ȘahDiagrama săptămâniiKarjakin suspendat timp de șase luni, ratează Turneul Candidaților

Karjakin suspendat timp de șase luni, ratează Turneul Candidaților

-

promovare onlinespot_img

Comisia de Etică și Disciplină (EDC) FIDE i-a interzis marelui maestru Serghei Karjakin să participe ca jucător la orice competiție de șah evaluată FIDE pentru șase luni. Marele maestru rus în vârstă de 32 de ani, care este un susținător înverșunat al președintelui rus Vladimir Putin, a fost sancționat astfel pentru declarațiile sale pro-război de pe rețelele de socializare și va rata Turneul Candidaților FIDE din acest an.

Camera de primă instanță a Comisiei de etică și disciplină (EDC) FIDE, formată din Yolander Persaud (Guyana), Ravindra Dongre (India) și Johan Sigeman (Suedia) în calitate de președinte, a decis în unanimitate că Karjakin a fost găsit vinovat de încălcarea articolului 2.2.10 din Codul Etic al FIDE. Sancțiunea este o interdicție de șase luni, la nivel mondial, de a participa ca jucător la orice competiție de șah clasificată FIDE, și a intrat în vigoare din 21 martie 2022.

Karjakin însuși a declarat inițial că nu va contesta decizia la Camera de Apel a EDC, dar acum Andrey Filatov, președintele Federației Ruse de Șah, a anunțat că va fi făcută o contestație în curând.

Karjakin, care s-a născut la Simferopol, Crimeea, și și-a schimbat afilierea de la federația din Ucraina la cea din Rusia în 2009, a câștigat turneul FIDE Candidates în 2016. La începutul lunii martie, turneele Norway Chess și London Chess Classic, precum și Grand Chess Tour au decis să nu-l invite la turneele lor, deoarece marele maestru rus continuă să aprobe agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. 

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

România a câștigat prima ediție a competiției de șah online „Nations League”

București, 24 august, 2020 Doamnelor și domnilor, Mare veste din șahul românesc pentru revista noastră. Am câștigat prima ediție a competiției de...

De la Harms

Am găsit recent la Harms cugetarea de actualitate: „Dacă-i să asemuim statul cu organismul uman, eu, în caz de...

Cum se explică ascensiunea Indiei în elita șahului mondial (I)

India devine rapid o superputere legitimă globală în șah, conducând Statele Unite și China și fiind la același nivel...
promovare onlinespot_img

Chess.com –  interzis în Rusia

Chess.com a fost interzis de agenția guvernamentală rusă Roscomnadzor, „Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media”....

De la glumă la cercetare științifică: Să ducem vacile la toaletă!

Gata, au început diminețile cu nori în această toamnă. Pentru ceva timp, ne vor lipsi razele de soare. În...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi