OpiniiMedaliile au fost lansate cu 100 de zile înainte...

Medaliile au fost lansate cu 100 de zile înainte de Olimpiada Beijing 2022

-

promovare onlinespot_img

Așteptăm trecerea programului și echipei guvernamentale propuse de premierul desemnat, în plan politic intern.

În plan medical, sperăm să scadă și în zilele următoare presiunea pandemiei.

În plan sportiv am marcat 100 de zile care au mai rămas până la Olimpiada de iarnă din China.

Medaliile Jocurilor Olimpice de la Beijing au fost lansate cu denumirea ”Tong Xin” = adică ”Împreună ca unul”.
Ca parte a sărbătoririi celor 100 de zile care au mai rămas până la Jocuri, Comitetul de Organizare de la Beijing (BOCOG) a dezvăluit designul medaliilor care vor fi acordate la Jocurile care se vor desfășura între 4-20 februarie 2022.
Medaliile sunt compuse din cinci inele concentrice. Designul se bazează pe pandantivele din jad chinezesc, cele cinci inele reprezentând spiritul olimpic pentru a aduce oamenii împreună și splendoarea Jocurilor Olimpice de iarnă care este împărtășită în întreaga lume.
În conformitate cu principiile BOCOG, de a oferi Jocuri Olimpice „raționalizate, sigure și splendide”, forma medaliilor de aur, argint și bronz este simplă și clasică, seamănă cu medaliile cu incrustații de jad de la Jocurile Olimpice de vară din 2008 și prezintă Beijingul ca primul „ Oraș Olimpic Dual” care găzduiește atât Jocurile de vară, cât și cele de iarnă.
Cele cinci inele olimpice sunt gravate în centru pe partea din față a medaliilor unde sunt gravate și cuvintele „XXIV Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022”, înconjurate de modele de gheață, zăpadă și nori.

Pe spate se află emblema Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, care este plasată în centru, unde este gravat numele chinezesc complet al Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022 (北京2022年第24届冬季奥林匹克运动会).
Tot pe spate este și numele probei la care a fost câștigată medalia, gravat pe inelul exterior.
Inelul este concav, ceea ce reflectă designul tradițional al pandantivului din jad. Modelele sculptate pe inele sunt toate bazate pe modele tradiționale chinezești.
Medaliile pentru Jocurile Paralimpice de iarnă, lansate și ele fiin inspirate din același concept și folosesc același design ca și medaliile olimpice.

Deci medalii avem. Mai sunt de găsit formula guvernamentală care să treacă prin Parlament și calea de a depăși pandemia.

Aristotel Bunescu -UZPR

Foto – COSR

 

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Uzbekistanul, campioană olimpică la şah

Cea de-a 44-a olimpiadă de şah s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a tinerei echipe a Uzbekistanului, care a aliniat...

„Mecanismul răului”

Două lucruri m-au șocat după ce am citit o biografie a farmacistului de la Auschwitz, Victor Capesius, un sas...

Mica Romă (7): Ciprian Vestemean, „Blajul repovestit. Între legendă și istorie în Mica Romă”

Odată cu „Blajul repovestit”, călătoria istorico-literară a seriei „Mica Romă XXI” face un popas în actualitate. Și aceasta pentru...
promovare onlinespot_img

Carlsen-Nepo 9: Nepo se prăbușește în timp ce Magnus se apropie de al 5-lea titlu!

Magnus Carlsen are acum un avans de 6:3, cu doar cinci partide rămase din Campionatul Mondial de șah, după...

Nakamura și Dubov participă la Grand Prix

Hikaru Nakamura și Daniil Dubov au primit wildcard-uri pentru a participa la FIDE Grand Prix. Cele trei turnee care...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi