OpiniiNatație: Salt direct în legendă pentru David Popovici la...

Natație: Salt direct în legendă pentru David Popovici la numai 16 ani

-

promovare onlinespot_img

Luați de valul zgomotos și european al fotbalului continental să nu uităm performanțele sportului românesc. Rare ca floarea de colț, dar sunt.
David Popovici, legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, a făcut un salt impresionant direct în legendă, la numai 16 ani, cât scrie că are în actele sale de identitate.
Citiți și vă bucurați. Pe parcursul a câtorva zile el a doborât trei recorduri mondiale, iar palmaresul său incredibil are în plus trei medalii de aur și una de argint cucerite la Campionatele europene de înot pentru juniori de la Roma. Facem ce facem și ne întoarcem la Italia.
Comentatorii încearcă să fie patetici.
Roma, Cetatea Eternă, are un nou împărat! Are doar 16 ani, a cucerit aurul la 50 m, 100 m și 200 m liber la Campionatele Europene de înot pentru juniori, a stabilit trei recorduri mondiale de juniori (de două ori la 100 m și o dată la 200 m), are cel mai bun timp din lume la 100 m în 2021 și este gata să impresioneze și la Jocurile Olimpice. Numele său: David Popovici.
Duminică seara, 11 iulie 2021, în ultima sesiune de finale, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu și-a trecut în cont a treia medalie de aur și a patra, în total, numai la această competiție.
Timpul său din finală: 22.22 secunde, cu peste jumătate de secundă mai rapid, decât ocupantul locului doi.
David încheie astfel perfect întrecerea de la Roma și privește cu optimism spre Tokyo, acolo unde va evolua în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice!
Cele patru medalii ale lui David la Roma sunt:
– argint cu ștafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu) de 4×100 m liber – timp: 3:19.93;
– aur la 100 m liber – timp: 47.30;
– aur la 200 m liber – timp: 1:45.95;
– aur la 50 m liber – timp: 22.22.
Acesta a fost trecutul. Prezentul îl reprezintă pregătirea pentru apropiata ediție a Jocurilor Olimpice, competiție care are loc în acest an în Japonia.
Din lotul țării noastre face parte și noua stea a natației continentale.
Viitorul? Vă rog frumos și insistent să mă lăsați acum să visez. Un român de numai 16 ani face o figură foarte frumoasă la această Olimpiadă. Se întoarce cu mai multe medalii strălucitoare.
De câte ori scriu despre Jocurile Olimpice, îmi aduc aminte de călătoria mea în Grecia, chiar la Olimpia. Am și o fotografie în costum sportiv, iau startul pe legendara pistă lungă de 100 m. Chiar o voi căuta să văd ce a mai rămas din entuziasmul caracteristic vârstei de aur a omului – tinerețea.
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Carlsen-Nepo 9: Nepo se prăbușește în timp ce Magnus se apropie de al 5-lea titlu!

Magnus Carlsen are acum un avans de 6:3, cu doar cinci partide rămase din Campionatul Mondial de șah, după...

Sinteza dezbaterii “Antreprenoriatul social”- o reuniune animată de Gică Contra

Revista Patronatului Român a organizat joi, 4 martie, dezbaterea cu tema “Antreprenoriatul social.” Reuniunea s-a desfășurat în sistem mixt...

Șahalul

Nu știu dacă e cel mai bun titlu. M-am mai gândit la hienă, dar și hiena are o demnitate...
promovare onlinespot_img

Campionatul Mondial de șah Rapid și Blitz, amânat în 2021

16 octombrie 2020 Anul trecut, în anul de grație 2019, aproape 350 de jucători de șah din 48 țări diferite...

SĂRBĂTOAREA FLORIILOR 23, 24 şi 25 aprilie 2021, între orele 10.00 şi 18.00 Muzeul Naţional al Ţăranului Român

SĂRBĂTOAREA FLORIILOR 23, 24 şi 25 aprilie 2021, între orele 10.00 şi 18.00 Muzeul Naţional al Ţăranului Român Duminica cea de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi