ȘahFemeia de serviciu a dat șah-mat primarului

Femeia de serviciu a dat șah-mat primarului

-

promovare onlinespot_img

Stimați cititori, vă propunem astăzi un subiect incredibil, din categoria textelor intitulate relevant realitatea întrece fantezia.

Știu că sună bizar, dar este purul adevăr. Fac parte dintre jurnaliștii de modă veche, adică spun ce este în realitate, nu colportez Fake news.
Alegerile locale au avut loc și în alte state, nu numai în România. Ce credeți că s-a întâmplat într-o localitate din Rusia?

O femeie de serviciu a devenit primar, după ce edilul din ultimii patru ani a rugat-o să candideze, pentru a întruni numărul minim de doi candidați, necesar potrivit legii, relatează BBC.
În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a șters praful, a adunat gunoiul și a spălat cu mopul fie toaletele, holurile dar și birourile clădirii administrației locale din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia.
Acum, femeia de serviciu în vârstă de 35 de ani lasă produsele de curățenie deoparte pentru a se muta pe scaunul șefului, după ce a câștigat alegerile locale la care a participat doar pentru a-l ajuta pe primar să câștige un nou mandat. Concret, nicio persoană din sat nu s-a înscris pentru a-i fi contracandidat lui Nikolai Loktev, din partidul pro-Kremlin Rusia Unită. Edilul a convins-o cu greu pe Udgodskaya să candideze pentru a-i fi „rivală” și să îndeplinească astfel cerința minimă de doi candidați.
Vechiul primar a fost făcut șah-mat de femeia de serviciu, după ce aceasta l-a învins la o mare diferență de scor.

“Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne primar. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit și au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat un membru al comisiei electorale din Povalikhino .
“El a fost uimit și ea a fost uluită!”, a declarat și o localnică.
Într-un interviu oferit recent, ea s-a declarat uluită de victoria ei, descriindu-se drept o „falsă” candidată care „nu era pregătită” pentru o promovare „atât de rapidă”.

Pentru amatorii de date precise, contracandidata a câștigat aproape 62% din voturi. Șeful ei a luat doar 34%.
Cum s-au pregătit alegerile? Niciun candidat nu și-a făcut campanie: nu au existat panouri electorale, pliante, sau întâlniri cu alegătorii. Localnicii susțin că nu are rost, atunci când toată lumea îi cunoaște pe toți ceilalți. Așa este în comunitățile mici.
Cu doar 242 de locuitori, Povalikhino este cel mai mare sat dintre cele 30 pe care le va conduce Udgodskaya.
Unii au sugerat că rezultatul a fost un protest împotriva partidului Rusia Unită a lui Loktev, care a căzut în sondaje în toată țara.
În Povalikhino, negustorul din sat insistă că acest rezultat a fost personal: Loktev pur și simplu nu mai arăta niciun interes față de responsabilitățile sale.
Chiar dacă ar vrea să renunțe la postul de primar, Udgoskaya nu are încotro: dacă ar refuza acest rol, Partidul Pensionarilor care o susține a transmis că ea va trebui să achite din propriul buzunar întreaga sumă necesară pentru repetarea alegerilor. Cum buzunarul femeii nu este prea bogat în bani lichizi, dar nici conturi prea consistente nu cred că are, iată surpriza va intra în istorie și va fi urmată de un mandat de primar neobișnuit.
Cum credeți că se va descurca, după ce a schimbat fărașul, mătura și mopul, cu ștampila, semnătura și …laptopul. Ca să rimeze.
Aristotel Bunescu – UZPR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Conferința COP26 – între scepticism și speranță

Prima versiune a documentului care va încheia Conferința ONU asupra schimbărilor climatice Cop26 de la Glasgow, rezultată în urma...

Medalie de bronz pe drumul olimpic pentru Robert Glință

Până aflăm noi cum se va forma ,,majoritatea asumată" în vederea depășirii crizei politice interne în România, vă invit...

România – Filipine 44,5-25,5

Duminică, 25 octombrie 2020, ora 16:45, a avut loc un nou meci în Live Clubs Olympiad. Marian Tudorache, președintele Comisiei...
promovare onlinespot_img

Olimpiada bizară: Câteva secunde fără mască – premiu pentru medaliați!

Absurdistanul, care cucerește noi și noi teritorii, a ajuns, cu surle și trâmbițe, inclusiv la Jocurile Olimpice de vară...

Fraza de deschidere în basmul românesc

Am avut mai multe ocazii de a cunoaște importanța formulei de deschidere. În presă, este bine să începi relatarea...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi