ȘahMagnus Carlsen a câștigat Norway Chess pentru a patra...

Magnus Carlsen a câștigat Norway Chess pentru a patra oară consecutiv

-

promovare onlinespot_img

Magnus Carlsen a câștigat pentru a patra oară consecutiv Turneul de șah din Norvegia, după ce l-a învins pe Veselin Topalov în Armaghedon vineri. Campionul mondial nu ar fi luat titlul dacă Shakhriyar Mamedyarov l-ar fi învins pe Teimour Radjabov în jocul lor clasic. Radjabov a reușit să egaleze, în ciuda faptului că a intrat în criză de timp, permițându-i lui Carlsen să câștige din nou evenimentul din țara natală.

Magnus Carlsen a câștigat vineri cel de-al cincilea titlu la șah norvegian. Aceasta a fost a patra victorie consecutivă în acest turneu, care a împlinit a zecea aniversare anul acesta. Campionul mondial l-a învins pe Veselin Topalov în Armaghedon pentru a termina turneul cu 16 puncte și jumătate, lăsându-l pe Shakhriyar Mamedyarov pe locul doi, la un punct în urmă.

Pentru o vreme, părea posibil ca Mamedyarov să-l depășească pe Carlsen în clasament, având inițiativa în jocul său clasic împotriva lui Teimour Radjabov. Important este că acesta din a fost sub presiune atât la masa de joc, cât și pe ceas.

La un moment dat, Radjabov a avut mai puțin de 3 minute cu 14 mutări înainte de a ajunge la mutarea 40, când au fost implementate incremente de 10 secunde – adică a trebuit să ia decizii dificile care l-ar putea duce în imposibilitatea fizică de a ajunge la control.

Radjabov, care va juca la Candidates, a fost la înălțime și a reușit să mențină egalitatea, care a fost convenită șase mutări mai târziu – Mamedyarov a ales să ducă mini-meciul la departajari în loc de a risca o pierdere.

Până în acel moment, Carlsen a remizat jocul său clasic împotriva lui Topalov, ceea ce însemna că și-a asigurat deja victoria în turneu.

Carlsen a jucat la fiecare ediție a super-turneului de șah din Norvegia, un eveniment care se desfășoară anual din 2013. În special, având în vedere palmaresul campionului mondial, nu a reușit nicio victorie în turneu până la a patra ediție, în 2016. El a terminat al nouălea și al patrulea în 2017, respectiv 2018 și a câștigat fiecare ediție de atunci.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Grijă pentru mediu într-o zi specială

Vă salut din zorii unei zile speciale, scriind despre preocuparea umanității pentru grija mediului în care trăiește. În imaginea alăturată...

Emisiunea: Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat Social, invitat: Mihai Mănescu

„Obiectivul meu principal în acest proiect a fost să realizăm acest film fără să ne atingem de nici...

Detașarea

Lista pe care am făcut-o la finalul anului trecut cu cărți de memorialistică despre perioada comunistă se îmbogățește cu...
promovare onlinespot_img

Recuperarea diasporei la Galeriile Carol

La Galeriile Carol din București se desfășoară în aceste zile un adevărat eveniment plastic. Sub genericul VADEMECUM expune Ioan...

Au debutat înscrierile la Chess Business Club

Joi, 30 iulie 2020, la Grand Hotel Continental, Bucuresti, Calea Victoriei 56, va avea loc festivitatea de lansare oficiala...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi