ȘahDiagrama săptămâniiKremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

Kremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

-

promovare onlinespot_img

Kremlinul a intervenit în mod dramatic în disputa privind interdicția mondială a șahistului Serghei Karjakin, în timp ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a cerut FIDE să-și revizuiască hotărârea.

Dmitri Peskov, care este și președintele Consiliului de Administrație al Federației Ruse de Șah, a declarat agenției de presă ruse TASS că șahul „trebuie să fie dincolo de politică”.

Peskov a adăugat: „Regretăm acest lucru. Facem apel la FIDE să reconsidere această decizie și să rămână în continuare în afara politicii, confirmând astfel prestigiul internațional al acestei organizații de șah. Desigur, nu suntem de acord cu această decizie”.

Acestă afirmație a venit ca rezultat la decizia FIDE de a-i impune o interdicție de șase luni lui Karjakin, fostul șalanger la titlul mondial, pentru o serie de comentarii provocatoare pro-ruse pe rețelele de socializare, după invazia Ucrainei de către Rusia.

Hotărârea pare să fi stârnit furie la cel mai înalt nivel al politicii din Rusia – mai ales că FIDE este condusă de ruși din 1995. Ieri, președintele Federației Ruse de Șah, Andrei Filatov, a declarat că RCF va lansa un apel împotriva verdictului.

De asemenea, Filatov a îndreptat o aparentă săgeată spre președintele rus al FIDE, fostul viceprim-ministru al Rusiei Arkadi Dvorkovici. Filatov a spus că Dvorkovich trebuie „să preia chestiunea sub control personal”.

Karjakin însuși a spus că nu va contesta interdicția, care durează până pe 21 septembrie, lucru care dovedește că șahistul este aproape sigur că va rata Turneul Candidaților din iunie, în așteptarea oricărei alte judecăți.

Karjakin este în prezent pe locul 18 în cea mai recentă listă de clasamente FIDE. Șahistul a jucat un meci pentru Campionatul Mondial de șah în 2016, împotriva norvegianului Magnus Carlsen. Karjakin a câștigat Cupa Mondială 2015 și este, de asemenea, fost campion mondial la Rapid și Blitz.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Băiatul și clubul

Era la vârsta la care își aduna - fără s-o știe, firește - material pentru nostalgiile viitoare. Dar nu...

Terasa Isabelei

În vârful străzii principale era casa Isabelei. Tot pe acolo trecea, perpendicular, și strada gării. De pe terasa ei...

Mica Romă (12): Vasile Aaron, „Patima și moartea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos”

Vasile Aaron a trăit puțin - abia a depășit patruzeci de ani - dar scrierile lui au avut un...
promovare onlinespot_img

„Șahiștii” la TV

Numărătoarea inversă a început. Volumul de proză scurtă „Șahiștii”, al colegului nostru de redacție, Ionuț Iamandi, nici nu a...

Finalele MCCT: Carlsen și So, în fruntea tuturor

Magnus Carlsen l-a spulberat pe Jan-Krzysztof Duda în 18 mutări la începutul finalei de la the Meltwater Champions Chess...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi