OpiniiOlimpiada bizară: Câteva secunde fără mască – premiu pentru...

Olimpiada bizară: Câteva secunde fără mască – premiu pentru medaliați!

-

promovare onlinespot_img

Absurdistanul, care cucerește noi și noi teritorii, a ajuns, cu surle și trâmbițe, inclusiv la Jocurile Olimpice de vară care se desfășoară în aceste zile în Japonia.
Dacă în urmă cu doi ani de zile, cineva ar fi afirmat că se vor da premii câteva secunde fără mască pe figură, ar fi luat drept personaj cu nervii plecați la plimbare la șosea.
Dar, acum, totul este posibil. Citiți și vă cruciți.
Medaliaţii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor beneficia de un bonus suplimentar, pe lângă medalii ei primind dreptul de a-şi scoate masca de protecţie pentru 30 de secunde pe durata şedinţei foto pe podium, a anunţat, luni, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).
Cu alte cuvinte, până să ne cucerească furia pandemică, noi eram niște permanent premianți, mergând peste tot fără mască. Acum, ce era normal înainte, a devenit echivalentul unei medalii de aur, argint, ori bronz la Olimpiada de vară. Mă întreb uneori, unde va ajunge biata civilizație umană? Cucerim planete, dar nu putem face față unui virus!
Jocurile de la Tokyo, organizate în plină pandemie, sunt marcate de reguli sanitare stricte şi sportivii trebuie să poartă mască în permanenţă, cu excepţia antrenamentului, a competiţiei, pentru a mânca, a bea, pentru a dormi sau pentru acorda interviuri.
„Ideea este de a da sportivilor care au concurat, după ce toţi ceilalţi s-au retras, posibilitatea de a-şi scoate masca timp de 30 de secunde, rămânând pe podium pentru fotografii”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.
„Eu cred că toată lumea va înţelege că riscul este foarte, foarte mic şi că este de înţeles”, a adăugat oficialul CIO.
Un panou va fi instalat în apropierea podiumurilor de premiere pentru a le indica sportivilor momentul în care să-şi scoată masca.
Vom avea deci panouri. Jos masca 30 de secunde! Un cadran cu secundar grăbit ne va arăta când trebuie să punem masca din nou pe figură!
Până în prezent, 153 de persoane legate de Jocuri au fost testate pozitiv, iar aproximativ 85 la sută din sportivii participanţi sunt vaccinaţi, afirmă CIO. Până unde credeți că se va ajunge pe drumul absurdului ?

Aristotel Bunescu

foto – pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Vibrează aerul din cauza fotbalului

Stau lângă Arena Națională, la București, deși gândul meu este mai mult la Breaza, Sighișoara, Săcele, undeva dincolo de...

Cartea ,,Dimineților” ajunge la Radio România Actualități 

Cartea ,,Dimineți întrebătoare” scrisă împreună cu domnul Dan Iacob, din Piatra Neamț, a ajuns de mai mult timp în...

Treizeci și două de povestiri șahistice în curs de apariție în librării

Așa cum anunțam într-un articol anterior, la editura Eikon din București este în curs de apariție o carte unicat...
promovare onlinespot_img

Scurtă incursiune în lumea numerelor ‘sensibile’

Se dă numărul 294.001. Ce puteți spune despre el? Că e natural, ar afirma unii. Că e impar, ar...

Un om între oameni, umoristul în pandemie

Zorii zilei de 9 aprilie. Data de naștere a lui Camil Petrescu, autorul romanului ,,Un om între oameni”. Inspirat...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi