OpiniiLa sfârșitul zileiMeseriași de limbă mută

Meseriași de limbă mută

-

promovare onlinespot_img

Nu trebuie să te superi și nici să te enervezi dacă nu mai dai de meseriașul cu care te-ai înțeles. Tăcerile lui sunt la fel de semnificative ca și răspunsurile. Numai că trebuie să știi ce înseamnă fiecare eșec în a discuta cu el în cuvinte și propoziții. Am început să înțeleg acest limbaj al semnelor și vă îndemn să luați în calcul semnificațiile găsite de mine și prezentate mai jos. 

 

Dacă suni și nu răspunde, înseamnă că nu e gata.

Dacă nu te sună înapoi în trei zile, înseamnă că nu s-a apucat de ea.

Dacă suni după trei zile și tot nu îți răspunde, înseamnă că e în același stadiu și trebuie să mai ai răbdare câteva zile. 

Dacă nu te sună înapoi nici după o săptămână, înseamnă că a primit o comandă mai bună. E momentul critic, în care dacă insiști, te lasă baltă.

După o lună, se reia procesul: dacă suni și nu răspunde, înseamnă că și-a amintit de tine, dar tot nu s-a apucat. 

Dacă nu te sună în următoarele zile, sună-l de data aceasta abia peste o săptămână, ca să îl lași să se obișnuiască cu ideea că trebuie să se ocupe și de comanda ta.

Dacă nu îți răspunde și nici nu te sună zilele următoare, lasă-l o lună și dacă nu răspunde nici atunci, înseamnă că a plecat la muncă în Italia cu un prieten și a uitat să te anunțe.

________________

Foto: Arhiva autorului

Ionut Iamandi
Ionuț Iamandi este jurnalist la Radio România Actualități cu o experiență de presă de peste 25 de ani. A fost redactor la secția română a BBC World Service de la București și Londra și redactor-șef la adevarul.ro. Comentator pe teme de actualitate și istorie recentă la săptămânalul cultural Dilema Veche, la săptămânalul Reporter Global, la revista lunară Historia și la publicația online Veridica.ro. Autor al volumelor „De comuniști am fugit, peste comuniști am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia” - editura Vremea, 2022, „Șahiștii. Povestiri” - editura Eikon, 2021, „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus” - editura Eikon, 2020 și „Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio” - editura Vremea, 2019.

Random posts

Fotbalul – pasiune de familie

Urmând îndemnul foarte bun de a face pași în fiecare dimineață și seară, merg cotidian în alte și alte...

Comunicat: Proiectul „Muzica – Limbaj Universal” pentru copiii din București și Ilfov

Asociația „OMIS” desfășoară proiectul „Muzica – Limbaj Universal”, finanțat prin  programul START ONG, lansat de Kaufland România și implementat...

Două locuri în top 10 european pentru juniori la șah hibrid

 21 Septembrie  2020 Am avut șah online, am avut șah față în față, acum, stimați cititori ai revistei noastre, o...
promovare onlinespot_img

RESTARTAREA ACTIVITĂȚII ECONOMICE ÎN ROMÂNIA

Două miliarde de lei de la UE pentru proiecte de atragere a fondurilor europene. România are alocată suma de...

„Realitatea fictivă” a artistului Valentin Tănase

Valentin Tănase este un artist complet: grafician, pictor, autor de ilustrații carte, sculptor monumental. În același timp, el este...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi