OpiniiNoutăți în viața de câine

Noutăți în viața de câine

-

promovare onlinespot_img

Nu este vorba despre marea industrie dezvoltată pe baza dragostei acordate animalelor de companie, ci despre noutăți în viața de câine abandonat.

Sincer să fiu cu dumneavoastră, ca în fiecare zi, sunt cam sătul de știrile privind deschiderea unui nou hotel pentru câini și pisici, pentru perioada în care stăpânii sunt plecați în concediu. Ori de pozele triste de fapt în care sunt văzuți oamenii care nu au altă preocupare decât să plimbe câinii prin parcuri, atunci când proprietarii de drept sunt ocupați, ori nu au chef să iasă din pat. În jurul Arenei Naționale din București spre exemplu, în fiecare zi poate să fie văzut un personaj pe bicicletă care trage după el 4 – 5 câini ce au nevoie de mișcare. Iar omul are nevoie de bani să se întrețină.

Azi, vă aducem în centul atenției o interesantă inițativă din lumea sportului.

Liga Profesionistă de Fotbal iniţiază o campanie de adopţie a câinilor fără stăpâni înaintea derby-ului dintre FCSB şi Dinamo, de duminică, atunci când mai mulţi jucători vor intra pe teren alături de patrupede de la adăpostul din Brăneşti.

„Liga Profesionistă de Fotbal, în colaborare cu Consiliul Judeţean Ilfov, demarează proiectul ‘Umple golul din viaţa ta!’, odată cu disputarea meciului dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, programat duminică, 12 septembrie 2021, la ora 21, în cadrul etapei a opta din cadrul Campionatului Naţional Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, jucătorii ambelor echipe vor intra pe teren însoţiţi de mai mulţi câini”, se arată într-un comunicat  al LPF.

Câinii provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibili pentru adopţie.

Menţionăm că, recent, CJ Ilfov a încheiat un proiect de colaborare cu LPF având drept obiectiv promovarea adopţiei de animale în România. Câinii sunt vaccinaţi, sterilizaţi, deparazitaţi, pregătiţi pentru a fi luaţi acasă de către iubitorii de animale.

Toate informaţiile despre animalele din adăposturile din judeţul Ilfov se găsesc şi pe platforma www.ilfovadopta.ro.

Derby-ul FCSB – Dinamo, din cadrul etapei a 8-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 21:00, pe Arena Naţională.

Este un demers pentru a scădea presiunea actuală pusă pe adăposturile de câini. Zilnic, mai mulți blănoși sunt abandonați din zona Ilfov, majoritatea aruncați din mașini. În mod natural, ei se înmulțesc, cresc, devin agresivi. Au loc tragedii despre care nu vreau să scriu azi. Așa cum s-a mai întâmplat. Deci, să rămânem cu gândul la un lucru bun făcut pentru câinii fără stăpân.

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Foto : fliptab.io/ro

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Viitorul Plan-cadru pentru Biodiversitate Globală – o bornă în efortul de protejare a ecosistemelor lumii 

Oamenii de știință avertizează că, din cauza consumului excesiv de resurse și a suprapopulării, omenirea ar putea provoca cea...

Karjakin suspendat timp de șase luni, ratează Turneul Candidaților

Comisia de Etică și Disciplină (EDC) FIDE i-a interzis marelui maestru Serghei Karjakin să participe ca jucător la orice...

Potențialul antreprenoriatului social – trecere în revistă

Potențialul antreprenoriatului social Deși este un concept din ce în ce mai mult vehiculat în ultima perioadă, am găsit puține...
promovare onlinespot_img

Cu plăcere

Vânzătorul era un tânăr amabil și politicos.   - Să o citiți cu plăcere, i-a spus el cumpărătoarei din fața mea....

Două locuri în top 10 european pentru juniori la șah hibrid

 21 Septembrie  2020 Am avut șah online, am avut șah față în față, acum, stimați cititori ai revistei noastre, o...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi