ȘahDiagrama săptămâniiMagnus Carlsen a semnat contractul pentru Campionatul Mondial 

Magnus Carlsen a semnat contractul pentru Campionatul Mondial 

-

promovare onlinespot_img

„Nu joc dacă nu sunt pe deplin motivat”, a spus Magnus Carlsen când a semnat contractul pentru meciul pentru titlul de campion mondial la șah, cu puțin peste două luni până la prima partidă cu rusul Ian Nepomniachtchi, în Dubai.

Imagini cu Magnus semnând contractul la Skopje, în timpul Cupei Europene a Cluburilor, au fost publicate de sponsorul său, Unibet, care a postat și un videoclip cu Magnus și tatăl său, Henrik, verificând hoteluri și locul de desfășurare al meciului, la Dubai Exhibition Centre.

Campionatul mondial de șah, cu un premiu în valoare de 2 milioane de euro, dintre actualul campion mondial norvegian Magnus Carlsen și rivalul său rus Ian Nepomniachtchi, începe pe data de 26 noiembrie. Magnus Carlsen a semnat contractul în timpul turneului European Club Cup din Macedonia.

Carlsen a fost de acord să răspundă unor întrebări din partea sponsorului său, Unibet, dialogul fiind consemnat de platforma chess24.com:

Î: De ce a durat atât de mult până să acceptați o înțelegere cu organizatorii Campionatului Mondial de Șah?

R: Am avut o discuție detaliată cu FIDE în ultimele câteva luni, dar, ca de obicei, există probleme care trebuiau rezolvate înaintea semnării contractului.

Î: Ne puteți da un exemplu?

R: Pentru mine un lucru foarte important a fost să îmi fie permis să arăt sigla sponsorului meu în timpul meciului și să trecem peste problemele legate de meciuri anterioare pe care noua administrație FIDE, cu care mă înțeleg foarte bine, le-a moștenit de la cea veche.

Î: Publicul pare să dea de la sine înțeles că veți apăra titlul de Campionat Mondial an de an. Sunteți de aceeași părere? 

R: Jucarea unui meci la Campionatul Mondial este o experiență foarte intensă, care necesită luni de dedicare și focusare înainte de meci, dar și în timp ce acesta se desfășoară. Atât în 2016, cât și în 2018, m-am îndoit de mine și am decis să joc cu doar două luni înainte de meci. De data aceasta am avut mai puține îndoieli, dar faptul ca am semnat acest contrat este un pas major înainte.

Î: Cum vă veți petrece acele două săptămâni dinaintea meciului de deschidere de pe 26 noiembrie?

R: Începând cu 25 septembrie până pe 4 octombrie voi participa și la finala online de la Champions Chess Tour din Oslo, iar următoarele șapte săptămâni vor fi dedicate unor pregătiri intensive pentru meci.

Î: Ce puteți spune despre asistenții dumneavoastră și, mai ales, despre antrenorii pe care îi veți aduce la meciul Campionatului Mondial?

R: În timpul fiecărui meci sunt singur, dar este extrem de important să am cu mine în Dubai o echipă care are o legătură strânsă, care are competențele necesare și experiența, cât și niște prieteni și membrii ai familiei. Alegerea antrenorilor este un detaliu esențial. Ca de obicei, nu pot discuta despre detalii în acest moment.

Î: Cum poate publicul să fie absolut sigur că sunteți la fel de atent, motivat și determinat să vă apărați și anul acesta titlul de Campion mondial?

R: Nu aș juca dacă nu aș fi cu adevărat motivat.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Scurtă incursiune în lumea numerelor ‘sensibile’

Se dă numărul 294.001. Ce puteți spune despre el? Că e natural, ar afirma unii. Că e impar, ar...

‘Acea cuplare bicefală specific românească…’

Sunt pe la sfertul unei lecturi dintr-o carte despre care deja pot să spun că e foarte instructivă în...

Cum putem vindeca o planetă bolnavă?

Efectele negative ale schimbărilor climatice globale și legătura lor cu pierderea biodiversității au făcut obiectul unor mesaje recente cu...
promovare onlinespot_img

Șah și afaceri: Modele de succes care se aseamănă și completează

Atunci când șahul apare în filme, este mereu asociat cu mințile geniale - și există un motiv bun: șahul...

Invitație în realitatea de dimensiuni fantastice

De multe ori realitatea depășește închipuirea noastră. Capătă cele mai ciudate forme. Astăzi, la debutul toamnei calendaristice mă gândesc...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi