CulturăTeatru & FilmInvitație la Bucharest Best Comedy Film Festival

Invitație la Bucharest Best Comedy Film Festival

-

promovare onlinespot_img

Cui îi arde de comedii în plină pandemie?
Păi uite, chiar mie!
Ca să rimeze.

Știu bine, lângă noi au loc tragedii, mor oameni, în special cei cu un dosar medical încărcat, supraponderali, ori cu imunitate foarte scăzută. Dar, asta nu înseamnă că viața s-a oprit în loc. Nu trebuie să participăm și noi într-o modalitate sau alta să echilibrăm lucrurile. Nu trebuie să dăm o speranță vieții, optimismului ? Trebuie.

Sunt în jurul nostru copii, persoane pe care le iubim, ori pe care le prețuim. Să abandonăm aceste suflete într-o mare de deznădejde? Prin urmare, cu ce contracarăm știrile de la așa-zisele jurnale de actualități, ori emisiuni de televiziune, care cu justificarea necesității creșterii audienței, de luni de zile nu ne mai scutesc cu numărul cotidian al morților, al paturilor de spital incendiate?


Trebuie să dăm o șansă vieții, iar una dintre căile posibile este… comedia.
Să mai și râdem oameni buni!

Acum, campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 s-a terminat. Cu alte cuvinte, oamenii politici, echipele care au lipit ori, au distribuit afișe se pot odihni pentru câteva momente. Știu, se pregătesc pentru numărarea paralelă a voturilor. Dar, până atunci se ne amuzăm puțin.

Hai, vă rog să îmi spuneți în mod cinstit, de când nu ați mai râs în hohote? Așa, ca să se zdruncine pereții și să se miște ferestrele din cauza vibrațiilor…De mult timp, este răspunsul potrivit pentru cei mai mulți dintre cititorii constanți ai revistei noastre online, ori lectorii întâmplători care au dat peste această adresă de internet.

Deci, invitația la râs….
Festivalul Bucharest Best Comedy Film are loc în perioada 1-10 decembrie pe postul TV ComedyEst și poate fi vizionat și pe platforma Digi Online, în aplicația din Google Play Store, App Store, Huawei AppGallery și www.DigiOnline.ro.
A doua ediție a Bucharest Best Comedy Film Festival are loc în perioada 1-10 decembrie, în condiții excepționale, marcând o premieră în lumea festivalurilor de film. În contextul pandemiei și al restricționării accesului publicului în săli de cinema, Bucharest Best Comedy Film Festival a devenit primul festival de film care este urmărit pe o televiziune – Comedy Est.

Festivalul Bucharest Best Comedy Film propune o selecție remarcabilă de filme internaționale de comedie – un tur al lumii din 10 perspective cinematografice diferite.
Vă așteptăm să vizionați filmele de comedie din competiția festivalului! Toate filmele vor fi difuzate până la 10 decembrie începând cu orele 22.00, iar programarea reluărilor va fi comunicată pe pagina de Facebook a festivalului, pe website-ul festivalului și pe postul TV comedy Est. Mai jos, programul festivalului.
Până acum au fost deja în program:
• 1 decembrie: 10 giorni senza mama/ 10 zile fără mama, regie Alessandro Genovesi (2019, Italia), scenariu: Giovanni Bognetti, Alessandro Genovesi, Juan Vera,Mariano Vera, cu: Fabio De Luigi, Valentina Lodovini, Angelica Elli.
• 2 decembrie: The Columnist/ Ziarista, regie Ivo van Aart (2019, Olanda), scenariu: Daan Windhorst, cu: Katja Herbers, Genio de Groot, Rein Hofman.
• 3 decembrie: Raoul Taburin/ Secretul lui Raoul Taburin, regie – Pierre Godeau (2018, Franța), scenariu: Guillaume Laurant, Pierre Godeau, cu: Benoît Poelvoorde, Edouard Baer, Suzanne Clément.
• 4 decembrie: Extra Ordinary/ Supra Natural, regie și scenariu Mike Ahern și Enda Loughman (2019, Irlanda), cu: Maeve Higgins, Barry Ward, Will Forte, Claudia O’Doherty, Jamie Beamish, Terri Chandler, Risteárd Cooper și Emma Coleman.
Puteți vedea însă:
• 5 decembrie: Woman on the run/ Femei pe fugă, regie și scenariu Martin Horský (2019, Cehia), cu: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann, Samuel Gyertyák, Michaela Sodomková, David Kraus, Bolek Polívka
• 6 decembrie: 100 Things/ 100 de lucruri, regie Florian David Fitz (2019, Germania), scenariu: Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, cu: Matthias Schweighöfer, Florian David Fitz, Katharina Thalbach, Hannelore Elsner, Miriam Stein.
• 7 decembrie: Dragoste de filme/ Amor de pelicula/ Movie Love, regie – Sebastián Mega Díaz (2019, Argentina), scenariu: Sebastián Mega Díaz, Sebastian Caulier, cu: Nicolás Furtado, Natalie Pérez, Guillermo Pfening.
• 8 decembrie: O parte din inima mea/ A piece of my heart/ En del av mitt hjärta, regie Edward af Sillén (2019, Suedia), scenariu: Lars „Vasa” Johansson, cu: Malin Akerman, Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Per Andersson, Shima Niavarani, Johan Ulveson, Johan Rheborg, Marie Richardson, coloană sonoră: Tomas Ledin.
• 9 decembrie: Est – Dittatura last minute/ Est-Ultimele minute ale dictaturii, scenariu și regie- Antonio Pisu (2020, Italia), cu: Lodo Guenzi, Jacopo Costantini, Matteo Gatta, Ana Ciontea, Ioana Flora, Liviu Cheloiu.
• 10 decembrie: El Gran León/ Marele Leon, regie Ricardo Maldonado (2018, Peru), scenariu: Marcos Carnevale, Hernan Rebalderia, cu: Carlos Alcántara, Katia Condos, Denisse Dibós.
Festivalul Bucharest Best Comedy Film este organizat de către Asociația Culturală „Grigore Vasiliu Birlic”.

Parteneri: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Institutul Italian de Cultură București, Centrul Ceh București, Ambasada Irlandei, Ambasada Olandei, Ambasada Suediei, Teatrul de Comedie.

Sponsori: Skoda, Cosmopolis, Global Vision, Electrica Furnizare, Domeniile Greaca, Concelex, Bants Advisory, Serban & Musneci Asociatii, Aqua Carpatica, Sâmburești, Husqvarna, Interactive, Dnata.
Parteneri media principali: AGERPRES, Magic FM, AaRC.

Acum, ca un om care am lucrat ani de zile la Agenția Română de Presă AGERPRES, eu știu bine că această agenție guvernamentală nu face parteneriate media cu oricine.
Dar, așa cum am început aceste rânduri, așa trebuie să și terminăm. Cu o pledoarie înfocată pentru o viață echilibrată în care să participăm la momentele de tristețe ale oamenilor din jurul nostru, dar să ne și bucurăm cu cei care găsesc motive de satisfacție.
Filmul este în acest sens, alături de lectură, alături de redescoperirea familiei, a celor mai buni prieteni o cale foarte bună.

În măsura în care în rândul peliculelor găsim și comedii bune, suntem pe o cale ce ne conduce spre un tonus puternic.
Nu întâmplător, am ales acest subiect pentru o zi de 5 decembrie. Este sâmbătă, aveți mai mult timp, puteți deja să vă programați în cadrul unei agende mai puțin încărcate și vizionarea unei comedii de calitate.

Organizatorii acestui eveniment cinematografic ne asigură că selecția lor a fost foarte riguroasă și avem la dispoziție producțiile unor regizori de prestigiu, iar actorii distribuiți au la rândul lor, fiecare o carte de vizită onorabilă.
Prin urmare, vă rugăm cu mare insistență să consultați datele de difuzare a comediilor fie la postul de televiziune indicat, fie în spațiul virtual. Internauții au avut mereu mai multe posibilități de a valorifica timpul liber.

Desigur, trebuie păstrată o limită în toate. Acum, nu trebuie să stăm permanent în fața ecranelor, în special a calculatorului. Chiar era o caricatură. Mergi la job telemuncă, stai la calculator, vrei să te relaxezi, stai la calculator, vrei să faci o rețetă specială pentru oamenii dragi de lângă tine, o găsești pe internet. Ai de făcut o tranzacție, mergi la tastatură. Ai rămas în pană de bani ? Te duci și faci o solicitare amicului tău cel mai bun. Dar dacă îl deranjezi cu un telefon la ora asta? Mai bine îi lași un mesaj pe adresa sa de email, de poștă electronică, ori îi pui câteva rânduri pe o rețea de socializare.
Nu ! Nu trebuie să exagerăm deoarece obosim ochii, coloana vertebrală este obișnuită cu poziția încovoiat, iar sănătatea se duce ușor, ușor de râpă. Alternați cu exerciții fizice, faceți o plimbare afară la aer curat. Da, știu, trebuie mască aici…
Dar eu sunt optimistul incurabil. În curând vom scăpa de botniță.
Hai, acum vă rog să vă pregătiți pentru următoarea comedie din festivalul propus în aceste rânduri modeste.
Nu uitați să distribuiți invitația tuturor persoanelor dragi, chiar și cârcotașilor, poate le mai trece din vehemența cu care vă critică, ba că nu ați făcut bine aia, ba că nu ați făcut bine cealaltă.

Termin cu o mărturisire. Între două plimbări prin orașul de vis care este Breaza, din județul Prahova – am făcut această specificație deoarece sunt șapte, da, da, ați citit bine, șapte orașe Breaza pe teritoriul nostru, o să mă uit la o comedie!.

Vizionare plăcută!
Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România


Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Un model de unificare românesc

Un gen de istoriografie de uz mediatic - tributară, bănuiesc, și patriotismului de paradă din timpul comunismului - perpetuează...

La ce vârstă își ating șahiștii potențialul maxim?

Unul dintre cele mai bune exemple de longevitate în șahul profesionist este Vassily Smîslov, care a ajuns în finala...

Richard Rapport își schimbă federația în România

Federația Maghiară de Șah este pe cale să-și piardă unul dintre cele mai mari genii ale sale în șah,...
promovare onlinespot_img

Carlsen, din nou triplu campion la șah

Norvegianul Magnus Carlsen și-a demonstrat din nou clasa pe care a atins-o în șah, câștigând titlurile de campion mondial...

Liliana Nicolae: „30 de povestiri adevărate. Carte de reportaj”, Editura Casa de pariuri literare, 2016

(La rubrica „Autori contemporani” prezentăm cărți emblematice ale unor scriitori cu care ne putem întâlni pe stradă, prin librării,...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi