ȘahCadou pentru șahiști

Cadou pentru șahiști

-

promovare onlinespot_img

„Această carte este un cadou pentru șahiștii din România și nu doar din România”, a spus marele maestru Florin Gheorghiu la lansarea celor trei volume de partide alese apărut anul acesta la editura ArtPress din Timișoara. 

Cele trei volume acoperă patru decenii de competiții pe care marele maestru Florin Gheorghiu le-a susținut la vârful șahului mondial, începând cu anii 1960. 

„Analizele publicate în carte sunt făcute de mine, în general imediat după disputarea partidelor prezentate. Interesant este că variantele luate în calcul corespund în proporție de 80 – 90 la sută cu recomandările programelor de șah artificiale din ziua de azi”, a spus autorul.

Lansarea cărții Arta în Șah şi Viaţă a marelui maestru Florin Gheorghiu a avut loc la Arenele BNR din București, cu participarea mai multor apropiați și invitați ai autorului. 

Născut în 1944 la Ploiești, Florin Gheorghiu este singurul șahist român care a câștigat un titlu mondial la șah, cel de campion mondial de juniori. În cariera sa, a participat la paisprezece olimpiade, numeroase turnee interzonale și open-uri de top. Florin Gheorghiu a jucat cu nouă campioni mondiali, câștigând inclusiv în fața cunoscutului jucător american Bobby Fischer, considerat de mulți cel mai bun șahist din toate timpurile. 

Citește și: Florin Gheorghiu: „Pentru mine, șahul înseamnă în primul rând artă”

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Top 10 personaje în 2020

Avem, cupă cum se vede, un număr de 10 cupe. Care sunt personalitățile anului ce le vor primi? Iată...

Andreea Beatrice Ana, medalie de aur la lupte. Felicitări!

Îmi place să scriu despre sport deoarece dacă vrei, poți scoate un subiect luminos, spre deosebire de politică, economie...

Un olimpic refuză S.U.A. pentru România

Mulți români au plecat, pleacă și vor pleca pe alte meleaguri, din diverse motive. Mai puțini se întorc, dar...
promovare onlinespot_img

Conferința COP26 – între scepticism și speranță

Prima versiune a documentului care va încheia Conferința ONU asupra schimbărilor climatice Cop26 de la Glasgow, rezultată în urma...

MVL câștigă Sinquefield Cup pentru a doua oară în carieră

Marele Maestru Vachier-Lagrave a câștigat Cupa Sinquefield pentru a doua oară în cariera sa, încheind cu o jumătate de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi