CulturăINVITAȚIE LA PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL

INVITAȚIE LA PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL

-

promovare onlinespot_img

MOTTO: ,,Muzică, tu ești tovarășul meu de zi și de noapte, la durere și la fericire. Tu ești apă răcoritoare în pustiul vieții mele”. Rabindranath Tagore
Doamnelor și domnilor,
Azi vă oferim o invitație la un eveniment aparte din lumea culturii din România. Este vorba despre un eveniment care va avea loc în curând, la numai câteva zile după ce citiți aceste rânduri. Ploieşti Jazz Festival, una dintre cele mai importante manifestări culturale ale toamnei, vă aşteaptă în perioada 25-29 noiembrie 2020.
Pentru ce vă invităm în universul armoniilor sonore ? Răspunsul l-am primit deja în debutul acestui text de la numitul Tagore. Sigur ați auzit de el. Muzica ne însoțește zi și noapte, la durere și fericire. Muzica este o apă răcoroasă în pustiul nemărginit tristeții ce este întreținută, tot zi și noapte, de criza sanitară actuală. Sigur, cum la Ploiești cazurile sunt cam multe de infectare cu virusul pe care nu vreau să îl numesc, m-am interesat, pentru dumneavoastră, care este situația de pe teren. Am sunat deci la filarmonică și am întrebat cum are loc. Pe scaune în sala de concerte, ori online cu participarea spectatorilor din fața ecranelor de telefon mobil sau calculator? Răspunsul a fost acesta: ,,Așteptăm începutul săptămânii viitoare pentru a afla cele mai noi date din partea autorităților competente”. Important este că festivalul de ține. Vom vedea în curând în ce mod…(Fotografia alăturată prezintă clădirea filarmonicii ploieștene.)
Festivalul cuprinde o serie de concerte excepționale și cu o multitudine de invitați surpriză.
Evenimentul va fi deschis miercuri, pe 25 noiembrie, la ora 19.00, de Orchestra Simfonică a Filarmonicii ploieștene, aflată sub bagheta dirijorală a maestrului Sabin Păutza. Solistă va fi violonista Simina Croitoru. „Piano Day”, este programat să aibă loc pe 26 noiembrie, îi va avea în prim plan de la ora 18.00 (prima parte) și de la ora 19.30 (partea a doua) pe Puiu Pascu, Adi Stoenescu, Mircea Tiberian, Marius Vernescu și Sorin Zlat & Ploiești Jazz Trio. Vineri, 27 noiembrie 2020, de la ora 18.00, veți putea asculta Cristian Soleanu Quartet, iar de la ora 19.30 Sonotera Ensemble (Cătălin Milea) – “Saxophone Mantras”. Cu Sebastian Burneci Sextet vă veți putea întâlni sâmbătă, de la ora 18.00, pentru proiectul “Behind Social Bars”, iar de la ora 19.30 vor urca pe scenă componenții Groove Garden by Sorin Zlat.
Cea de-a XV-a ediție a Ploiești Jazz Festival se va încheia duminică, 29 noiembrie 2020, când Ploiesti Big Band Jazz Society și dirijorul Răzvan Cojanu vă așteaptă alături de Nadia Trohin, Ana Cristina Leonte și Luiza Zan. Concertul se va desfășura pe parcursul întregii seri, de la ora 18.00 (prima parte) și de la ora 19.30 (cea de-a doua parte). Invitați speciali sunt dansatorii de la Vertigo Dance School.
Informaţii suplimentare și rezervări la +40 734 335 067.
________________________________________
În condițiile în care Ploiești Jazz Festival 2020 va fi forțat să se desfășoare fără public, sau doriți să vizionați concertele din confortul casei, puteți achiziționa bilete virtuale, pentru transmisiile live.
Am început aceste rânduri cu un gând celebru despre arta armoniilor sonore. Acum, vom termina apelând la vorbele lui . William Shakespeare:
,,Dacă muzica este hrana iubirii, cântați, dați-mi-o până la saturație”.
Cu drag,
Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Un zbor pentru o viață mai bună

Viața îți oferă tot felul de surprize. Unele plăcute, altele mai puțin plăcute ca să mă exprim elegant. În rândurile...

Delia Vicaș, un artist valoros, vă invită la sărbătoarea culorilor

16 noiembrie 2021, în zori. La Radio România Actualități se anunță că în marile orașe au început operațiile de...

Apariția volumului „Șahiștii”, remarcată pe site-urile de specialitate

Volumul de proză scurtă semnat de colegul nostru Ionuț Iamandi a fost semnalat pe mai multe site-uri de șah...
promovare onlinespot_img

Florin Gheorghiu: „Pentru mine, șahul înseamnă în primul rând artă”

Șahul a avut și el, ca și multe alte sporturi, discipline și chiar culturi și civilizații, epoca sa de...

De Ziua Brâncuși, ne amintim vorbele sale: „Priviți sculpturile mele până ce le veți vedea“

Este 19 februarie, adică Ziua Brâncuși. Începând cu anul 2016, la 19 februarie se sărbătoreşte Ziua Brâncuşi, amintind de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi