OpiniiFotbal: Lider surpriză în campionatul României

Fotbal: Lider surpriză în campionatul României

-

promovare onlinespot_img

Cine se uită bine la cum arată clasamentul actual, după două etape din actuala ediție a Ligii I la fotbal nu își poate crede ochilor ce vede.
Pe primul loc, cu maxim de puncte, este nici mai mult nici mai puțin decât Rapid București. Formația giuleșteană s-a zbătut ani de zile în ligile inferioare, iar acum este peste CFR Cluj, performera ultimelor ediții de campionat, FCSB, ori alte grupări cu pretenții în lumea fotbalului românesc.
FC Rapid București este un club de fotbal cu mare vechime. A fost fondat încă din anul 1923 de către un grup de muncitori ceferiști sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R..
În iunie 2016, Rapid a fost declarat în instanță în faliment; deși nu era definitivă, decizia a avut ca urmare faptul că echipa nu a mai putut înregistra contracte noi și neavând legitimați suficienți jucători, clubul nu s-a putut înscrie în prima divizie în sezonul 2016–2017, în urma hotărârii Ligii Profesioniste de Fotbal. La scurt timp, a urmat și desființarea echipei. După faliment, au demarat patru proiecte paralele de reconstrucție ale echipei. În luna iunie 2018, Academia Rapid a obținut dreptul să se numească FC Rapid după ce a achiziționat la o licitație brandul clubului Rapid București fondat în 1923, marca și culorile, fapt recunoscut oficial de Federația Română de Fotbal.
Primele două jocuri câștigate în actuala ediție de campionat sunt explicate mai mult prin forța teribilă a galeriei care a purtat efectiv spre victorie fotbaliștii favoriți. Ei încă nu au omogenitatea necesară unei echipe cu pretenții, dar voința suporterilor este de multe ori decisivă.
Succes și în etapele următoare. Poate Rapid București va fi pe primul loc și după ultima etapă de campionat.
Aristotel Bunescu

foto – pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

AVANPREMIERĂ LA CEL MAI MARE EVENIMENT DE PICTURĂ DIN ROMÂNIA

București, 6 septembrie, 2020 Oamenii care palpită pentru lumea picturii știu ce este ART SAFARI.  Anul acesta are loc ediția...

Secretul lui Bobby Fischer (partea întâi)

Cu 50 de ani în urmă, în data de 20 iulie 1971, Bobby Fischer și Bent Larsen au jucat...

Cultura la superlativ în Câmpia Bărăganului

În plină Câmpie a Bărăganului, în reședința unui județ de tranzit, cum este județul Ialomița, nu mică este surpriza...
promovare onlinespot_img

Bogdan Novac, primarul orașului Breaza, împlinește 37 de ani

Primarul face joi 37 de ani. Îi urăm în avans LA MULȚI ANI! În imagine: primarul și echipa cu care...

Triplă confruntare România – Rusia

28 octombrie 2020 Sâmbătă, 31 octombrie 2020, începând cu ora 20:30, este programată tripla întâlnire cu Rusia, contând pentru runda...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi