ȘahDiagrama săptămâniiKarjakin suspendat timp de șase luni, ratează Turneul Candidaților

Karjakin suspendat timp de șase luni, ratează Turneul Candidaților

-

promovare onlinespot_img

Comisia de Etică și Disciplină (EDC) FIDE i-a interzis marelui maestru Serghei Karjakin să participe ca jucător la orice competiție de șah evaluată FIDE pentru șase luni. Marele maestru rus în vârstă de 32 de ani, care este un susținător înverșunat al președintelui rus Vladimir Putin, a fost sancționat astfel pentru declarațiile sale pro-război de pe rețelele de socializare și va rata Turneul Candidaților FIDE din acest an.

Camera de primă instanță a Comisiei de etică și disciplină (EDC) FIDE, formată din Yolander Persaud (Guyana), Ravindra Dongre (India) și Johan Sigeman (Suedia) în calitate de președinte, a decis în unanimitate că Karjakin a fost găsit vinovat de încălcarea articolului 2.2.10 din Codul Etic al FIDE. Sancțiunea este o interdicție de șase luni, la nivel mondial, de a participa ca jucător la orice competiție de șah clasificată FIDE, și a intrat în vigoare din 21 martie 2022.

Karjakin însuși a declarat inițial că nu va contesta decizia la Camera de Apel a EDC, dar acum Andrey Filatov, președintele Federației Ruse de Șah, a anunțat că va fi făcută o contestație în curând.

Karjakin, care s-a născut la Simferopol, Crimeea, și și-a schimbat afilierea de la federația din Ucraina la cea din Rusia în 2009, a câștigat turneul FIDE Candidates în 2016. La începutul lunii martie, turneele Norway Chess și London Chess Classic, precum și Grand Chess Tour au decis să nu-l invite la turneele lor, deoarece marele maestru rus continuă să aprobe agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. 

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Revelații în atelierul pictorului Teodor Răducan

Dacă ai șansa să intri in atelierul pictorului Teodor Răducan, simți că pătrunzi într-o lume de o profunzime aparte....

Elo Meter – Un test prin care îți poți calcula singur forța de joc

Mulți oameni și-ar dori să cunoască ce rating Elo au, fără să fie nevoiți să joace zeci de partide...

Femeia de serviciu a dat șah-mat primarului

Stimați cititori, vă propunem astăzi un subiect incredibil, din categoria textelor intitulate relevant realitatea întrece fantezia. Știu că sună bizar,...
promovare onlinespot_img

Dorian Galbinski: „Eu am venit deja anticomunist la BBC, nu am devenit anticomunist acolo”

Jurnalistul BBC Dorian Galbinski a declarat în cadrul emisiunii „Raftul Atenei” că tranziția României de la comunism la democrație...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (VII) Sonetul șahului

De la spectrul dispariției la dublarea frecvenței. Revista anunță în ultimul său număr din 1925 că începând cu anul...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi