OpiniiFotbal: Primul hat-trick din campionat este reușit de Deian...

Fotbal: Primul hat-trick din campionat este reușit de Deian Sorescu

-

promovare onlinespot_img

Istoria sportului cu balonul rotund va consemna că primul hat-trick din campionatul de fotbal al României, ediția 2021-2022, a fost reușit de Deian Sorescu, de la Dinamo București.
Dar, poate nu toți cunosc foarte bine acest termen. Iată câteva lămuriri.
Un Hat-trick sau Hat trick este un termen sportiv de origine anglofonă care semnifică realizarea unei performanțe pozitive de trei sau mai multe ori în timpul unui joc. Termenul a fost pentru prima dată utilizat în 1858. De regulă termenul e folosit pentru a desemna marcarea a trei goluri într-un meci de către un singur jucător.
Dinamo Bucureşti a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 3-2 (1-1), luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din prima etapă a Ligii I de fotbal.
Dinamo a câştigat spectaculos printr-un hat-trick al lui Deian Sorescu (44, 58, 72), la meciul de debut al italianului Dario Bonetti în acest mandat ca antrenor al echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare.
Sorescu a înscris primul gol după o combinaţie cu Robert Moldoveanu şi un slalom prin careul advers (44). A doua reuşită a venit (58) cu un şut de la 22 de metri, la care o contribuţie a avut şi portarul Victor Rîmniceanu, păcălit de mingea care a sărit peste el. Golul victoriei a fost reuşit după o lovitură liberă (72), şutul puternic al lui Sorescu fiind deviat involuntar în propria poartă de Ricardinho.
După puține zile, iată avem deja primele jocuri în etapa secundă a acestui campionat de fotbal. Vom încerca să vă ținem la curent cu ce este mai important. Nu vom uita însă de olimpiada care are miercuri primele competiții, chiar dacă oficial Jocurile Olimpice din Japonia se deschid în cursul zilei de vineri, 23 iulie, 2021.
Aristotel Bunescu
Foto – Fotbal Club Dinamo București. Un jucător fericit, iar tabela de marcaj arată scorul final greu de anticipat pentru cine a urmărit, zi de zi, avatarurile grupării în roșu și alb.

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Avertisment dur din partea oamenilor de știință: Reduceți emisiile de dioxid de carbon, sau ne așteaptă o catastrofă climatică

Din cauza unei foarte probabile creșteri a temperaturii medii globale cu 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, în următoarele...

Yuri Averbakh, cel mai longeviv Mare Maestru în viață, a împlinit 100 de ani

MM Yuri Averbakh, cel mai în vârstă mare maestru din lume, a împlinit 100 de ani. După a trecut...

Săptămâna în șah: 25 – 31 ianuarie. Van Foreest, marea surpriză de la Wijk aan Zee 2021

Marele maestru Jorden Van Foreest a făcut o mare surpriză, câştigând turneul de la Wijk aan Zee, denumit în...
promovare onlinespot_img

Cadou pentru șahiști

„Această carte este un cadou pentru șahiștii din România și nu doar din România”, a spus marele maestru Florin...

Scrisorile lui van Gogh

Ceea ce vedeți în această imagine este reproducerea unei pagini dintr-o scrisoare din 1881 a lui Vincent van Gogh...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi