Despre Fotbalul – pasiune de familie

Fotbalul – pasiune de familie

-

promovare online

Urmând îndemnul foarte bun de a face pași în fiecare dimineață și seară, merg cotidian în alte și alte colțuri ale suprinzătoarei așezări numită Breaza, din Prahova. Azi, la casa lui Mircea Lucescu.
Alături de orizontul pictural, religios și cel al tradiției primordiale, este în modesta mea trecere prin lume și o dimensiune sportivă. Aici intră perioada în care am fost reporter sportiv. Cu precădere atunci, dar și înainte și după, m-a impresionat figura unui personaj antologic – Mircea Lucescu. Scriu despre el aceste rânduri pentru simplul motiv că am trecut pe lângă casa lui din Breaza. Mai corect scris, am trecut pe lângă ziduri. Casa am zărit-o mult prea puțin, o parte mică din acoperiș. Îl urmăresc pe omul acesta de decenii întregi, de când era la Corvinul Hunedoara, pană în zilele noastre când scrie istorie în fotbalul din răsăritul continentului european. Să recapitulăm:
Mircea Lucescu (n. 29 iulie 1945, București, România) este un antrenor român de fotbal și fost jucător. Este unul dintre cei mai titrați antrenori din istoria fotbalului. Ca jucător, a activat în principal la echipa Dinamo București între 1964 și 1977, iar ca antrenor a condus printre altele echipa națională a României, precum și echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo București, Brescia, Reggiana, Rapid București, Internazionale Milano, Galatasaray, Beşiktaş Istanbul, Șahtar Donețk și Zenit Sankt Petersburg, iar între anii 2017 și 2019 a fost selecționer al reprezentativei Turciei. În anul 2015, Lucescu a devenit al cincilea om care a antrenat 100 de meciuri în Liga Campionilor UEFA, după Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Arsène Wenger și José Mourinho.
Capitalul uriaș de simpatie s-a transferat asupra întregii sale familii, în primul rând asupra fiului său remarcabil.
Răzvan a fost școlit de tatăl său nu numai cu propria experiență, dar și cu acumulările de la cele mai mari școli de antrenori din lume.
Răzvan Lucescu (n. 17 februarie 1969 în București) este un antrenor român de fotbal și fost jucător pe postul de portar. În prezent, este liber de contract, după despărțirea de echipa Al-Hilal FC al cărei antrenor a fost între 2019 și februarie 2021.
În sezonul 2002-03, a fost vicepreședinte al Rapid București, contribuind la cucerirea titlului de campioni. Din iunie 2004, a fost antrenorul principal al clubului, cu care a ajuns în sferturi de finală ale Cupei UEFA în sezonul 2005-06.
A fost emoționantă până la lacrimi pentru tată și fiu confruntarea directă pe terenul de fotbal, fiecare fiind antrenor la formația sa.
În 1961, Mircea Lucescu este legitimat la Școala Sportivă 2 București, unde activează doi ani, după care se transferă la Dinamo București. Aici joacă doi ani, timp în care debutează și în Divizia A (21.06.1964, Dinamo – Rapid, 5-2), după care este împrumutat doi ani în divizia B la Știința București (devenită ulterior Sportul Studențesc). Revine apoi la Dinamo unde joacă până în 1977. Urmează perioada 1977-1981 la Corvinul Hunedoara unde în ultima parte a activat și ca antrenor. Un început de carieră…
Este cel mai bătrân jucător care a jucat în Divizia A, reușind această performanță la vârsta de 45 de ani, pentru Dinamo.
Tot la Breaza are casă și …Anghel Iordănescu. Poate voi apuca să scriu și despre el și despre fiul său.
Aristotel Bunescu – UZPR
Foto – pixabay.

  • Toate postarile cu eticheta:
  • despre
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

ANCHETA INTERNAȚIONALĂ DE PRESĂ SARS – CoV – 2.

Vă rugăm să participați la Ancheta Internațională de Presă SARS – CoV – 2. Știm, nu e un subiect...

Concurs sondaj opinie pictura

Adresam cititorilor revistei online Chess Corporate Pallas Athena provocarea de a participa la un concurs - sondaj de opinie. Cui...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XXVII). „Harakiri” în campionatul Bucureștiului

Numărul dublu 1-2/ 1931 are 32 de pagini, dar și cele patru coperte sunt folosite pentru a da informații...
promovare online

Despre Pallas Athena

In vechime, Pallas Athena era cunoscuta ca una dintre cele mai importante zeitati ale Greciei antice, zeita intelepciunii, ce...

Impunitatea sărăntocilor

Tot auzim de politicieni și de sus-puși care-și fac averi pe spinarea noastră și pe care nu-i mai pedepsește...
promovare online

business

promovare online:

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi