ȘahDiagrama săptămâniiKremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

Kremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

-

promovare onlinespot_img

Kremlinul a intervenit în mod dramatic în disputa privind interdicția mondială a șahistului Serghei Karjakin, în timp ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a cerut FIDE să-și revizuiască hotărârea.

Dmitri Peskov, care este și președintele Consiliului de Administrație al Federației Ruse de Șah, a declarat agenției de presă ruse TASS că șahul „trebuie să fie dincolo de politică”.

Peskov a adăugat: „Regretăm acest lucru. Facem apel la FIDE să reconsidere această decizie și să rămână în continuare în afara politicii, confirmând astfel prestigiul internațional al acestei organizații de șah. Desigur, nu suntem de acord cu această decizie”.

Acestă afirmație a venit ca rezultat la decizia FIDE de a-i impune o interdicție de șase luni lui Karjakin, fostul șalanger la titlul mondial, pentru o serie de comentarii provocatoare pro-ruse pe rețelele de socializare, după invazia Ucrainei de către Rusia.

Hotărârea pare să fi stârnit furie la cel mai înalt nivel al politicii din Rusia – mai ales că FIDE este condusă de ruși din 1995. Ieri, președintele Federației Ruse de Șah, Andrei Filatov, a declarat că RCF va lansa un apel împotriva verdictului.

De asemenea, Filatov a îndreptat o aparentă săgeată spre președintele rus al FIDE, fostul viceprim-ministru al Rusiei Arkadi Dvorkovici. Filatov a spus că Dvorkovich trebuie „să preia chestiunea sub control personal”.

Karjakin însuși a spus că nu va contesta interdicția, care durează până pe 21 septembrie, lucru care dovedește că șahistul este aproape sigur că va rata Turneul Candidaților din iunie, în așteptarea oricărei alte judecăți.

Karjakin este în prezent pe locul 18 în cea mai recentă listă de clasamente FIDE. Șahistul a jucat un meci pentru Campionatul Mondial de șah în 2016, împotriva norvegianului Magnus Carlsen. Karjakin a câștigat Cupa Mondială 2015 și este, de asemenea, fost campion mondial la Rapid și Blitz.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

‘Acea cuplare bicefală specific românească…’

Sunt pe la sfertul unei lecturi dintr-o carte despre care deja pot să spun că e foarte instructivă în...

Nodirbek Abdusattorov, noul campion mondial la șah rapid

Uzbecul Nodirbek Abdusattorov a devenit campion mondial la șah rapid după ce l-a învins în finală pe Ian Nepomniachtchi...

Recuperarea diasporei la Galeriile Carol

La Galeriile Carol din București se desfășoară în aceste zile un adevărat eveniment plastic. Sub genericul VADEMECUM expune Ioan...
promovare onlinespot_img

Educatie, Antreprenoriat și Antreprenoriat social: Andrei Breahna – „Eu în România văd că suntem chiar într-o primă etapă a adoptării unui comportament în mod...

Invitatul de săptămâna aceasta al emisiunii „Educatie, antreprenoriat si antreprenoriat social” a fost Andrei Breahna, managing partner la Galeria...

Icoana – o fereastră deschisă spre cer

La Galeria 2Art de la parterul Primăriei Sectorului 2, cu ocazia sărbătorilor pascale, este deschisă până pe 5 mai...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi