ȘahDiagrama săptămâniiMatthias Bluebaum a câștigat Campionatul European 2022

Matthias Bluebaum a câștigat Campionatul European 2022

-

promovare onlinespot_img

MM Matthias Bluebaum a câștigat miercuri Campionatul European 2022 de la Terme Catez, Slovenia. Marele maestru german l-a devansat pe MM Gabriel Sargissian la departajare. Bronzul i-a revenit campionului din 2018, MM Ivan Saric, din Croația. Primii 20 de jucători s-au calificat la Cupa Mondială FIDE 2023.

Pandemia de coronavirus, evident, nu s-a încheiat încă, dar are un impact mult mai mic anul acesta în Europa. Evenimentele mari de șah pot fi organizate din nou într-un mod rezonabil, cum ar fi Reykjavik Open care a început pe data de 6 aprilie și Campionatul European, care s-a încheiat tot pe data de 6 aprilie.

Mulți dintre participanți au avut un obiectiv clar: să termine printre primii 20 de jucători, ceea ce ar însemna calificarea la Cupa Mondială din 2023. Printre grupul care a condus s-au numărat jucătorii azeri, relativ necunoscuți, MI Abdulla Gadimbayli și MM Misratdin Iskandarov, dar și veteranul MM Zdenko Kozul, câștigătorul Campionatului European în 2006.

Aleksandar Indjic (Serbia) și Haik Martirosyan (Armenia) au terminat pe locurile 21 și 22 la departajare, dar s-au calificat oricum, deoarece Bluebaum și MM Mustafa Yilmaz (Turcia) se calificaseră deja la Campionatul European din 2021.

Nume mari care nu au reușit să treacă în clasament au fost MM David Navara (Republica Cehă) și MM Anton Korobov (Ucraina), dar și MM Markus Ragger (Austria) și Liviu-Dieter Nisipeanu (Germania).

Modul în care Bluebaum și-a adunat cele 8,5 puncte în cele 11 runde a fost remarcabil. După un egal în prima rundă, a câștigat șase partide la rând, dar apoi a încetinit din nou. Cu patru remize la final, a rămas în fruntea clasamentului și a avut chiar și tiebreak-ul ceva mai bun.

Campionatul european individual de șah a avut loc în perioada 27 martie-6 aprilie 2022 în Terme Catez, Slovenia. Formatul a fost unul elvețian de 11 runde. Controlul timpului a fost de 90 de minute pentru 40 de mutări plus 30 de minute pentru restul jocului, cu o creștere de 30 de secunde per mișcare începând de la prima mutare.

________________

Foto: Matthias Bluebaum/ Maria Emelianova/ Chess.com

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Cultura la superlativ în Câmpia Bărăganului

În plină Câmpie a Bărăganului, în reședința unui județ de tranzit, cum este județul Ialomița, nu mică este surpriza...

Matthias Bluebaum a câștigat Campionatul European 2022

MM Matthias Bluebaum a câștigat miercuri Campionatul European 2022 de la Terme Catez, Slovenia. Marele maestru german l-a devansat...

Moș Nicolae o să fie tot atipic precum 1 Decembrie 2020?

Mi-am făcut deja frumos pantofii. Să fie pregătiți pentru a primi cadouri. Sper să nu fie o nuia, ori...
promovare onlinespot_img

Avanpremieră la Festivalul Chess Corporate Pallas Athena

Avanpremieră la Festivalul de Șah Corporate Pallas Athena Simultan de șah susținut de Marele Maestru Internațional Mihail Marin,  la 17...

Oslo Esports Cup, runda 6: Carlsen câștigă, Praggnanandhaa pierde

În duelul la distanță dintre Magnus Carlsen și Praggnanandhaa din Oslo Esports Cup, turul 6 a mers bine pentru...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi