OpiniiOlimpiada bizară: Sinucidere și mândrie

Olimpiada bizară: Sinucidere și mândrie

-

promovare onlinespot_img

Cel mai mare spectacol sportiv al lumii, ediția de vară a Jocurilor Olimpice moderne aduce în centrul atenției nu numai medalii, premii, dar și povești incredibile de viață.
În loc să scriu despre scandalul unde sunt protagoniști ministrul sportului de la noi și doamna Popescu, medaliată cu argint, subiect tocit de toate canalele de știri și comentarii sportive, noi vă oferim ceva deosebit.
O fascinantă poveste de viață, de la sinucidere la mândrie.
Halterofilul Cyrille Tchatchet concurează la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru echipa refugiaților, iar povestea sa este extrem de emoționantă.
Născut în Camerun, Cyrille Tchatchet a avut onoarea de a fi portdrapel al steagului olimpic la festivitatea de deschidere de la Tokyo, iar acum a vorbit despre momentele critice din viața sa: „A fost o călătorie foarte, foarte lungă până aici. Am venit în Marea Britanie în 2014. Am concurat la Jocurile Commonwealth-ului și nu m-am întors în Camerun din mai multe motive.
Am solicitat azil și mi s-a acordat. A fost foarte greu la început, deoarece am trăit câtva timp fără adăpost atât în Glasgow, cât și pe străzile din Brighton, a fost o experiență foarte dificilă pentru mine.
Aveam 19 ani, eram într-un oraș nou, fără adăpost, nu aveam mamă sau tată care să aibă grijă de mine, așa că m-am simțit foarte, foarte deprimat. De fapt, m-am gândit și la sinucidere în anumite momente. Din fericire, am cerut ajutor și am fost oprit”, a spus Cyrille Tchatchet
Cyrille Tchatchet a scris pe Twitter despre emoțiile pe care le-a avut la festivitatea de deschidere: „A fost o experiență grozavă. A fost o onoare și un privilegiu pentru mine, nu doar să defilez cu echipa olimpică a refugiaților, ci și să fiu purtător al drapelului pe stadionul olimpic.
Echipa mea este în principal o echipă plină de speranță și cu toții ne dorim să transmitem un mesaj puternic de speranță altor refugiați, pentru ca aceștia să creadă în ei și să nu renunțe”, a fost mesajul lui Cyrille Tchatchet, care concurează la haltere – 96kg.
Desigur, mai sunt și alte lucruri interesantă în Japonia olimpică. Ne vom strădui să le aflăm și să le aducem în atenția dumneavoastră.
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Oul albastru

Am intrat de câteva ore în noul an. Unii sunt încă în lumea viselor, dar eu prefer să notez...

Proiectul norvegian ȘAH ȘI SOCIETATE

16 octombrie 2020 Federația Norvegiană de Șah a obținut rezultate extrem de spectaculoase prin intermediul programului său intitulat semnificativ ,,Șah...

Călătoria picturii prin timp

Încep fiecare zi privind calendarele. Voi aminti doar două dintre ele. Primul este pe birou, aici la Breaza, de...
promovare onlinespot_img

Olimpiada bizară: Tecuci se întrece cu România

Mai sunt puține ore până la finalul actualei Olimpiade de vară din Japonia. În mod normal, vine și ora bilanțului...

Necititele reviste

De data aceasta nu voi mai scrie despre o carte, ci despre două reviste. Ne plângem că nu se...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi