OpiniiFotbal: Un strigăt străbate Italia - ,,Incredible!”

Fotbal: Un strigăt străbate Italia – ,,Incredible!”

-

promovare onlinespot_img

Italia a câștigat turneul de fotbal EURO 2020, învingând în finală Anglia cu scorul 3-2 după prelungiri și lovituri de departajare.
Am zis că merită să văd și eu măcar ultimul meci din acest turneu. Cobor deci la o terasă în fața blocului și începe transmisia. Impresionantă revărsarea de suporteri englezi de la stația de metrou până la stadionul Wembley.
Crainicul anunță prezența a 58.000 de fani britanici și numai 7.000 de italieni pe arenă.
Intrăm pe cel mai frumos stadion al lumii, după mulți specialiști. O mașină teleghidată aduce balonul la centrul terenului după ceremonia de închidere a competiției.
Nu începe bine jocul și englezii bagă gol în minutul 2. În minutul 11 începe ploaia. Pe la minutul 20 trebuie să mă duc acasă să mă culc, dacă sunt sculat înainte de apariția zorilor.
Noaptea mă scol de câteva ori să văd rezultatul. La 23,56 mă scol și mă uit pe internet. Italienii au reușit să egaleze. Scor 1-1. Dau și sonorul pe Radio România Actualități. Se intră în prelungiri. Mă culc iar. După ora 3 intru din nou și văd că peninsularii au câștigat, așa cum prognosticam încă din zilele trecute. Mă culc iar și după 5 dau drumul la motoare. Știri, comentarii, înregistrări filmate cu loviturile de departajare și atmosfera de pe străzile Romei.
Naţionala Italiei este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în finala EURO 2020, în care scorul a fost egal, 1-1 (0-1, 1-1), la finalul celor 120 de minute.
Tineri acoperiți cu steagul italian trăiesc, la cote maxime, loviturile de departajare, iar la final explozie de bucurie cu lacrimi. Un tânăr mai înalt vine în fața camerei de luat vederi și strigă din toate puterile: ,,Incredible! Incredible!”.
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Actorul cu mască și fără mască

MOTTO: ,,Viaţa trebuie trăită asemeni unei piese de teatru”. Platon Port la șapcă, pe străzile din Breaza, insigna cu actorul...

Noica în viziunea lui Dan Iacob

Scriitorul Dan Dumitru Iacob răspunde, cu amabilitate, invitației revistei nostre de a vorbi despre una dintre cele mai valoroase...

Planul Național de Redresare și Reziliență – în atenția IMM-urilor

Conform Comunicatului de presă 7 Aprilie 2021 al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, PNRR a fost adoptat de guvern....
promovare onlinespot_img

Comunismul românesc: O radiografie

Profesorul de jurnalism Marian Petcu a declarat în cadrul emisiunii „Raftul Atenei” că în România nu a existat și...

Șahul ca înot

Pe de o parte, ținând cont de vechimea șahului și de numărul mare de jucători care în timp au...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi