ȘahCadou pentru șahiști

Cadou pentru șahiști

-

promovare onlinespot_img

„Această carte este un cadou pentru șahiștii din România și nu doar din România”, a spus marele maestru Florin Gheorghiu la lansarea celor trei volume de partide alese apărut anul acesta la editura ArtPress din Timișoara. 

Cele trei volume acoperă patru decenii de competiții pe care marele maestru Florin Gheorghiu le-a susținut la vârful șahului mondial, începând cu anii 1960. 

„Analizele publicate în carte sunt făcute de mine, în general imediat după disputarea partidelor prezentate. Interesant este că variantele luate în calcul corespund în proporție de 80 – 90 la sută cu recomandările programelor de șah artificiale din ziua de azi”, a spus autorul.

Lansarea cărții Arta în Șah şi Viaţă a marelui maestru Florin Gheorghiu a avut loc la Arenele BNR din București, cu participarea mai multor apropiați și invitați ai autorului. 

Născut în 1944 la Ploiești, Florin Gheorghiu este singurul șahist român care a câștigat un titlu mondial la șah, cel de campion mondial de juniori. În cariera sa, a participat la paisprezece olimpiade, numeroase turnee interzonale și open-uri de top. Florin Gheorghiu a jucat cu nouă campioni mondiali, câștigând inclusiv în fața cunoscutului jucător american Bobby Fischer, considerat de mulți cel mai bun șahist din toate timpurile. 

Citește și: Florin Gheorghiu: „Pentru mine, șahul înseamnă în primul rând artă”

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Aurel Predescu – o viață dedicată mișcării olimpice

Ca în fiecare domeniu și olimpismul este guvernat de știri care ne bucură, dar și informații care ne întristează. Acest...

Talibanii noștri

Trebuie să-mi mărturisesc tristețea în fața perenității a două tipuri de manifestări publice destul de agresive și de ofensatoare....

Marele maestru pe Facebook

Marele maestru e singur. Privește la biblioteca lui împărțită în două. O jumătate e încărcată cu trofeele câștigate în lunga...
promovare onlinespot_img

Vârstele și marea

Între mine și mare n-a fost dragoste la prima vedere. E drept că eram prea tânără pentru îndrăgosteli la...

Olimpiada bizară: Tecuci se întrece cu România

Mai sunt puține ore până la finalul actualei Olimpiade de vară din Japonia. În mod normal, vine și ora bilanțului...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi