OpiniiImagini comentate: Incredibila Veneție

Imagini comentate: Incredibila Veneție

-

promovare onlinespot_img

O investigație rapidă printre subiectele posibile de scris scoate la lumină, de multe ori, teme uimitoare și imagini incredibile.

Pentru astăzi oferim cititorilor care urmăresc revista noastră online o uimitoare fotografie din Italia. Mai exact, Veneția. Privind cei trei eroi stingheri din acest cadru suprins de Reuters, mă duce gândul la o strofă eminesciană:

,,S-a stins viața falnicei Veneții/ N-auzi cântări, nu vezi lumini de baluri/ Pe scări de marmură, prin vechi portaluri/ Pătrunde luna, înălbind păreții”.

Concret ce subiect avem ?

Un ospătar serveşte un grup de turişti la o terasă amplasată în Piaţa San Marco, inundată în urma fenomenului ”acqua alta” ce se manifestă printr-un nivel înalt al mareei.

Ce o fi în sufletul celor doi clienți care stau liniștiți cu picioarele în apă? Dar în mintea ospătarului cu papion corect?

Dacă privim în detaliu imaginea se observă ușor faptul că cei doi de la masă sunt dotați cu un fel de cizme impermeabile de culoare albastră. Subțiri și înalte până aproape de genunchi, oferite de terasă , ori din dotarea proprie, ele asigură o oarecare siguranță. Dar numai pentru moment.

Chelnerul cu ochelari și masca sub bărbie preia o nouă comandă de la doamnă. Asta după ce s-a servit deja ceaiul, cafeaua, ori o cacao cu lapte. Interesant este că , în plan secund, își face apariția un nou client. Peste puțin timp cred că terasa o să fie destul de animată.

Palatul Dogilor asigură un cadru popular pentru fiecare turist venit aici. Dar, normal apa va scădea și toate mesele vor fi ocupate, în mod sigur.

Aristotel Bunescu

Foto = Reuters

 

 

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Medalie de bronz pe drumul olimpic pentru Robert Glință

Până aflăm noi cum se va forma ,,majoritatea asumată" în vederea depășirii crizei politice interne în România, vă invit...

Moștenirea lui Stalin

Războiul era încă în toi atunci când Stalin formula către aliații britanici doctrina cordonului sanitar postbelic de la granița...

Magia cărților, magia faptelor bune

La sfârșitul lunii februarie, un loc special din București - „librăria unde schimbi lumea” - și-a lansat oficial și...
promovare onlinespot_img

Cât de periculoasă este scăderea nivelului de oxigen din lacurile din întreaga lume? 

Nivelul oxigenului din apele lacurilor din întreaga lume este în scădere. Acest fenomen poate duce la ”sufocarea” faunei sălbatice...

‘Bibliotecă BBC’ în limba română

Pregătesc un nou interviu pentru emisiunea „Raftul Atenei”, avându-l ca invitat pe Dorian Galbinski, fostul meu coleg de la...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi