ȘahDiagrama săptămâniiIvanciuc cere „interzicerea rușilor”

Ivanciuc cere „interzicerea rușilor”

-

promovare onlinespot_img

Marele șahist ucrainean Vasili Ivanciuc și-a exprimat clar poziția față de războiul din Ucraina, cerând interdicția generală a tuturor jucătorilor ruși și demisia președintelui FIDE, Arkadi Dvorkovici.

Ucraineanul în vârstă de 52 de ani, poreclit Chucky, și-a pus semnătura într-o scrisoare comună a celor mai buni maeștri ai țării sale, în care cere o abordare mai dură.

Până acum, Ivanciuc nu și-a exprimat public gândurile cu privire la invazia țării sale.

Dar Federația Ucraineană de Șah a fost disperată să aplice presiune maximă atât asupra Federației Europene de Șah, cât și asupra FIDE, așa că l-a înrolat în acest demers pe unul dintre cei mai mari jucători ai țării.

Ivanciuc, fost numărul 2 mondial și campion mondial la blitz și șah rapid, i se alătură fostului campion mondial FIDE la șah Ruslan Ponomariov, de două ori campionului ucrainean Andrey Volokitin și actualului număr 1 al Ucrainei Anton Korobov pentru a solicita interdicția.

Inițial, FIDE a răspuns rapid la furia din jurul actului de război, retrăgându-i Moscovei dreptul de a organiza Olimpiada de șah din 2022, care urma să înceapă în iulie.

Pe măsură ce presiunea a crescut pentru a merge mai departe, Consiliul FIDE a interzis susținerea oricărui eveniment de șah oficial în Rusia și Belarus și a oprit jucătorii ambelor țări să concureze sub steagul țării lor.

Legăturile cu anumiți sponsori și donatori corporativi ruși au fost întrerupte, iar FIDE l-a citat pe marele maestru rus Serghei Karjakin pentru o presupusă încălcare a Codului său de etică, după ce tânărul de 32 de ani a făcut o serie de postări în sprijinul invaziei pe rețelele de socializare. Una dintre pedepsele pe care le riscă Karjakin este pierderea locului în viitorul Turneu al Candidaților.

____________

Foto: Vasili Ivanciuc/ Sursa: Anastasia Karlovich

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Cele cinci straturi ale Occidentului

Din când în când, o anamneză e salvatoare pentru găsirea busolei. Recalculezi vectorii trecutului ca să afli direcția în...

Despre micile plăceri ale vieții

Pe la mijlocul fiecărei luni impare, în Japonia începe un turneu de sumo. De ani, de zeci și de...

Un matematician a rezolvat vestita problemă a reginelor

Problema ,,N-Queens” se referă la câte poziții diferite pot lua reginele pentru a nu se intersecta deloc pe tabla...
promovare onlinespot_img

Flacăra olimpică a ajuns la organizatorii Beijing 2022

Racordat, în mod permanent, la știrile legate de situația pandemică și criza politică din România, încerc să derulez, mai...

Și eu sunt antreprenoare: Nicoleta Mariana Orlea – Director Fundraising Autism Voice

Invitata emisiunii „Și eu sunt antreprenoare” a fost Nicoleta Mariana Orlea, Director Fundraising Autism Voice. Nicoleta Orlea a dorit să...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi