CulturăArte plasticeInvitație în lumea picturii

Invitație în lumea picturii

-

promovare onlinespot_img

Debutul toamnei aduce, pentru toți oamenii care palpită în fața artei armoniilor cromatice, noi motive de bucurie adevărată.
Alături de reluarea activităților teatrale, continuă șirul manifestărilor expoziționale.

Astăzi vă reținem atenția cu un salon special.

Biblioteca Națională a României, TRUICART Events Brand şi Dan Tudor Truică – curator independent, au plăcerea să vă invite să vizitați Salonul Național de Artă Plastică “Atitudini Contemporane”, ediția a XIII-a, începând de vineri, 4 septembrie 2020, ora 18.00.

Acestă manifestare artistică de tradiție reunește pe simeze, sub egida TRUICART Events Brand, 42 de artiști plastici din România, Bulgaria, Italia, Ungaria și Spania, care prezintă lucrări de grafică, pictură, sculptură și artă decorativă: Otilia Anastase, Margareta Anton, Cristian Bandi Manolache, Carmen Bazilescu, Constantin Bichescu, Andreea Delia Buzila, Andana Calinescu, Elena Ciobănașu, Mariana Codorean Picovici, Eduard Coman Cristian, Daniel Crăciun, Cornelia Victoria Dedu, Donchev Konstantin, Ana Maria Dragomir Cioroiu, Elena Otilia, Ioana Enescu Truică, Adrian Garbis Hofman, Dan Gelelețu, Cristina Georgescu, Petre Emanuel Ghergu, Cora Giodic Postelnicu, Ioana Lidia Ilea, Aurelia Matei, Ruxandra Sibil Mermeze, Marcela Doina Munteanu, Aura Neculai, Luminita Nicolau, Lucia Trancota Osz, Victoria Caraiman Pastuch, Mihail Valentin Patulea, Mihaela Radian, Stela Marinela Radu, Ana Maria Rugescu, Dana Solovastru, Catalin Soreanu, Ema Szabo, Dan Tudor Truică, Ion Truică, Gheorghe Tutuianu, Delia Vancea, Daniela Voicila Dragulescu si Vladimir Paun Vrapciu.

Indiferent de tehnica abordată artiștii selectați în cadrul acestei manifestări demonstrează, o dată în plus, dincolo de frontiere, actualitatea și acuratețea unui mesaj vizual contemporan racordat la cele mai noi tendințe europene.

Intrarea este liberă, dar trebuie să precizați la poartă faptul că ați venit special să vizitați Salonul.
Purtarea măștii este obligatorie în interior.
Se va păstra o distanță de minim 1,5 m. Nu se poate organiza protocol.
Expoziția va fi deschisă în perioada 4 – 16 septembrie 2020.

Vă așteptăm !

Va vernisajul său din data de 4 septembrie, ora 18,00, la Biblioteca Națională din București, va avea loc și prezentarea celor două albume despre pictura inspirată din spațiul grecesc, precum și despre postmodernism în lumea culorilor.

Ambele albume sunt semnate, cu modestie evidentă, de autorul acestor rânduri.

 

Cum în fața subiectelor în care sunt implicat apare în mod firesc un sentiment de reținere, voi încerca să subliniez valoarea lucrărilor  reunite în cele trei expoziții ce se regăsesc în paginile atent paginate.



Creatorii dau dovadă de talent real, de ușurință în abordarea unui mare număr de teme.

În context, vreau să remarc preocuparea constantă a familiei Truică pentru promovarea, cu succes, a artiștilor plastici nu numai din țara noastră, dar și din alte numeroase state europene.

Puțină istorie …

SALONUL NAŢIONAL DE ARTĂ PLASTICĂ “ATITUDINI CONTEMPORANE”, Ediția a XIII-a, 2020
BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, BUCUREȘTI
4 – 16 SEPTEMBRIE 2020

Salonul Național de Artă Plastică “Atitudini Contemporane”, a reprezentat din 2008 până în prezent, pentru manifestarile de artă contemporană românească un eveniment cu totul special atât prin format cât și prin diversitatea lucrărilor prezentate pe simeze.

Ajuns la cea de a XIII-a ediţie, evenimentul a fost prezentat în 58 de orașe și în 114 spații expoziționale. Astăzi, pentru organizatori, această expoziţie are un caracter internaţional prin larga conexiune postmodernă.

Comitetul curatorial a decis lista artiștilor invitați, precum și selecția artiștilor înscriși din întreaga lume, membrilor UAP din Romania, studenţilor, masterat, doctorat, absolvenţilor Universităţilor de Artă din Romania, cât şi artiștilor neafiliați, membrii ai Uniunilor Artiștilor din țările afiliate la International Association of Art (IAA / AIAP), care au putut participa cu cel mult două lucrări.

Juriul a fost format din artişti plastici şi teoreticieni ai artelor vizuale, din Bulgaria, Scoţia, Rusia şi Insulele Feroe, a decis artiştii participanţi la Salonul Național de Artă Plastică “Atitudini Contemporane”, ce se va desfăşura în spaţiile expoziţionale ale Bibliotecii Naţionale a României.

Vă dorim să vă bucurați de expoziție și cataloage!

Aristotel Bunescu – UZPR


  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Condiția de turmă

Uneori, o carte găsită la anticariat e ca o relicvă descoperită de arheologi. Mai ales dacă e vorba de...

Un zbor pentru o viață mai bună

Viața îți oferă tot felul de surprize. Unele plăcute, altele mai puțin plăcute ca să mă exprim elegant. În rândurile...

Școala lui Rafael

Reprezentările picturale din bisericile românești sunt, aș spune, de două feluri: sunt icoanele propriu-zise, transfigurări imagistice ale unor persoane...
promovare onlinespot_img

Zugravii

- Știi ce mi se pare ciudat? Uite, Karpov. Jucător pozițional, da? Băi frate și nu reușea să îl...

Secretul lui Bobby Fischer (partea a doua)

Cu 50 de ani în urmă, în data de 20 iulie 1971, Bobby Fischer și Bent Larsen au jucat...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi