Dacă tot vorbim despre alegeri, vă supun atenției o carte specială din mai multe puncte de vedere. Este vorba despre volumul: „Anul electoral 1946. PCR în campanie la Radio” semnat de Ionuț Iamandi.
Decalogul argumentelor
- Valoarea autorului. Domnul Ionuț Iamandi – jurnalist apreciat din marea familie a Societății Române de Radio. L-am cunoscut ca rafinat analist în Dilema Veche, dar și în revista de mare succes Historia.
Din nou la evenimentele de șah, dar și un bun vorbitor în fața publicului cu ocazia recentei lansări a revistei noastre online. - Cartea atacă un subiect de mare interes. Alegerile fraudate.
Cu o aplicație la cazul 1949.
Fiind de formație istoric, autorul a știut foarte bine să își valorifice sursele, care în mod obișnuit nu sunt abordate de cercetători. - Este vorba, printre altele, de Arhiva radio. Un tezaur care trebuie mai bine valorificat.
- Volumul este foarte bine scris. Se citește cu mare plăcere, la orice oră din zi, ori înainte de culcare.
- Cartea beneficiază de excelente condiții grafice, fiind o prezență elegantă în librării, biblioteci publice, ori particulare.
- Pe parcursul a 217 pagini găsim dovezi clare ale manipulării din acel ani, tehnică păstrată din păcate și azi, în legătură cu subiecte interne și internaționale.
- Textul scris cu vigoare, beneficiază la final de o secțiune relevantă de fotografii și documente. Fiecare ascunde în spatele său o farsă sinistră. Spre exemplu, pagina 195. Este aici o pagină din Scânteia din 2 iunie 1946. Este relatat cu fotografie ,,marele miting” în care s-a cerut execuția oamenilor din lotul Ion Antonescu… De fapt toți au fost împușcați cu o zi înainte. Și așa mai departe.
- Fin cunoscător al relațiilor de difuzare în public a informațiilor și comentariilor, domnul Iamandi reușește o pertinentă analiză despre o perioadă întunecată a României.
- În noianul de cărți scrise de autori discutabili, ori care țin să ne bage pe gât rezultatele slăbuțe ale fanteziei lor limitate, o carte ca cea semnată de Ionuț Iamandi este o sărbătoare autentică. Prezintă fapte reale într-un stil cuceritor.
- Faptul că o casă editorială precum Vremea, condusă doamna Silvia Colfescu, în calitate de director editorial, este o garanție în sine pentru prestigiul acestui titlu. Am citit sub sigiliul acestei edituri cărți de certă valoare semnate de Vintilă Horia, Constantin Bădiliță, ori Dan Stanca. Prietenii știu de ce.
Cu prietenie,
Aristotel Bunescu
promovare online: