CulturăInvitație irezistibilă în lumea armoniilor sonore

Invitație irezistibilă în lumea armoniilor sonore

-

promovare onlinespot_img

Invitație irezistibilă în lumea armoniilor sonore
Motto:
„Cel care cântă își alungă suferințele.” Cervantes
Să ne alungăm și noi deci suferințele pricinuite de criza sanitară și economică, dar nu prin cântat, că nu toți sunt dotați în domeniu, ci prin a asculta măcar. Ce anume să ascultăm? Păi aici avem o gamă foarte largă de evenimente. Dintre toate acestea vă propun unul pentru sufletul meu. Este vorba despre Festival organizat cu ocazia zilei de 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române de Asociația Culturală „Arta Sonoră”, în parteneriat cu Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” – Mogoșoaia.
În mod concret, în zilele de 23, 24 ianuarie 2021, ora 16.00, vor avea loc două recitaluri la Palatele Brâncovenești – Mogoșoaia, Sala Scoarțelor. Acest Festival se va desfășura live, cu un număr restrâns de spectatori, respectând normele în vigoare, de distanțare, dar și prin transmisie în direct pe pagina de facebook a Asociației Culturale „Arta Sonoră” – https://www.facebook.com/ac.artasonora.
Organizatori: Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” – Mogoșoaia – Șef servicii, expoziții și documentare Mădălina Mirea – Asociația culturală „Arta Sonoră” – Președinte asociație, coordonator Stagiune Muzicală „Rezonanțe Sonore pe Armonii de Festival” și prezentator Prof. Doina Saliu.
Desigur, vă oferim acum și câteva detalii.
Recitalul 23 ianuarie 2021. Invitat Special: Pianista Adriana Maier. Interpretează: Andreea-Ioana Movileanu, Alexia Dănăcică, Dragoș-Daniel Saliu, Valentin Dimitrie Simion, Mihai Todoran, Theodor Dumitru, Andrei-Luca Mărăcine, Ștefan Simion și Nicoleta Petre. În program lucrări ale compozitorilor: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart,Ludwig van Beethoven, Felx Mendelssohn-Bartholdy, Claude Debussy și George Enescu.
Recitalul 24 ianuarie 2021. Interpretează: violonistul Ștefan Aprodu – câștigător al Marelui Premiu „The Violin Doc International Festival”, Prof. Îndrumător Magdalena Ursu Acompaniază: pianistul Cătălin Răducanu În program: L. van Beethoven – Sonata în Re Major nr.1, Ștefan Aprodu – Preludiu & Capriciu, Florin Negreanu – Fantezia Spaniolă, Stefan Aprodu – Sonata în stil Impresionist în Do Major, Ștefan Aprodu – Elegie pentru vioară solo, Aram Haciaturian – Dansul Săbiilor.
Cam acesta este programul pe care vă propunem să îl ascultați. Cu speranța că veți ieși bine din dansul săbiilor, adică fără răni, va dorim ca evenimentul să fie pe placul dumneavoastră. În plus de asta, cine nu cunoaște marca evenimentelor organizate de Doamna profesor Doina Saliu, va avea acum ocazia să fie martor la un spectacol de mare calitate.
Îmi iau libertatea să fac aceste afirmații deoarece cunosc o parte din activitatea sa. În urmă cu câteva luni de zile, Doamna profesor Doina Saliu a fost oaspetele de onoare al orașului Breaza, județul Prahova. Specific județul deoarece am aflat între timp că în România sunt șapte locuri care se numesc toate Breaza. Deci la Breaza de Prahova a avut loc un festival de muzică pe care, cu siguranță, nu îl voi uita. Recitalurile care au avut loc în eleganta sală a Primăriei din Breaza au adus în lumina reflectoarelor mulți muzicieni de valoare. Locuitorii din oraș, dar și turiștii care stau aici de primăvara până toamna târziu pe perioade mai lungi sau mai scurte, au avut marea șansă să asiste la niște seri memorabile.
Printre cei care au ales Breaza, se numără și semnatarul acestor rânduri. Numai că mie îmi place așa mult aici, încât nu am mai plecat. Valorific și eu avantajele oferite de telemuncă!
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Gânduri: 113 ani de la nașterea lui Mihail Sebastian

18 octombrie, anul de grație și mizerie 2020 Buni zori! Scriu aceste rânduri înainte de a se ridica noaptea de pe...

Partenie Mihai – campion național la șah prin corespondență. Despre utilizarea internetului

7.5.7. Adică 7 florar, ora 7.00. Sar peste buletinul de știri de la ora 7 difuzat de Radio România...

The Queen is dead, long live the King!

Pentru sceptici, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au reprezentat probabil cea mai spectaculoasă operațiune de PR, cu efect la...
promovare onlinespot_img

Cu ștampilă, fără ștampilă

În cartea Micaelei Ghițescu ceva te impresionează de la început, adică de la copertă. Acolo scrie că e singura...

Vernisajul

- Și acum, doamnelor și domnilor, îl invit să ia cuvântul pe… Amfitrionul se scotoci prin buzunar și scoase un...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi