CulturăFarmecul discret al muzicii japoneze

Farmecul discret al muzicii japoneze

-

promovare onlinespot_img

Am descoperit la Breaza un om special, care scrie bine, face poze pe care nu le poți uita. Numele său este ANCA POPESCU.
Vă oferim în dar, tot este Luna Cadourilor, cel mai recent articol al său, este în premieră pe internet, despre un mare muzician japonez.
Luna Plină și povestea omului în Univers, prin ochii lui Kitaro.
MOTTO: Toată arta mea este inspirată de dorința mea de armonie cu Universul.
Sunetul are o putere pentru oameni, pentru natură. Am luat două difuzoare, în fața fiecăruia am așezat o floare. Pe de o parte a apărut un sunet puternic, pe de altă parte a venit muzica mea. După o săptămână, floarea din fața muzicii mele se apleacă către difuzor, cealaltă este moartă. Cred că este același lucru și pentru oameni.”
– Kitaro
Muzica este cea mai suavă călătorie pe care o face omul spre sufletul său și care îi dă aripi nemărginite spre absolut.
Am descoperit nu demult, un adevărat fenomen al muzicii nipone, a cărui sonoritate te duce cu gândul la natură, la sunetul primordial, la vibrația Universului, pornind de la simplitate, de la sursă.
Considerat un pionier al muzicii New Age, Kitaro -pe numelesău adevărat Masanori Takahashi, este un compozitor, artist, producător de discuri din Japonia, câștigător al Globului de Aur și al unui Premiu Grammy. A vândut peste 100 de milioane de copii ale celor 50 de albume în întreaga lume, construind noi punți artistice în Japonia.
Și-a început cariera solo în anul 1977 și a susținut primul său concert simfonic la „Sala mică” a Kosei Nenkin Kaikan din Shinjuku, Tokyo, după ce primele sale albume Ten Kai și Full Moon Story au intrat în topul celor mai importante preferințe ale fanilor mișcării New Age din acea perioadă.
Instrumentele pe care le folosește sunt: chitara, chitara bas, clapele, fluierul japonez, tobele, instrumente de percuție. Combinând instrumentele muzicale tradiționale cu cele electronice, Kitaro scrie muzică pentru suflet, pentru găsirea unei stări de armonie a omului cu natura și cu el însuși, în jurul unor teme ca: povestea omului in univers, contemplarea lunii pline, impresiile copilăriei.
După cum el însuși afirmă:
,,Este obligația noastră să respectăm ceea ce ne-au oferit tradițiile și culturile noastre, astfel încât să le putem construi pe cele mai importante, ascunse în propriile adâncuri, în interior”.
De altfel, cea mai mare parte a timpului și-a petrecut-o la munte, încercând să îi cuprindă spiritul și să își procure sursa de inspirație din sunetele naturii. Își asumă solitudinea artistică și recunoaște faptul că mentalitatea sa meditativă joacă un rol esențial în muzica pe care o compune și prin care dorește să aducă lumii pace și transformare pozitivă. El spune că războaiele lumii nu provin din spațiul cosmic, ci din războaiele interioare pe care le duce omul cu el însuși.
,,Doresc ca muzica pe care o creez să ușureze acest război interior din sufletul omului. Relaxați-vă, fugiți de lumea agitată, reveniți la voi înșivă”!

Acordurile sale, un amestec mistic și emoțional de zen asiatic cu atmosferă occidentală,sunt ideale pentru relaxare, dar și pentru introspecție. Unii au asemuit muzica lui Kitaro cu cântecele de leagăn, iar drumul în care te cufunzi când începi să îl asculți, te duce spre serenitate, lumină, revelație. Melancolia însoțește această muzică și dezvăluie un puternic sentiment de deja vu în ritmuri cosmice, romantice, extrem de calde.
Dintre albumele sale solo:
From the Full Moon Story, Geffen, 1985.
Oasis, Gramavision.
Silk Road Volumes 1 & 2, Gramavision, 1982.
Tunhuang, Gramavision.
Ki, Gramavision.
Millenia, Geffen, 1985.
Asia, Geffen, 1986.
India, Geffen.
Toward the West, Geffen, 1986.
Silver Cloud, Geffen, 1985.
Tenku, Geffen, 1986.
În anul 2017, Kitaro câștigă a 16-a nominalizare la a 60-a ediție a Premiilor Grammy la categoria Cel mai bun album New Age.
Considerat un icon al muzicii la nivel mondial, Kitaro transmite prin muzica sa o întreagă filozofie de viață prin mesaje de împăcare și dezvoltare spirituală universală. Totodată aduce un omagiu mamei-natură, cu ovie preocupare a modului în care o tratăm.
Sper într-un nou concert Kitaro la București, după ce va trece toate nebunia cu pandemia, deoarece pe cel din 2014 l-am ratat, din păcate. Între timp încerc să visez la o lume vindecată, într-un acord perfect cu natura, ascultând Matsuri, pentru că universul pe care Kitaro lasă în urma sa este plin de bucurie și de energie înaltă.
Aici se termină articolul doamnei Anca Popescu.
Eu deja l-am citit de câteva ori, o să ascult muzica sugerată pe internet, trebuie să găsesc ceva și în mod sigur, viața o să fie mult mai bună, iar pandemia foarte departe.
Aristotel Bunescu

 

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Cum a apărut rocada

Regulile șahului, chiar și astăzi, evoluează constant. Printr-o cercetare a literaturii legate de șah, putem descoperi cum au evoluat...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XXIV). „Psihologismul lui Alehin amenință să otrăvească logica pură a lui Capablanca”

Și numărul următor al revistei, 10 - 11/ 1927, este dublu, acoperind lunile octombrie și noiembrie. Aproximativ jumătate din...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XXV). „În aclamațiile mulțimii, Alehin și Capablanca s-au îmbrățișat”

Numărul 12/ 1927 se deschide cu un editorial despre recent încheiatul meci pentru titlul mondial dintre Capablanca și Alehin....
promovare onlinespot_img

Planul Național de Redresare și Reziliență – în atenția IMM-urilor

Conform Comunicatului de presă 7 Aprilie 2021 al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, PNRR a fost adoptat de guvern....

Bogdan Novac, primarul orașului Breaza, împlinește 37 de ani

Primarul face joi 37 de ani. Îi urăm în avans LA MULȚI ANI! În imagine: primarul și echipa cu care...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi