CulturăIoana Belejan, regina culorilor, ne oferă cadouri de sărbători

Ioana Belejan, regina culorilor, ne oferă cadouri de sărbători

-

promovare onlinespot_img

O mare problemă pentru oamenii sensibili și cu posibilități financiare este alegerea cadourilor  potrivite pentru sărbătorile de la finalul fiecărui an.

Pentru decembrie 2021, au eu o propunere grozavă.

Este vorba de doamna Ioana Belejan, o adevărată regină a armoniilor cromatice.

Dar, să facem acum prezentările. Că așa e politicos…

Intră în scenă Ioana Belejan.

-Numele meu este Ioana Belejan, sunt născută în municipiul Arad, în anul 1979. Sunt soție și mamă, iar de profesie … economist. Sunt o fire comunicativă, deschisă spre noi provocări. Hobby-ul meu preferat este pictura, hobby care a devenit, de un an de zile, un mod de viață pentru mine deoarece aproape că nu există zi în care să nu pictez o floare, un moment sau un peisaj.
-Care sunt pictorii români care vă plac mai mult?
-Dacă ne referim la pictorii români, din toate timpurile, atunci preferatul meu este unicul Nicolae Grigorescu a cărui măiestrie este cunoscută în întreaga lume. Totuși, cu mândrie vă spun că țara noastră se bucură de numeroși oameni talentați în domeniul artelor plastice. Mai mult decât atât, în ultima perioadă am avut ocazia să admir lucrări semnate de pictori de toate vârstele, încă necunoscuți la nivel național, dar deosebit de talentați.
Pot să vă spun că urmăresc cu mare interes opera lui Neculai Rebegea, un pictor din Brașov, ale cărui lucrări sunt axate în principal pe peisaje.
-Dar dintre coloriști străini, de care vă simțiți mai aproape?
-O adevărată inspirație pentru mine a fost și va rămâne celebrul Bob Ross, militar de profesie, care după 20 de ani de armată a ales să pună accent pe ceea ce îi place și îl face să se simtă împlinit – artele plastice. Bob Ross este cel care a utilizat și a promovat tehnica de pictură în ulei – alla prima – care presupune adăugarea mai multor straturi succesive de vopsea fără a aștepta uscarea acestora.
– Ce rol au avut muzeele, expozițiile, galeriile de artă la educarea simțului dvs. artistic?

-Iubesc expozițiile de artă și muzeele însă din păcate, nu am avut acces la atât de multe pe cât mi-aș fi dorit. Evenimentele culturale au un rol deosebit în viața unui om însă în țara noastră nu se pune – deocamdată – un accent atât de mare pe expoziții de artă. Totuși, un lucru bun care se întâmpla în orașul nostru, înainte de pandemie, constă în organizarea unor expoziții în aer liber, cu prilejul unor evenimente importante precum zilele orașului, unde tinerele talente aveau ocazia să picteze și să expună în parcurile orașului. A fost o idee binevenită deoarece a dat ocazia unor oameni care nu au fost vreodată într-o galerie de artă să admire, lucrări deosebite, în timpul unei plimbări prin parc sau în timp ce plecau sau se întorceau de la serviciu. Sper că aceste expoziții să revină în orașul nostru.

-Ce sfătuți un părinte care are urmaș cu înclinația în domeniul artelor plastic?

-Consider că părintele trebuie să își îndrume copilul să facă ceea ce îi place. Este cel care trebuie să îi deschidă porțile spre viitor și să nu îi îngrădească orizonturile. Dacă ești pasionat de artă – indiferent despre ce artă este vorba – și există un gram de talent și multă dorință, atunci cu siguranță îți vei putea lăsa amprenta în acest domeniu!
Le mai spun totuși părinților, că arta plastică nu este tocmai ieftină: sunt necesare culori, pensule, pânze… s-ar putea produce o oarecare debandadă în casă însă dacă au un copil pasionat și talentat de pictură atunci toate eforturile depuse nu vor fi în zadar.

-Ce vă doriți pentru ultima parte a anului 2021? Dar în 2022?

-În primul rând, îmi doresc sănătate. Dacă avem sănătate cu siguranță ne vom putea îndeplini visurile. Pentru mine, un vis pentru anul ce stă să vină îl reprezintă organizarea unei expoziții personale. Deja am mare parte din lucrările necesare însă așteptăm finalul pandemiei pentru a le putea prezenta publicului arădean.

– În afară de postările de pe internet, în ce loc vor mai putea administratorii dvs. să întâlnească tablourile pe care le semnați?

-Primele mele lucrări au fost cunoscute de publicul larg prin intermediul internetului, a rețelelor de socializare. Treptat, o dată cu comenzile primite oamenii au început să mă cunoască prin intermediul lucrărilor mele expuse în casele prietenilor lor. Sper ca în viitorul apropiat să-mi poată regăsi lucrările și în cadrul unor galerii de artă.

– Până unde știți că a ajuns cea mai departe lucrare de-a dvs?
-Din ceea ce știu eu, deocamdată nu am depășit hotarele țării, însă au ajuns în capitală, în Maramureș și Tg. Jiu.
– Vă mulțumim frumos, un viitor …sănătos! Ca să rimeze.

– Vreau să mai spun ceva înainte de final. Am făcut ornamente de Crăciun, pictate pe felii de lemn.

– Propunere interesantă pentru sărbătorile din luna decembrie!

 

 

Galerie de imagini, tablouri superbe

 

Iată un drum, o lucrare semnată inconfundabil Ioana B. Este drumul care duce la consacrare, la statutul de a oferi bucurii unui număr mare de iubitori ai artelor vizuale. Deci, drum bun !

Se pregătesc deja noi lucrări… Un pictor adevărat trebuie să știe desenul.

Multă sănătate, dumneavoastră și celor dragi. Eu vă urez în plus să aveți timp mai mult pentru pictură. Vă felicit pentru lucrările dumneavoastră, indiferent de temă și dimensiune.

Un admirator,
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Turneul anului la șah: Madrid Candidates, iunie – iulie 2022

Turneului Candidaților FIDE 2022 se va desfășura în perioada 16 iunie - 7 iulie. Acesta este cel mai important...

Săptămâna în șah: 11-17 ianuarie 2021

Marele maestru georgian Baadur Jobava a câștigat prima ediție a turneului de șah online Cappele, organizat de clubul de...

Știri din șah

Din când în când, la televizor apar și știri din șah. Nu, nu la sport; acolo nu e loc...
promovare onlinespot_img

Săptămâna în șah: 8 – 14 martie 2021. Turnee de primăvară

La un an de când a fost declarată pandemia care a dus la un lockdown aproape planetar, calendarul competițional...

Conferința COP26 – între scepticism și speranță

Prima versiune a documentului care va încheia Conferința ONU asupra schimbărilor climatice Cop26 de la Glasgow, rezultată în urma...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi