează să aibă loc în perioada 4-20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice de iarnă vor avea loc în perioada 4-13 martie 2022.
Când scriu despre mișcarea olimpică, mereu în revin în memorie zilele vizitei mele în Grecia, chiar în localitatea Olympia. Ce vremuri! Chiar am o fotografie când mă așez la linia de start în proba de 100m. Dar, evident, nu o mai găsesc acum. Pun în schimb o imagine simbolică din acest loc special al planetei noastre.
Sper că sunteți pregătiți. Urmează noi detalii despre o altă olimpiadă bizară, după cea din Japonia! 4, 3, 2, 1 ! Start!

Aristotel Bunescu – UZPR
Foto: www.olympic.org

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Despre mentori în viața omului

Suntem suma întâlnirii cu oamenii care ne-au marcat existența Aceasta este concluzia la care ajungem după ce citim un dialog...

„De clasici nu ne putem despărți”. Profesorul Andrei Cornea, invitat la emisiunea „Raftul Atenei”

Profesorul Andrei Cornea a declarat la emisiunea „Raftul Atenei” că în cadrul unei culturi precum cea română, clasicii au...

România a câștigat prima ediție a competiției de șah online „Nations League”

București, 24 august, 2020 Doamnelor și domnilor, Mare veste din șahul românesc pentru revista noastră. Am câștigat prima ediție a competiției de...
promovare onlinespot_img

România obține trei victorii în ,,LIVE CHESS EUROPEAN LEAGUE”

8 septembrie 2020 România obține trei victorii în competiția online intitulată ,,LIVE CHESS EUROPEAN LEAGUE”. Chiar dacă am intrat într-o perioadă...

Scurtă incursiune în lumea numerelor ‘sensibile’

Se dă numărul 294.001. Ce puteți spune despre el? Că e natural, ar afirma unii. Că e impar, ar...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi