OpiniiMedalie de bronz pe drumul olimpic pentru Robert Glință

Medalie de bronz pe drumul olimpic pentru Robert Glință

-

promovare onlinespot_img

Până aflăm noi cum se va forma ,,majoritatea asumată” în vederea depășirii crizei politice interne în România, vă invit să mergem pe drumul olimpic între Tokyo 2020  și Paris 2024.

Drumul acesta trece și prin bazinul cu probe de natație, acolo unde, datorită bunei prestații a tinerilor sportivi din România, avem speranțe mari la locuri pe podium.

Mergând curajos pe acest drum, Robert Glință a obținut o frumoasă medalie de Bronz, în Rusia. Știu, nu e din aur, nu e nici măcar din argint, dar vă rog frumos rețineți, o medalie rămâne o medalie. Asta nu este puțin lucru în confruntările olimpice. Mai ales dacă ne gândim că ,, Important este să participi, nu să câștigi”, după celebra afirmație a baronului francez Pierre de Coubertin, cel care a reluat marele proiect al Jocurilor Olimpice antice, cu formula modernă.

Robert Glință, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 m) care se desfășoară la Kazan, în Rusia, după ce a încheiat al treilea finala de la 50 m spate. Sportivul român a terminat cursa în 22 de secunde și 74 de sutimi, stabilind un nou record național.
Înotătorul legitimat la Clubul Sportiv Dinamo a fost devansat la Kazan de rusul Kliment Kolesnikov (22:47 s), care și-a adjudecat titlul continental, şi de italianul Michele Lamberti (22:65 s), medaliat cu argint.

Campion european anul acesta la 100 m spate în bazin de dimensiuni olimpice (50 m), Robert Glinţă a cucerit astfel cea de-a treia medalie de bronz a sa la Europenele în bazin scurt, după cele obţinute la 100 m spate în 2017, la Copenhaga şi în 2019 la Glasgow.

David Popovici, care la cei 17 ani ai săi este considerat noua speranță a înotului românesc, s-a oprit în serii la 400 de metri liber. Tânărul înotător a greșit la numărarea bazinelor și, crezând că a încheiat cursa pe care o conducea detașat, s-a oprit cu două bazine înainte de finiș. Deși s-a reîntors în cursă nu a mai putut recupera handicapul și a ieșit din lupta pentru medalii. Ale tinereții valuri.

Mergem mai departe pe drumul olimpic. Episoadele mai spectaculoase le vom comenta împreună cu dumneavoastră, stimați cititori.

Aristotel Bunescu – UZPR

Sursa foto: LEN. Foto 1 podiumul cu Robert pe treapta a treia. Foto 2 – În timpul cursei

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Nona Gaprindashvili: Lungul drum spre marea performanță 

Marea maestră Nona Gaprindashvili, fostă campioană mondială și actuală campioană mondială de senioare la categoria peste 65 de ani,...

Marii maeștri de top părăsesc Rusia

Atacul Rusiei asupra Ucrainei afectează și profesioniștii ruși în șah. O serie de jucători au exprimat critici sau au...

Citate despre șah

Să afli opiniile unor oameni celebri exprimate în citate despre șah este de un real folos să înțelegi mai...
promovare onlinespot_img

Comunicat: Proiectul „Muzica – Limbaj Universal” pentru copiii din București și Ilfov

Asociația „OMIS” desfășoară proiectul „Muzica – Limbaj Universal”, finanțat prin  programul START ONG, lansat de Kaufland România și implementat...

Foto: Cum a fost la lansarea „Șahiștilor”

Într-un cadru elegant și primitor, în „Sala media” a Muzeului Național al Țăranului Român, a avut loc miercuri seară...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi