ȘahDiagrama săptămâniiHikaru Nakamura – Campion în „Titled Tuesday”

Hikaru Nakamura – Campion în „Titled Tuesday”

-

promovare onlinespot_img

MM Hikaru Nakamura a câștigat un eveniment Titled Tuesday pentru a treia săptămână consecutivă pe 26 aprilie, alăturâdu-i-se mai târziu în cercul câștigătorilor și MM Baadur Jobava. Pentru a doua oară în trei săptămâni, nimeni nu a jucat suficient de consistent pentru a câștiga premii în ambele turnee.

Nakamura și-a făcut drum printr-un teren de 356 de jucători fără a pierde vreo partidă, încheind turneul cu un scor de 10/11. El a terminat cu jumătate de punct înaintea marelui maestru Jose Martinez, aflat la rându-i în față cu o jumătate de punct de alți trei jucători: MM Oleksandr Bortnyk, MM Andrey Esipenko și MN chinez Yuan Qingyu.

După ce a început cu 5/5, Nakamura a remizat următoarele două jocuri și a căzut de fapt la jumătate de punct în spatele altor competitori. Unul dintre ei a fost MM Sam Shankland, care a făcut o apariție rară, dar binevenită, la Titled Tuesday și a remizat prima partidă înainte de a câștiga șase la rând. În timp ce MM Kirill Alekseenko îl învingea pe Esipenko pentru a trece la 7.5/8, Nakamura a câștigat un joc împotriva lui Shankland pentru a ajunge la același scor.

Nakamura nu s-a uitat niciodată înapoi, câștigând și ultimele sale trei jocuri și astfel, turneul. Partidele dificile au contat, el învingându-i pe Alekseenko în runda a noua, pe Bortnyk în runda a 10-a și pe MM Daniil Dubov în runda finală.

Toate ultimele patru partide ale lui Nakamura păreau să aibă o temă similară: Nakamura a jucat cu o precizie de peste 90% și a profitat de o eroare finală, decisivă, a adversarului său. Dubov, de exemplu, se aștepta la o recucerire a pionului atunci când Nakamura a împins în schimb către o promovare inevitabilă.

Martinez a terminat pe locul doi, cu 9,5/11, învingându-l pe Shankland în runda a noua, pe Alekseenko în runda a 10-a și pe MM Jeffery Xiong în ultima rundă.

Nakamura a câștigat 1.000 de dolari pentru efortul său, iar Martinez a câștigat 750 de dolari. Bortnyk a luat 300 dolari, Esipenko 150 și Yuan 100 pentru a completa topul primilor cinci premiați.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Invitație în realitatea de dimensiuni fantastice

De multe ori realitatea depășește închipuirea noastră. Capătă cele mai ciudate forme. Astăzi, la debutul toamnei calendaristice mă gândesc...

La olimpiada de la Paris din 1924 s-a jucat și „prima olimpiadă” de șah din istorie

S-a încheiat Olimpiada de la Tokyo și poate unii dintre dumneavoastră s-au întrebat de ce nu s-a numărat și...

Ei sunt cei 9 magnifici

Cei 7 magnifici de altă dată, după titlul unui celebru film, au devenit acum mai mulți. Ei sunt 9...
promovare onlinespot_img

Rotativa la putere

Îndrăznesc să mă pun puțin de-a curmezișul majorității părerilor din bula mea de Facebook și să încerc să privesc...

Astăzi este evenimentul plastic al anului: Vernisajul expoziției ,,Great Artists of the World”

Zorii zilei de 16 aprilie 2021. După Ziua Mondială a Artei care a fost la 15 aprilie, pentru a...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi