OpiniiImagini comentate: Drum bun în viață !

Imagini comentate: Drum bun în viață !

-

promovare onlinespot_img

Ultimele zile însorite din semptembrie 2021. Se simte frigul mai ales dimineața și seara, zorii vin din ce în ce mai târziu. După toamnă va veni iarna, apoi primăvara și vara.  Viața merge înainte, copiii se maturizează din ce în ce mai mult, iar nepoții sunt din ce în ce mai selectivi.

Drum bun în viață! Să fiți sănătoși și să vă bucurați deplin de ea.

În imaginea alăturată, cei mici participă la o cursă cu pedale, Settrington Cup, Chichester, Marea Britanie.

Deși mașinile par de epocă, iar șepcile din alte decenii, vă asigur că fotografia are doar câteva ore vechime.

După cum sunt îmbrăcați, după atmosfera generală, este vorba despre o întrecere a odraslelor care vin din familii nu prea sărace.

Aerul bunăstării se simte ușor.  Cred că este suficient pentru oameni să guste bucuriile din plin, nu neaparat cu cardurile pline.

Profesorul intră ca de obicei în clasă și dă un extemporal. Dă câte o foaie de hârtie la fiecare student. După ce le-a dat tuturor câte una, le spune să le întoarcă și să descrie ce văd. Spre surpriza tuturor, pe spatele colii nu erau imagini, ori întrebări ca de obicei. Ci, un singur punct.

Apoi a adunat paginile și a început să le citească solemn. Toți, fără exepție, au scris despre punct, cum este, poziția sa în pagină și așa mai departe. Profesorul nu a dat note de data asta, ci doar un sfat. Dacă toți s-au concentrat pe punctul negru, care în viață poate să fie o suparare, o boală trecătoare, în orice caz ceva negativ, ce trebuie făcut? Să ne bucurăm de alb, de viața largă în sine, să nu ne mai concentrăm pe micile lucruri care ne întunecă zilele.

,,Încercați să priviți dincolo de punctul negru”, a spus profesorul. Să urmăm și noi acest sfat înțelept și să îl dăm și copiilor aflați în cursa vieții.

Aristotel Bunescu – UZPR

Foto: Toby Melville/ REUTERS

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Artificii pe cerul înstelat

Cu sprijinul familiei Truică am reușit să public primele cărți, în format album de artă. Cu sprijinul domnului Cezar Iulian...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XXIV). „Psihologismul lui Alehin amenință să otrăvească logica pură a lui Capablanca”

Și numărul următor al revistei, 10 - 11/ 1927, este dublu, acoperind lunile octombrie și noiembrie. Aproximativ jumătate din...

Un matematician a rezolvat vestita problemă a reginelor

Problema ,,N-Queens” se referă la câte poziții diferite pot lua reginele pentru a nu se intersecta deloc pe tabla...
promovare onlinespot_img

Necititele reviste

De data aceasta nu voi mai scrie despre o carte, ci despre două reviste. Ne plângem că nu se...

Șahul și emanciparea femeilor

În secolul al XVI-lea, Caterina de Medici a devenit regina consoartă a Franței și, mai târziu, regentă sau consilier...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi