ȘahFederația Internațională de Șah anunță reluarea Turneului Candidaților pentru...

Federația Internațională de Șah anunță reluarea Turneului Candidaților pentru titlul mondial

-

promovare onlinespot_img

9 septembrie 2020

După consultarea cu jucătorii și organizatorii, Federația Internațională de Șah ( FIDE )  anunță reluarea turneului de candidați. Etapa a 8-a a fost programată pentru 1 noiembrie 2020.

Conform contractului în vigoare, Ekaterinburg, orașul care a organizat prima parte a turneului candidaților la cel mai înalt nivel în martie 2020, este considerat, în continuare, ca orașul gazdă.

Cu toate acestea, având în vedere situația epidemiologică, FIDE a desemnat un loc de rezervă: orașul Tbilisi, din Georgia, a fost aprobat oficial ca alternativă și este gata să găzduiască turneul în același interval de timp. Suntem, de asemenea, în legătură cu alte potențiale orașe gazdă din mai multe țări în care evenimentul ar putea fi mutat, în cazul în care restricții suplimentare reapar în Rusia și Georgia, infomrează FIDE.

Considerăm reluarea ciclului Campionatului Mondial ca una dintre sarcinile principale. Fiind una dintre cele mai vechi tradiții sportive din lume, este de datoria noastră, a FIDE, să o protejăm și să îi asigurăm continuitatea. Ciclul Campionatului Mondial este, de asemenea, un eveniment crucial pentru a crește popularitatea șahului în întreaga lume. FIDE este conștient de faptul că milioane de fani așteaptă cu nerăbdare să-i vadă pe cei mai buni jucători de șah de pe planetă înapoi la tabla de șah și nu am scutit niciun efort pentru a face posibil acest lucru, în ciuda circumstanțelor dificile.

La finalul lunii martie, agențiile de presă transmiteau:

Federaţia internaţională de şah a anunţat la 26 martie 2020, înaintea rundei a opta, suspendarea Turneului Candidaţilor de la Ekaterinburg, al cărui învingător urma să-l înfrunte la finele acestui an pe campionul mondial en titre, norvegianul Magnus Carlsen.

Ca urmare a anunţului făcut de Guvernul Rusiei că se întrerupe traficul aerian cu alte ţări, începând din 27 martie, fără a indica o perioadă de timp, FIDE a decis suspendarea Turneului Candidaţilor, în absenţa garanţiilor privind revenirea în siguranţă acasă a jucătorilor şi oficialilor săi.

Turneul Campionilor va fi reluat cu etapa a opta, la o dată care urmează să fie stabilită în acest an, conform regulilor stabilite iniţial. Clasamentul şi rezultatele din primele şapte runde rămân valabile.

În runda a şaptea, marele maestru francez Maxime Vacshier-Lagrave l-a învins cu albele pe rusul Ian Nepomniaşci, liderul solitar de până atunci. Celelalte partide disputate: Fabiano Caruana – Wang Hao, Ding Liren – Kiril Alekseenko, Anish Giri – Aleksandr Grisciuk s-au încheiat remiză.

În clasament, Vachier-Lagrave şi Nepomniaşci conduc cu câte 4,5 puncte din 7 posibile, urmaţi de americanul Caruana, olandezul Giri, chinezul Hao şi rusul Grisciuk, toţi cu câte 3,5 puncte, chinezul Liren şi rusul Alekseenko cu câte 2,5 p.

Să vedem ce va fi la reluare.

Reamintim că învingătorul în Turneul Candidaților va câștiga dreptul de să  îl înfrunte pe norvegianul Magnus Carlsen, actualul campion mondial. În urma acestei confruntări va fi stabilit cel mai bun jucător al planetei la șah.

Aristotel Bunescu UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Rețele de nesocializare

O scurtă perioadă după 1990, presa românească a încercat să organizeze dezbateri. Jurnaliștii erau tineri, patronii la fel, nici...

Un zbor pentru o viață mai bună

Viața îți oferă tot felul de surprize. Unele plăcute, altele mai puțin plăcute ca să mă exprim elegant. În rândurile...

Colegi de deces

Mereu mi s-au părut nefirești decesele scriitorilor - și ale unor personalități publice în general - întâmplate în momentele...
promovare onlinespot_img

Președintele FIDE, Arkadi Dvorkovici, se pronunță împotriva războiului din Ucraina

Revista americană „Mother Jones”, de șapte ori câștigătoare a premiului „Magazine of the Year” de la Societatea Americană a...

Cine uită nu merită!

Portretul pe care Dominic Cummings i-l face fostului său șef, Boris Johnson, întărește într-un anume fel impresia că premierul...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi