ȘahDiagrama săptămâniiIvanciuc cere „interzicerea rușilor”

Ivanciuc cere „interzicerea rușilor”

-

promovare onlinespot_img

Marele șahist ucrainean Vasili Ivanciuc și-a exprimat clar poziția față de războiul din Ucraina, cerând interdicția generală a tuturor jucătorilor ruși și demisia președintelui FIDE, Arkadi Dvorkovici.

Ucraineanul în vârstă de 52 de ani, poreclit Chucky, și-a pus semnătura într-o scrisoare comună a celor mai buni maeștri ai țării sale, în care cere o abordare mai dură.

Până acum, Ivanciuc nu și-a exprimat public gândurile cu privire la invazia țării sale.

Dar Federația Ucraineană de Șah a fost disperată să aplice presiune maximă atât asupra Federației Europene de Șah, cât și asupra FIDE, așa că l-a înrolat în acest demers pe unul dintre cei mai mari jucători ai țării.

Ivanciuc, fost numărul 2 mondial și campion mondial la blitz și șah rapid, i se alătură fostului campion mondial FIDE la șah Ruslan Ponomariov, de două ori campionului ucrainean Andrey Volokitin și actualului număr 1 al Ucrainei Anton Korobov pentru a solicita interdicția.

Inițial, FIDE a răspuns rapid la furia din jurul actului de război, retrăgându-i Moscovei dreptul de a organiza Olimpiada de șah din 2022, care urma să înceapă în iulie.

Pe măsură ce presiunea a crescut pentru a merge mai departe, Consiliul FIDE a interzis susținerea oricărui eveniment de șah oficial în Rusia și Belarus și a oprit jucătorii ambelor țări să concureze sub steagul țării lor.

Legăturile cu anumiți sponsori și donatori corporativi ruși au fost întrerupte, iar FIDE l-a citat pe marele maestru rus Serghei Karjakin pentru o presupusă încălcare a Codului său de etică, după ce tânărul de 32 de ani a făcut o serie de postări în sprijinul invaziei pe rețelele de socializare. Una dintre pedepsele pe care le riscă Karjakin este pierderea locului în viitorul Turneu al Candidaților.

____________

Foto: Vasili Ivanciuc/ Sursa: Anastasia Karlovich

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Invitație în lumea picturii

Debutul toamnei aduce, pentru toți oamenii care palpită în fața artei armoniilor cromatice, noi motive de bucurie adevărată. Alături de...

Săptămâna în șah: 15 – 21 februarie 2021. Primul Campionat Mondial al echipelor corporatiste, în ediție online

Primul Campionat Mondial de șah Corporatist online, organizat sub egida FIDE, s-a încheiat duminică, 21 februarie, cu victoria echipei...

Stații de autobuz pentru albine

Mai multe state din europene au decis să ofere o șansă în plus albinelor aflate în pericol de dispariție...
promovare onlinespot_img

Andrei Dunuță: ,,Șahul este o metaforă a vieții și a business-ului”

București, 25 septembrie, 2020 Domnul Andrei Dunuță m-a cucerit la lansarea revistei noastre. Prin urmare am dorit mult să vă prezint...

Tiberiu Cercel : „În loc de a deveni o eminenţă cenuşie, am devenit una violet – culoarea mea preferată, culoarea umbrei colorate”

Am susținut că la Tiberiu Cercel, viziunile iau două forme: unele de imagini, altele de cuvinte. Pentru amândouă, vizionarul...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi