ȘahDiagrama săptămâniiKremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

Kremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

-

promovare onlinespot_img

Kremlinul a intervenit în mod dramatic în disputa privind interdicția mondială a șahistului Serghei Karjakin, în timp ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a cerut FIDE să-și revizuiască hotărârea.

Dmitri Peskov, care este și președintele Consiliului de Administrație al Federației Ruse de Șah, a declarat agenției de presă ruse TASS că șahul „trebuie să fie dincolo de politică”.

Peskov a adăugat: „Regretăm acest lucru. Facem apel la FIDE să reconsidere această decizie și să rămână în continuare în afara politicii, confirmând astfel prestigiul internațional al acestei organizații de șah. Desigur, nu suntem de acord cu această decizie”.

Acestă afirmație a venit ca rezultat la decizia FIDE de a-i impune o interdicție de șase luni lui Karjakin, fostul șalanger la titlul mondial, pentru o serie de comentarii provocatoare pro-ruse pe rețelele de socializare, după invazia Ucrainei de către Rusia.

Hotărârea pare să fi stârnit furie la cel mai înalt nivel al politicii din Rusia – mai ales că FIDE este condusă de ruși din 1995. Ieri, președintele Federației Ruse de Șah, Andrei Filatov, a declarat că RCF va lansa un apel împotriva verdictului.

De asemenea, Filatov a îndreptat o aparentă săgeată spre președintele rus al FIDE, fostul viceprim-ministru al Rusiei Arkadi Dvorkovici. Filatov a spus că Dvorkovich trebuie „să preia chestiunea sub control personal”.

Karjakin însuși a spus că nu va contesta interdicția, care durează până pe 21 septembrie, lucru care dovedește că șahistul este aproape sigur că va rata Turneul Candidaților din iunie, în așteptarea oricărei alte judecăți.

Karjakin este în prezent pe locul 18 în cea mai recentă listă de clasamente FIDE. Șahistul a jucat un meci pentru Campionatul Mondial de șah în 2016, împotriva norvegianului Magnus Carlsen. Karjakin a câștigat Cupa Mondială 2015 și este, de asemenea, fost campion mondial la Rapid și Blitz.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Iarna în rime potrivite

Hai, recunoașteți vă rog frumos. De mult timp nu ați mai citit câteva versuri. Sau, oricum, majoritatea dintre cititorii...

Cu ce ne vom îmbrăca în viitor ?

Mulți oameni se vor întreba cu ce vor plăti facturile la gaze și la electricitate, peste câteva luni, alții...

Avertisment dur din partea oamenilor de știință: Reduceți emisiile de dioxid de carbon, sau ne așteaptă o catastrofă climatică

Din cauza unei foarte probabile creșteri a temperaturii medii globale cu 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, în următoarele...
promovare onlinespot_img

INVITAȚIE LA PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL

MOTTO: ,,Muzică, tu ești tovarășul meu de zi și de noapte, la durere și la fericire. Tu ești apă...

Lecturi de sărbători

Notez în jurnalul de reporter. Recomandări pentru lectură de suflet în zilele de sărbătoare, dar nu numai 20 noiembrie 2018,...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi