Racordat, în mod permanent, la știrile legate de situația pandemică și criza politică din România, încerc să derulez, mai departe, subiectele din cadrul mișcării olimpice mondiale.
Evenimentele legate de viitoarea olimpiadă se precipită cu mare viteză. Dacă luni s-a aprins, marți flacăra a fost deja transmisă organizatorilor apropiatei ediții de iarnă numită de gazetarii sportivi Beijing 2022.
Deschidem ochii mari și vedem cum distanța față de următorul eveniment major se micșorează și intrăm practic în pregătirile finale ale întrecerilor din China.
Flacăra Jocurilor Olimpice Beijing 2022 a fost aprinsă potrivit ritualului olimpic lângă Templul Hera din Olympia Antică și este așteptată să ajungă în China pe 20 octombrie pentru că tradiționala Ștafetă Olimpică prin Grecia a fost anulată din cauza pandemiei.
Focul sacru a strălucit din vârful Acropolei unde a fost purtată de canotorul grec Stefanos Douskos, campion la Jocurile Olimpice, ediția care a intrat deja în istorie cu titulatura Tokyo 2020.
Flacăra Olimpică a plecat apoi spre Stadionul Panathenaic din Atena, unde a fost oferită oficial reprezentanților Comitetului de organizare Beijing 2022, în cadrul unei ceremonii solemne.
Simbolul mișcării olimpice va fi preluat apoi în cadrul unei solemniități de bun venit, în China, după care va fi expusă publicului la Turnul Olimpic de la Beijing, înainte de a porni într-un turneu de expoziții.
Tradiționala Ștafetă Olimpică prin China va avea loc cu puțin timp înainte de startul Jocurilor Olimpice.
Aproximativ 2.900 de sportivi, reprezentând aproximativ 85 de Comitete Olimpice Naționale, vor concura la JO Beijing, între 4 și 20 februarie 2022.
Termin cu speranța legitimă că informațiile din țara noastră vor fi mai bune în zilele următoare.
Aristotel Bunescu
Foto- Mișcarea olimpică