OpiniiFarmecul inefabil al amintirilor

Farmecul inefabil al amintirilor

-

promovare onlinespot_img

Sunt programate consultări cu partidele parlamentare pentru a se forma viitoarea echipă de la Palatul Victoria. În rândurile următoare, vreau să propun și eu un nume pentru Ministerul Amintirilor.
Este vorba de Vasilica Stamate. Poartă numele de TATA…
Așteptam troleul sa ne ducă acasă…
Soarele torid de iunie, stația fără umbrar si greutatea zilei apăsa pe umerii amândurora…
Tata își ștergea sudoarea la fiecare trei minute, cu un cearceaf de batista pe care o îndesa apoi in buzunarele pantalonilor.
Vis a vis era institutul unde susținusem examenul scris… Făcusem bine, scrisesem tot! Cu ochii minții urmăream și paginile din care trebuia sa scriu.
Și totuși … trebuia să dărâm douăzeci și patru de concurenți și să intru eu, a douăzeci și cincea. Părea ceva de neatins iar la umbra pomilor bătrâni clădirea institutului era tărâmul încercărilor.
Pe lângă noi trecu un grup de fete vesele îmbrăcate in haine militare, cu trese roșii pe umăr.
Tata dând glas unui gând spuse, mai mult pentru el:
– Când o sa te văd și pe tine….
Incertitudini, speranțe, vise, întuneric și lumină se amestecau in sufletul amândurora si ne măcinau clipele.
Peste o săptămână eram cu mama la avizier, încercând să ajung printr-o mare de părinți si copii la liste.
Inima parcă mi se oprise. Nu mai auzeam nimic. Am parcurs lista de sus in jos și nu m-am văzut… Nu m-am descurajat și am luat-o și de jos in sus. Ochii mi s-au oprit , gândurile s-au oprit, creierului nu putea sa citească !
Acolo, la mijloc, era numele meu la care se adăugase inițiala tatălui, un „P” de la Petre care il făcuse de nerecunoscut mai devreme.
Reușisem, reușisem…
A 11- a cu 8,11, din 25 de locuri!
În jur fețe necunoscute, fericite sau fără nici o expresie pe chip, aglomerau calea de ieșire.
Mama stingheră, aștepta …
Probabil ca fața mea încremenită nu ii transmitea bucuria care îmi inunda sufletul. Ne-am îmbrățișat strâns nevenindu-ne niciuneia a crede.
Pluteam, …nici nu mai puteam gândi.
Doream cu ardoare sa ajung acasă, la tata .Voiam să ii spun mai mult decât că am luat examenul, … că putem să îi dărui și eu o clipă de fericire, pentru viața pe care el, el și mama mi-o vegheau.
Drumul până acasă a durat o veșnicie. Șoseaua nu se mai termina. Am stat lipita de bara de lângă șofer, zorindu-l parcă prin prezenta mea. Mi-am închipuit de zeci de ori cum ii voi spune. Ii vedea ochii mici si căprui, blânzi, încadrați de cearcănele vieții și îi simțeam mâna grea si caldă pe creștetul capului meu!
„Mânca-o-ar tata de fată!” așa mi-am închipuit si așa a și fost!
Gata. Textul s-a terminat aici, cu un final fericit pentru tata, pentru mama, pentru autoare, pentru noi toți.
Vă invit și pe dumneavoastră să ne relatați o întâmplare frumoasă din anii precedenți. Textele urmează să fie expediate la adresa de email aristotel.bunescu1@gmail.com. Așteptăm cu mare nerăbdare scrierile dumneavoastră și nu uitați că cele mai bune texte urmează să fie premiate. Semnează al dumneavoastră prieten fidel
Bunescu Aristotel – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.
Imagine de Ulrike Leone de la Pixabay

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

România a învins Canada. India și Rusia, aur la Olimpiada online  

31 august, 2020 Știrile bune nu vin niciodată singure, așa că, după deschiderea oficială a sezonului competițional de șah cu...

Cucerirea nemuririi

8 florar. Ziua Mondială a Crucii Roșii. Prin marea invenție a elvețianului Jean-Henri Dunant s-au salvat și se vor...

Despre mentori în viața omului

Suntem suma întâlnirii cu oamenii care ne-au marcat existența Aceasta este concluzia la care ajungem după ce citim un dialog...
promovare onlinespot_img

Experiență de pictor autentic: Liliana Șerbănescu, de la note muzicale la mirajul culorilor

Stimați cititori, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, dragi cavaleri Vă aducem astăzi în centrul atenției o foarte interesantă experiență de pictor...

Magnus Carlsen, la a opta victorie la Wijk aan Zee

Marele Maestru Magnus Carlsen și-a asigurat a opta victorie la Wijk aan Zee cu o rundă înainte de sfârșitul...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi