ȘahMagnus Carlsen a câștigat Norway Chess pentru a patra...

Magnus Carlsen a câștigat Norway Chess pentru a patra oară consecutiv

-

promovare onlinespot_img

Magnus Carlsen a câștigat pentru a patra oară consecutiv Turneul de șah din Norvegia, după ce l-a învins pe Veselin Topalov în Armaghedon vineri. Campionul mondial nu ar fi luat titlul dacă Shakhriyar Mamedyarov l-ar fi învins pe Teimour Radjabov în jocul lor clasic. Radjabov a reușit să egaleze, în ciuda faptului că a intrat în criză de timp, permițându-i lui Carlsen să câștige din nou evenimentul din țara natală.

Magnus Carlsen a câștigat vineri cel de-al cincilea titlu la șah norvegian. Aceasta a fost a patra victorie consecutivă în acest turneu, care a împlinit a zecea aniversare anul acesta. Campionul mondial l-a învins pe Veselin Topalov în Armaghedon pentru a termina turneul cu 16 puncte și jumătate, lăsându-l pe Shakhriyar Mamedyarov pe locul doi, la un punct în urmă.

Pentru o vreme, părea posibil ca Mamedyarov să-l depășească pe Carlsen în clasament, având inițiativa în jocul său clasic împotriva lui Teimour Radjabov. Important este că acesta din a fost sub presiune atât la masa de joc, cât și pe ceas.

La un moment dat, Radjabov a avut mai puțin de 3 minute cu 14 mutări înainte de a ajunge la mutarea 40, când au fost implementate incremente de 10 secunde – adică a trebuit să ia decizii dificile care l-ar putea duce în imposibilitatea fizică de a ajunge la control.

Radjabov, care va juca la Candidates, a fost la înălțime și a reușit să mențină egalitatea, care a fost convenită șase mutări mai târziu – Mamedyarov a ales să ducă mini-meciul la departajari în loc de a risca o pierdere.

Până în acel moment, Carlsen a remizat jocul său clasic împotriva lui Topalov, ceea ce însemna că și-a asigurat deja victoria în turneu.

Carlsen a jucat la fiecare ediție a super-turneului de șah din Norvegia, un eveniment care se desfășoară anual din 2013. În special, având în vedere palmaresul campionului mondial, nu a reușit nicio victorie în turneu până la a patra ediție, în 2016. El a terminat al nouălea și al patrulea în 2017, respectiv 2018 și a câștigat fiecare ediție de atunci.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Dezvoltare și inovație în afaceri – Conferința online a Confederației Patronatul Român

Anunț Confederația Patronatul Român INVITAȚIE Ref: Conferința online a Confederației Patronatul Român din 22.10.2020 1. CONTEXT 2. CONȚINUT / ORDINEA DE ZI 3. AUDIENȚA 4....

Foto: Cum a fost la lansarea „Șahiștilor”

Într-un cadru elegant și primitor, în „Sala media” a Muzeului Național al Țăranului Român, a avut loc miercuri seară...

CM Șah 2021: Carlsen lovește primul învingându-l pe Nepomniachtchi într-o partidă maraton

MM Magnus Carlsen l-a învins pe MM Ian Nepomniachtchi într-o partidă maraton de 136 de mutări în runda a...
promovare onlinespot_img

Poftiți la Jocurile Olimpice ale copiilor

Olimpiada japoneză a intrat în pâine. La fel și sportivii români. După fotbaliști, iată că și la alte discipline...

Stejarul lui Vlahuță

Așadar, se poate. E pandemie, dar muzeele sunt încă accesibile, spre deosebire de perioada stării de urgență - cel...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi