ȘahDiagrama săptămâniiMatthias Bluebaum a câștigat Campionatul European 2022

Matthias Bluebaum a câștigat Campionatul European 2022

-

promovare onlinespot_img

MM Matthias Bluebaum a câștigat miercuri Campionatul European 2022 de la Terme Catez, Slovenia. Marele maestru german l-a devansat pe MM Gabriel Sargissian la departajare. Bronzul i-a revenit campionului din 2018, MM Ivan Saric, din Croația. Primii 20 de jucători s-au calificat la Cupa Mondială FIDE 2023.

Pandemia de coronavirus, evident, nu s-a încheiat încă, dar are un impact mult mai mic anul acesta în Europa. Evenimentele mari de șah pot fi organizate din nou într-un mod rezonabil, cum ar fi Reykjavik Open care a început pe data de 6 aprilie și Campionatul European, care s-a încheiat tot pe data de 6 aprilie.

Mulți dintre participanți au avut un obiectiv clar: să termine printre primii 20 de jucători, ceea ce ar însemna calificarea la Cupa Mondială din 2023. Printre grupul care a condus s-au numărat jucătorii azeri, relativ necunoscuți, MI Abdulla Gadimbayli și MM Misratdin Iskandarov, dar și veteranul MM Zdenko Kozul, câștigătorul Campionatului European în 2006.

Aleksandar Indjic (Serbia) și Haik Martirosyan (Armenia) au terminat pe locurile 21 și 22 la departajare, dar s-au calificat oricum, deoarece Bluebaum și MM Mustafa Yilmaz (Turcia) se calificaseră deja la Campionatul European din 2021.

Nume mari care nu au reușit să treacă în clasament au fost MM David Navara (Republica Cehă) și MM Anton Korobov (Ucraina), dar și MM Markus Ragger (Austria) și Liviu-Dieter Nisipeanu (Germania).

Modul în care Bluebaum și-a adunat cele 8,5 puncte în cele 11 runde a fost remarcabil. După un egal în prima rundă, a câștigat șase partide la rând, dar apoi a încetinit din nou. Cu patru remize la final, a rămas în fruntea clasamentului și a avut chiar și tiebreak-ul ceva mai bun.

Campionatul european individual de șah a avut loc în perioada 27 martie-6 aprilie 2022 în Terme Catez, Slovenia. Formatul a fost unul elvețian de 11 runde. Controlul timpului a fost de 90 de minute pentru 40 de mutări plus 30 de minute pentru restul jocului, cu o creștere de 30 de secunde per mișcare începând de la prima mutare.

________________

Foto: Matthias Bluebaum/ Maria Emelianova/ Chess.com

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

SĂRBĂTOAREA FLORIILOR 23, 24 şi 25 aprilie 2021, între orele 10.00 şi 18.00 Muzeul Naţional al Ţăranului Român

SĂRBĂTOAREA FLORIILOR 23, 24 şi 25 aprilie 2021, între orele 10.00 şi 18.00 Muzeul Naţional al Ţăranului Român Duminica cea de...

Kiribayama câștigă turneul de primăvară la sumo

Luptătorul mongol Kiribayama (26 de ani) este noul deținător al Cupei Împăratului la sumo după ce a câștigat turneul...

Turneu de șah pentru copii în memoria Regelui Mihai I

Nu știu cum de s-a ajuns aici: la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, sala Victor Ion Popa, are...
promovare onlinespot_img

Pledoarie pentru cinematografia de calitate

19 florar 2021. 19 mai este o dată emoționantă în istoria filmului. Două figuri tragice, mă gândesc la  John...

Tah maș!

Aceasta postare face parte din Concursul de eseuri pe teme de sah din cadrul Festivalului de Sah Corporate Pallas...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi