OpiniiMedaliații de la Tokyo 2020 pledează pentru un mediu...

Medaliații de la Tokyo 2020 pledează pentru un mediu curat

-

promovare onlinespot_img

Mișcarea olimpică din România este foarte activă și implicată în diferite proiecte, în afară de antrenamentele pentru JO Paris 2024.

Astfel, componenții loturilor olimpice de canotaj ale României, printre care medaliați la Tokyo 2020, au plantat 1.500 de puieți de stejari, în Pădurea Snagov, unde aleargă în timpul cantonamentelor. Este vorba despre debutul unor acțiuni de împădurire a unei suprafețe de peste trei hectare.

”Vrem să arătăm o altă față a campionilor, nu doar cea de la antrenamente sau competiții”, a spus Elisabeta Lipă, presedintele Federației Române de Canotaj. ”Sportivii au venit aici nu să se plimbe, ci și să muncească. Chiar dacă ei deja au făcut un antrenament. Noi toți avem nevoie de păduri, avem nevoie de un mediu curat, avem nevoie de sportivi sănătoși. Este nevoie de oameni dedicați care să vină alături de noi în aceste acțiuni de conștientizare a populației pentru a trăi cu toți într-un mediu curat și sănătos”, a spus președintele federației de canotaj.

”Este o acțiune prin care venim în sprijinul unui mediu curat, pentru că ne dorim ca sportivii să se pregătească într-un mediu curat”, a precizat presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu, prezent la acțiune. El a mai spus: ”Știm bine că una dintre directivele Uniunii Europene este ca până în 2050 să fim neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon. Iar sportivii se implică și plantează acești arbori campioni. Sper că aceste acțiuni se vor multiplica astfel încât toți să putem beneficia de un mediu curat. Și bineînțeles să putem face sport într-un mediu sănătos”.

Cei mai căutați pentru fotografii sunt Lipă și Covaliu. Se vede asta și în imaginea următoare.

După aceste declarații, vreau să deschid geamul. Respir puțin aer curat, atât cât poate el să fie în cartierul meu plin de străzi, bulevarde și mașini cu multe țevi de eșapament în mare activitate.
Mă gândesc ce bine trebuie să fie la Snavog acum, în mijlocul naturii. Păi ce nu vine ea primăvara? Vine!

Aristotel Bunescu

Foto – Sergiu Bejan

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Proiectul norvegian ȘAH ȘI SOCIETATE

16 octombrie 2020 Federația Norvegiană de Șah a obținut rezultate extrem de spectaculoase prin intermediul programului său intitulat semnificativ ,,Șah...

Oltenii lui Mărin Juvete de la Băilești luară Supercupa

Un nepot a lu Veta care-i tractorist într-o comună încolo la Căpătuiala din Deal avu mare bucurie. Oltenii lui...

Marele maestru internațional Florin Gheorghiu la 77 de ani

L-am sunat și eu pe domnul Florin Gheorghiu la telefon să îl felicit. A răspuns cu mare amabilitate ca...
promovare onlinespot_img

Tiberiu Cercel : „În loc de a deveni o eminenţă cenuşie, am devenit una violet – culoarea mea preferată, culoarea umbrei colorate”

Am susținut că la Tiberiu Cercel, viziunile iau două forme: unele de imagini, altele de cuvinte. Pentru amândouă, vizionarul...

Cele mai traduse cărți din lume

Platforma Preply a prezentat recent rezultatul unei compilații destul de laborioase: lista celor mai des traduse cărți din (aproape)...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi