OpiniiInvitație în realitatea de dimensiuni fantastice

Invitație în realitatea de dimensiuni fantastice

-

promovare onlinespot_img

De multe ori realitatea depășește închipuirea noastră. Capătă cele mai ciudate forme. Astăzi, la debutul toamnei calendaristice mă gândesc deja la păsările care simt apropierea frigului și își fac planurile să zboare spre zone mai călduroase. Se adună în stoluri mari și se deplasează pe distanțe incredibile.

Adevărat, sunt păsări care nu așteaptă vremea rea pentru a face demonstrații pe cerul cu nori în forme cele mai bizare.

Vă invit astăzi să admirăm o imagine cu grauri.

Autor este numitul Daniel Biber, un fotograf din Hilzingen, Germania. El se afla în Costa Brava, Spania, în momentul în care un stol de grauri a ţâşnit pe deasupra lui, formând un soi de nor. Fenomenul spectaculos are loc când mii de păsări zboară cu viteză în aceeaşi formaţie, urmând aceeaşi direcţie şi efectuând brusc aceleaşi manevre, întocmai unei escadrile de avione perfect sincronizate. Viteza foarte mare cu care se deplasează graurii face foarte dificilă, aproape imposibilă, fotografierea lor.
Şi totuşi, Daniel a reuşit.

Germanul crede că păsările s-au unit în stol sub ameninţarea unui prădător precum un şoim sau vultur care le dădea târcoale. Răspunsul graurilor a fost unul aproape supranatural: norul format de micile zburătoare a luat o formă gigantică, semănând leit cu o pasăre, ca şi cum ar fi vrut să-i transmită urmăritorului: “Suntem mai mari ca tine!”.

Iniţial, Biber nu şi-a dat seama ce fotografii rare a făcut. “Abia când am transferat pozele din cameră pe computer am realizat ce formă au creat păsările”, a declarat pentru Daily Mail.

Acum, ce declar eu pentru publicația noastră online? Că am fost și eu surprins de aceste forme, de viteză, de sincronizare. Am putut foace personal observații când eram în afară de București, acolo unde blocurile obturează orizontul.

Vă lăsăm să admirați imaginea și vă urăm să aveți vești frumoase care să vă însenineze mereu cerul zilelor. Poate vor veni și păsări acolo. În stoluri care iau cele mai ciudate forme.

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Foto- Eva.ro

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Grafuri și oameni

N-aș vrea să se spună că am început să semăn cu Busu de la meteo, prezentându-mă și eu din...

Scurtă incursiune în lumea numerelor ‘sensibile’

Se dă numărul 294.001. Ce puteți spune despre el? Că e natural, ar afirma unii. Că e impar, ar...

Iarna în rime potrivite

Hai, recunoașteți vă rog frumos. De mult timp nu ați mai citit câteva versuri. Sau, oricum, majoritatea dintre cititorii...
promovare onlinespot_img

Poftiți la Jocurile Olimpice ale copiilor

Olimpiada japoneză a intrat în pâine. La fel și sportivii români. După fotbaliști, iată că și la alte discipline...

Explorând corola de minuni a lumii

V-ați gândit vreodată cum ar fi să rămâneți blocați în lift cu cele mai simpatice persoane pe care le...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi