ȘahDiagrama săptămâniiFIDE și Clono introduc notarea electronică a mutărilor

FIDE și Clono introduc notarea electronică a mutărilor

-

promovare onlinespot_img

Federația Internațională de Șah a aprobat utilizarea foilor de notare electronice Clono pentru a înregistra mutările partidelor la competițiile oficiale de șah, în locul foilor tradiționale, pe hârtie.

Aplicația Clono scoresheet rulează pe o tabletă, iar introducerea se face pe o tablă grafică de șah unde foaia de notare a mutărilor este prezentată în format algebric standard.

Sistemul oferă o integrare ușoară cu alte instrumente existente. De exemplu, poate crea automat un profil de turneu cu informații despre turneu, controlul timpului, grupuri și jucători, pur și simplu importând fișierul xml al turneului direct din serviciul de management al turneului. Poate primi informații despre jucător și despre partidă, trimise direct din programul de asociere. De asemenea, Clono poate trimite fluxul live PGN către propriul server de difuzare și vizualizator de jocuri multiple, precum și către site-uri web terțe.

FIDE și Clono au convenit să coopereze în scopul dezvoltării și digitalizării șahului în cadrul de lucru al proiectului Chess-ID. Deocamdată, acordul are caracter non-comercial, iar scopul este de a ajuta comunitatea de șah să folosească noul sistem.

_____________

Foto: clono.no

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Conectați în perioada de concedii II

Anunț: Chess Business Club Pallas Athena organizează în data de 19.08.2020 la Grand Hotel Continental București, începând cu ora 18:00...

Îndoieli, adaptări și speranțe în lumea artelor

Sebastian Gheorghiu activează ca manager cultural începând din 2001 și este impresar artistic atestat de Ministerul Culturii începând din...

Clientul, o specie pe cale de dispariție

La povestea cu firma de taximetrie există și o addenda. Pentru cine nu știe întâmplarea, și nici nu are...
promovare onlinespot_img

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XX). Sadoveanu despre șah: „O oară să ne scoată din meschinăriile și suferințile vieții”

Revista tinde să se îmbogățească de la ediție la ediție. De data aceasta, pe lângă frontispiciul în care tronează...

‘Hristos a înviat!’

Am auzit zilele acestea până la saturație salutul tradițional creștin „Hristos a înviat!” Oamenii îl repetă mecanic, iar credincioșii...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi