OpiniiÎl așteptăm pe Moș Crăciun

Îl așteptăm pe Moș Crăciun

-

promovare onlinespot_img

O pictoriță cu un talent deosebit ne demonstrează astăzi că scrie foarte bine.
Dar, mai întâi, să o lăsăm să se prezinte singură!
,,Numele meu este Tăutu Ioana Suzana, m-am născut pe meleaguri moldovenești, în județul Bacău, în primăvara anului 1986. Tânără și neliniștită, s-ar putea spune. Sunt un inginer cu studii universitare de masterat, nepracticant, un om dintr-o generație confuză, ce cu greu își găsește echilibrul. Cu toate acestea, părinții mi-au format principii strașnice, rezistente, ce-mi vor călăuzi mereu pașii vieții, iar omul de astăzi este investiția lor. Sunt fiică, soție, mamă, soră, fină, nașă, pentru puțini prietenă, și spunându-vă acestea, vă trasez exact delimitarea mea spațio-temporală și spirituală. În rest, mă consider un om simplu, care a realizat bucuria răsăritului și a ciripitului păsărilor din această lume a goanei ,oprindu-mă astfel, din fuga mea”.
Iată cum descrie așteptarea lui Moș Crăciun:
,,Anul 2020… Un an special, diferit, aflat într-o introspecție continuă. Pentru mine, cel puțin, așa a fost. Am trecut prin toate stările caracteristice acestei situații numite „pandemie”. Am fost panicată, paranoică, nostalgică, anxioasă, apoi iar paranoică, după care am închis televizorul, am scos șevaletul, și mi-am făcut provizii de beletristică contemporană. Iar mintea treptat, s-a vindecat.
Pe lângă mine, în tot acest timp, trăia și un suflețel mic (mic la numărătoarea primăverilor, mare în capacitatea de a iubi), pentru care lumea cunoscută de el până la această vârstă, a luat o întorsătură neașteptată și greu de înțeles. Școala s-a suspendat, apoi a devenit on-line,a stat închis în casă mai mult decât afară, alergând după visele copilăriei. Slavă Domnului că bunicii stau la curte, și că anul trecut, în decembrie, am avut inspirația de a lua pe lângă noi și un patruped, care apropo, a fost terapie pură. De la îmbrățișări, mușcături, pipi prin toată casa, fugăreli, joacă, bătaie, la iubire sinceră.
Și ajungem în luna iulie…vacanță deja…tot eu, tot fiul meu, tot în casă, tot pandemie, tot stare de alertă afară, introspecție în casă. Doar că, într-una din zile, mi se adresează o întrebare:
„- Mami, daˈ Moș Crăciun de ce nu moare dacă e așa de bătrân?!”
Deodată, fără niciun preambul, nimic. Au un talent extraordinar de a te „izbi” cu câte o întrebare la care nu ești deloc pregătit să răspunzi pe loc, imediat. Și speram la o fărâmă de înțelepciune, dar parcă se rostogoleau în mintea mea, ciulinii tuturor filmelor western, fugăriți de rafalele de întrebări retorice. Și am scos o bâlbâială:
„- Păi…pentru că Moș Crăciun e magic.”
„- Deci, nu există?!”
Și îți ies ochii din orbite brusc, limba îți pică pe jos, fix ca-n desenele animate. Are opt ani…se gândește la lista copiilor cuminți, face planuri pentru cadoul dorit. Accesez iar hard-ul…clar, cu soft-ul e problema. „De ce tati mereu lipsește când te apucă setea cunoașterii?!”, înjuram eu in gând. Răspund, nesigură de ceea ce-mi va ieși pe gură:
„- Și Dumnezeu e magic. Și atâta timp cât tu crezi în El, El va exista pentru tine. Și Moșul există, pentru cei care cred în el. Când îți pierzi credința, pierzi magia.”
Au urmat în mintea mea : „Oare am răspuns bine?!”, „Oare a înțeles?!”, „Vai, și doar am vrut să citesc cartea aceea despre psihologia copilului…na, acum!”
Doar eu trăiam în zbucium, pentru copil a fost lămuritor, clar, suficient. Și-a continuat vesel activitatea.
De ce este aceasta o amintire frumoasă?! Deoarece, o întrebare pură, naivă m-a trântit la pamânt (nu am balamale rezistente unei astfel de discuții, despre moarte), pentru ca apoi, străduindu-mă să răspund cu înțelepciune, m-a ridicat cu gândul spre Cer (acolo unde iubirea și înțelepciunea abundă); și pentru că magia în viața noastră continuă”.
Suzana Ioana Tăutu face parte din categoria rară de oameni care indiferent ce fac, rezultatul este uimitor. Într-un cuvânt, un om strălucitor!
Ca să rimeze.
Semnează un admirator fidel, cu voia dumneavoastră Bunescu Aristotel
Imagine de Marleen Kuiper de la Pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Campioni în promovarea picturii

Boierițe și boieri dumneavoastră, Orice domeniu de preocupare are fruntașii săi. Ori dacă dorim a scrie într-un alt limbaj, campionii...

ȘAH: CS Medicina Timișoara a dominat Superliga. A câștigat și la Open și la Feminin

  20 septembrie, București, anul de grație  2020 După ce ați observat numerologic faptul că ne aflăm într-o zi specială marcată...

ROMÂNIA – LIDER PROVIZORIU ÎN LIGA NAȚIUNILOR LA ȘAH ONLINE !

ROMÂNIA ÎNVINGE DE DOUĂ ORI ANGLIA Iată unul dintre domeniile în care țara noastră se află pe primul loc în...
promovare onlinespot_img

Șahul hibrid ia amploare

Șahul online sub supravegherea unor arbitri nu ajută doar la prevenirea trișatului, ci oferă și oportunitatea de a juca...

Comemorările lui Tito

Și săptămâna aceasta, în mai multe locuri din fosta Iugoslavie, au fost organizate comemorările anuale ale morții liderului comunist...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi