OpiniiHai la conacul plin de comori!

Hai la conacul plin de comori!

-

promovare onlinespot_img

Acum, pentru a fi sinceri până la capă, un conac în Franța, într-o mică localitate liniștită, este o comoară în sine, fără să mai descoperi mari valori în el.

Dar, când este să dea norocul peste tine, te lovește din plin. Uneori, în asemenea cazuri, oamenii sunt amețiți de fericire, nu de lovitura în sine.

O veritabilă comoară, de mare valoare, compusă din 239 de monede din aur ce datează din epoca regilor francezi Ludovic al XIII-lea şi Ludovic al XIV-lea („Regele Soare”), a fost descoperită cu ocazia renovării unui conac din departamentul Finistere, a anunţat joi casa de licitaţii Ivoire Angers.

Descoperirea monedelor regale datează din anul 2019, însă informaţia a fost făcută publică abia joi, informează agențiile internaționale de presă.

Dar, la urma urmei, ce s-a întâmplat oameni buni?

Un cuplu francez a decis să restaureze conacul pe care îl cumpărase în anul 2012 în Plozevet, o localitate situată la vest de Quimper, au dezvăluit reprezentanţii casei Ivoire Angers într-un comunicat.

Noii proprietari au decis să unească cele trei clădiri de pe acea proprietate în una singură şi au încredinţat lucrările de renovare unor pietrari.

Trei meşteşugari mari s-au apucat deci serios de treabă. Ei au descoperit atunci, în interiorul unui zid, o cutie din metal plină cu monede de aur. „Cutia era încastrată în zid, fixată între pietre”, a declarat Francois Mion, proprietarul în vârstă de 63 de ani al acelui conac.

Dar, asta nu este totul. Mai este și o urmare de mare spectacol.

Câteva zile mai târziu, meşteşugarii „au găsit deasupra unei bârne o traistă cu un al doilea lot de monede”, a adăugat el.

În total, au fost descoperite 239 de monede – inclusiv ludovici de aur şi dublu ludovici de aur. Printre ele se afla şi „un dublu ludovic de aur cu meşă lungă din 1646”, o piesă estimată la 15.000 de euro. „Este o monedă foarte rară, nu mai există aproape niciuna pe piaţă”, a declarat Florian D’Oysonville, comisar al casei de licitaţii Ivoire Angers, referindu-se la acea monedă care îl ilustrează pe Ludovic al XIV-lea din profil, cu o meşă care îi ajunge până la baza gâtului.

Bine, bine, dar de unde provin banii în sine?

Comoara este „considerată un rod al economiilor făcute, fără îndoială, de un comerciant bogat sau de un agricultor”, a explicat comisarul. Licitaţia va fi organizată de casa Ivoire Angers în data de 29 septembrie.

Suma care va fi obţinută, estimată între 250.000 şi 300.000 de euro, va fi împărţită în mod egal: jumătate pentru cei trei meşteşugari care au descoperit comoara, cealaltă jumătate pentru proprietarii conacului, potrivit legislaţiei în vigoare în Franţa până în iulie 2016.

Cu alte cuvinte, acum ne facem frumos bagajele, să ajuntem înainte de 29 septembrie în Franța, la locul cu pricina.

Licităm, câștigăm, ne mutăm. Ca să rimeze!

Obținem nu numai o comoară, dar și un conac pentru restul zilelor. Apoi, chemăm acolo toată familia, toți prietenii și lansăm versiunea franceză a publicației Pallas Athena!

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Foto- Getty Images

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Articolul precedentGrădinarul lui Ceaușescu
Articolul următor„Șahiștii” la radio
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Educatie, Antreprenoriat și Antreprenoriat social: Andrei Breahna – „Eu în România văd că suntem chiar într-o primă etapă a adoptării unui comportament în mod...

Invitatul de săptămâna aceasta al emisiunii „Educatie, antreprenoriat si antreprenoriat social” a fost Andrei Breahna, managing partner la Galeria...

Despre relația om – Divinitate

Dialog cu scriitorul Dan Dumitru Iacob, cel care semnează multe volume interesante, din care cel mai proaspăt este antologia...

Fair play în sumo

Există în sumo peste optzeci de kimarite, sau procedee tehnice (și fizice) prin care un rikishi este declarat câștigător....
promovare onlinespot_img

Răfuiala statuilor

(Reiau aici un text de acum aproape trei ani pe care îl scrisesem pentru o revistă intitulată Reporter Global....

Analiza contemporaneității sau… ‘Patimile după Gödel’. Interviu cu Varujan Vosganian

După o serie de cărți multipremiate și multitraduse, după călătorii printre diverse genuri literare, după reușite și eșecuri politice,...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi