OpiniiImagini comentate: Incredibila Veneție

Imagini comentate: Incredibila Veneție

-

promovare onlinespot_img

O investigație rapidă printre subiectele posibile de scris scoate la lumină, de multe ori, teme uimitoare și imagini incredibile.

Pentru astăzi oferim cititorilor care urmăresc revista noastră online o uimitoare fotografie din Italia. Mai exact, Veneția. Privind cei trei eroi stingheri din acest cadru suprins de Reuters, mă duce gândul la o strofă eminesciană:

,,S-a stins viața falnicei Veneții/ N-auzi cântări, nu vezi lumini de baluri/ Pe scări de marmură, prin vechi portaluri/ Pătrunde luna, înălbind păreții”.

Concret ce subiect avem ?

Un ospătar serveşte un grup de turişti la o terasă amplasată în Piaţa San Marco, inundată în urma fenomenului ”acqua alta” ce se manifestă printr-un nivel înalt al mareei.

Ce o fi în sufletul celor doi clienți care stau liniștiți cu picioarele în apă? Dar în mintea ospătarului cu papion corect?

Dacă privim în detaliu imaginea se observă ușor faptul că cei doi de la masă sunt dotați cu un fel de cizme impermeabile de culoare albastră. Subțiri și înalte până aproape de genunchi, oferite de terasă , ori din dotarea proprie, ele asigură o oarecare siguranță. Dar numai pentru moment.

Chelnerul cu ochelari și masca sub bărbie preia o nouă comandă de la doamnă. Asta după ce s-a servit deja ceaiul, cafeaua, ori o cacao cu lapte. Interesant este că , în plan secund, își face apariția un nou client. Peste puțin timp cred că terasa o să fie destul de animată.

Palatul Dogilor asigură un cadru popular pentru fiecare turist venit aici. Dar, normal apa va scădea și toate mesele vor fi ocupate, în mod sigur.

Aristotel Bunescu

Foto = Reuters

 

 

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Liliana Nicolae: „30 de povestiri adevărate. Carte de reportaj”, Editura Casa de pariuri literare, 2016

(La rubrica „Autori contemporani” prezentăm cărți emblematice ale unor scriitori cu care ne putem întâlni pe stradă, prin librării,...

Redefinim Orizontul Afacerilor: Adina Tarry –“Nu poți să fii manager dacă nu ai oameni cu care să lucrezi la realizarea obiectivelor”

“Redefinim Orizontul Afacerilor” este o emisiune despre bune practici pentru antreprenori care fac diferența prin afaceri cu impact. Emisiunea...

Dezvoltare și inovație în afaceri – Conferința online a Confederației Patronatul Român

Anunț Confederația Patronatul Român INVITAȚIE Ref: Conferința online a Confederației Patronatul Român din 22.10.2020 1. CONTEXT 2. CONȚINUT / ORDINEA DE ZI 3. AUDIENȚA 4....
promovare onlinespot_img

Un studiu bun: Efectul Biden asupra Americii și a lumii

Alegerile din SUA și criza sanitară nu pot lipsi din sumarul unei reviste serioase, chiar dacă este ea online,...

David Gavrilescu a adus 5 puncte echipei europene

București, 11 octombrie, 2020 Noaptea de sâmbătă spre duminică, 11 octombrie, 2020, a trecut greu pentru amatorii de șah din...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi