ȘahDiagrama săptămâniiKremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

Kremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

-

promovare onlinespot_img

Kremlinul a intervenit în mod dramatic în disputa privind interdicția mondială a șahistului Serghei Karjakin, în timp ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a cerut FIDE să-și revizuiască hotărârea.

Dmitri Peskov, care este și președintele Consiliului de Administrație al Federației Ruse de Șah, a declarat agenției de presă ruse TASS că șahul „trebuie să fie dincolo de politică”.

Peskov a adăugat: „Regretăm acest lucru. Facem apel la FIDE să reconsidere această decizie și să rămână în continuare în afara politicii, confirmând astfel prestigiul internațional al acestei organizații de șah. Desigur, nu suntem de acord cu această decizie”.

Acestă afirmație a venit ca rezultat la decizia FIDE de a-i impune o interdicție de șase luni lui Karjakin, fostul șalanger la titlul mondial, pentru o serie de comentarii provocatoare pro-ruse pe rețelele de socializare, după invazia Ucrainei de către Rusia.

Hotărârea pare să fi stârnit furie la cel mai înalt nivel al politicii din Rusia – mai ales că FIDE este condusă de ruși din 1995. Ieri, președintele Federației Ruse de Șah, Andrei Filatov, a declarat că RCF va lansa un apel împotriva verdictului.

De asemenea, Filatov a îndreptat o aparentă săgeată spre președintele rus al FIDE, fostul viceprim-ministru al Rusiei Arkadi Dvorkovici. Filatov a spus că Dvorkovich trebuie „să preia chestiunea sub control personal”.

Karjakin însuși a spus că nu va contesta interdicția, care durează până pe 21 septembrie, lucru care dovedește că șahistul este aproape sigur că va rata Turneul Candidaților din iunie, în așteptarea oricărei alte judecăți.

Karjakin este în prezent pe locul 18 în cea mai recentă listă de clasamente FIDE. Șahistul a jucat un meci pentru Campionatul Mondial de șah în 2016, împotriva norvegianului Magnus Carlsen. Karjakin a câștigat Cupa Mondială 2015 și este, de asemenea, fost campion mondial la Rapid și Blitz.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Judo: Adrian Șulcă, mare speranță pentru JO 2024, campion mondial de juniori

Speranțele noastre pentru Olimpiada de vară din Franța, ediția de vară din 2024, cresc vizibil după asemenea consemnări din...

INTERVIU: Cu scriitorul DAN IACOB în jurul lumii

16 octombrie 2020 Stimați cititori, În urma succesului de care s-a bucurat primul text despre scriitorul Dan Iacob, în publicația noastră...

Visul olimpic continuă în 2021

Mare sărbătoare acasă la Nadia Comăneci, care sărbătorește și azi împlinirea vârstei incredibile de ...59 de ani. Vă vine...
promovare onlinespot_img

Comunicat de presă Revista Patronatului Român

În seria conferințelor „Dezvoltare și Inovare în Afaceri”, ajunsă la cea de-a cincea ediție, Revista Patronatului Român organizează, în...

1.000 de zile până la Olimpiada Paris 2024

Am scris recent despre cele 100 de zile până la Olimpiada de iarnă Beijing 2022. Dar, iată, Parisul are...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi