Festival SahEvenimente festival sahEuropean Chess Union - European Online Corporate Championship

European Chess Union – European Online Corporate Championship

-

promovare onlinespot_img

Campionatul european de șah online corporativ 2020 va avea loc în perioada 3 – 4 octombrie 2020.

Evenimentul este deschis tuturor afacerilor, entităților și organizațiilor – indiferent de mărimea lor. Fiecare entitate înregistrează o echipă și are dreptul de a numi un număr nelimitat de jucători.
Companiile, organizațiile, cluburile implicate cu șah sunt excluse.

Iulian Small & Smart Business SRL (editorul revistei online Chess Corporate Pallas Athena si organizatorul Festivalului Chess Corporate Pallas Athena) a incheiat un agrement cu Europeean Chess Union pentru promovarea evenimentului pe teritoriul Romaniei.
Reprezentantul va promova evenimentul, va da indicatii cu privire la Regulamentul European Online Corporate Championship si va oferi suport pentru procesul de inregistrare.

ECU aprobă înregistrările în conformitate cu reglementările evenimentului.
Participanții vor avea o relație valabilă cu Compania cel puțin de la 1 iunie 2020 (acționari, membri ai consiliului, manageri, angajați).


Fiecare echipă este formată din cel puțin 3 jucători, care concurează individual, cele mai bune 3 rezultate individuale ale membrilor echipei contează pentru scorul echipei.
În cazul în care o companie nu poate constitui într-o echipă, jucătorii pot să concureze individual și să câștige medalii și premii individuale.

Fiecare echipă va numi un căpitan / reprezentant pentru întâlnirea tehnică și comunicarea pe durata evenimentului.

Taxa de intrare a echipei este de 300 de euro pentru o echipă cu 3 până la 6 jucători și 500 de euro pentru mai mult de 6 jucători.
Taxa de intrare pentru jucătorii care concurează numai individual este de 50 de euro.

Înregistrările sunt făcute de companii printr-un formular de înscriere online.
Înregistrarea se deschide la 1 august se poate închide pe 25 septembrie.


Nota:
Echipa castigatoare la
Pallas Athena Chess Corporate Online, 20 septembrie 2020 va fi premiata cu participarea gratuita la Campionatul european de șah online corporativ 2020
Pentru inregistrare acceseaza LINK


Jucătorii înregistrați vor fi clasificați pe lista de start în funcție de ratingul rapid FIDE și, dacă nu au rating rapid FIDE, va fi luată în considerare calificativul FIDE, clasic și blitz FIDE.

Evenimentul se va juca cu următorul program și sistem de joc:

Prima zi (sâmbătă, 3 octombrie): sistem elvețian 7 runde, 10 min + 2 secunde de jucător.
A 2-a zi (duminică, 4 octombrie): sistemul elvețian 9 runde, 5 min + 2 secunde de jucător.
Rezultatele  cumulate a celor mai buni 3 jucători, din fiecare entitate, decid clasamentul echipei pentru fiecare zi.
Conform clasamentului fiecărei zile, primele 20 de echipe primesc următoarele puncte pe echipe. Prima echipă 20 de puncte, a 2-a echipă 19 puncte și, respectiv, echipa 20 – un punct. Se adaugă punctele echipelor din prima și a 2-a zi și decid câștigătorii pe echipe. (adică 18 puncte (prima zi) + 10 puncte (a 2-a zi) = 28 puncte total ale echipei).

Câștigătorii individuali sunt hotărâți adăugând rezultatele finale ale fiecărui jucător pentru ambele zile. (f.e 5 puncte (prima zi) + 6 puncte (a doua zi) = 11 puncte.

Premii pentru câștigătorii pe echipei:

– Prima Companie Câștigătoare – Trei (3) Pachete complete Invitatie Ceremonie de premiere a Pionului de Aur
– A 2-a companie câștigătoare– Două (2) pachet complet Invitatie Ceremonie de premiere a pionului de aur
– A 3-a companie câștigătoare– 1 pachet complet Invitatie Ceremonia de premiere a pionului de aur

Primele 8 companii din clasamentul final se califică și pentru evenimentul Online Invitational Grand Team care va fi organizat de ECU în noiembrie 2020, cu acoperire specială.

Primele 20 de companii din clasament pot nominaliza un jucător mai mic de 1500 FIDE Rating sau niciun rating pentru un joc de simultan online cu un Grandmaster Top.

Marele premiu „The Chess for Life” este acordat organizației care inregistrează cei mai mulți participanți. Este o recunoaște a realizarilor unei organizații foarte speciale a căror conducere și personal au răspuns la provocarea spiritului de echipă.

Medaliile individuale sunt câștigate de locul 1, 2 și 3 în trei secțiuni: peste 2000 ELO, mai puțin de 2000 ELO și fără ELO / fără participanți la ID FIDE, pentru a recunoaște realizarea personală.

Primii 3 câștigători ai standului individual (jucători) câștigă premii în bani: primul 700 euro, al doilea 500 euro și al treilea 300 euro.

Certificatele ECU vor fi disponibile pentru toate companiile și participanții.


GOLDEN PAWN AWARD CEREMONY
foto: europechess.org

Consiliul Uniunii Europene de Șah a decis să înființeze ceremonia anuală de premiere – „Pionul de Aur European” – care va avea loc în fiecare an în ultima sâmbătă a lunii noiembrie la Monaco (Monte-Carlo). Primul an al festivității de premiere va fi dedicat legendelor europene și realizărilor lor.

Prima Ceremonia de premiere europeană a pionului de aur va avea loc pe 30 noiembrie 2019 la un hotel de lux de la Monte Carlo.

Nota autorului:
Este de asteptat ca ceremonia de premiere pentru Chess Corporate sa fie planificata si anuntata in functie de reglementarile specifice perioadei de restrictii cauzata de criza medicala.

GOLDEN PAWN AWARD CEREMONY
foto: europechess.org


Regulament oficial

Termeni si conditii
Organizator: Uniunea Europeana de sah (ECU)

1.Participare:
– Deschis tuturor afacerilor, entitatilor si organizatiilor – indiferent de dimensiunea lor
Fiecare entitate inregistreaza o echipa si are dreptul de a nominaliza un numar nelimitat de jucatori: companiile, organizatiile, cluburile asociate sahului sunt excluse.
ECU aproba inregistrarea conform regulamentului.

1.2 Participantii trebuie sa aiba o relatie valida cu compania, cel putin incepand cu 1 Iunie 2020 (detinatori de active, membrii ai board-ului, manageri, angajati)
– Fiecare echipa este alcatuita din cel putin 3 jucatori, participand individual la compatitie, cele mai bune 3 rezultate individuale ale membriilor echipei conteaza pentru scorul echipei.
In cazul in care o companie nu poate alcatui o echipa, jucatorii pot participa individual si pot castiga medalii si premii individuale.
Fiecare echipa va numi un capitan/reprezentant pentru intalnirile de natura tehnica si comunicarile pe parcursul evenimentului.

1.5.Taxa de inscriere pentru o echipa cu 3 pana la 6 jucatori este de 300 de euro, iar pentru echipe de mai mult de 6 jucatori este de 500 de euro. Membrii echipei nu platesc alte taxe.

Pentru jucatorii care concureaza individual (provenind dintr-o companie cu doar 1 sau 2 participanti) si care nu sunt parte a unei echipe, taxa de inscriere este de 50 euro pentru fiecare jucator.

Taxele de participare sunt platite in contul bancar ECU sau online prin carduri de debit sau de credit.

1.6. Prin inscrierea in campionat, toate echipele si toti participanti confirma luarea la cunostiinta si acceptarea acestui regulament, termenele si conditiile acestui campionat.

1.7. Tuturor echipelor si jucatorilor le este recomandat ca joace din premisele companiei si cu o tinuta corespunzatoare companiei respective, avand fundalul camerei vizibil pentru transmisiile online ale evenimentului si pentru conferintele de presa.

1.8 ECU va anunta serverul de joc pana la sfarsitul lunii August.

2.Inregistrare

2.1. Inregistrarea se face de catre companii prin intermediul unui formular de inscriere online.

Inregistrarea incepe pe 1 August si se termina pe 25 Septembrie.

2.2. Jucatorii sunt inregistrati si clasati pe baza clasamentului FIDE, apoi prin clasamentul FIDE Classic sau Blitz si nume de familie daca nu exista un FIDE ID sau clasament FIDE.

2.3. Taxele de inscriere vor fi platite de catre companii sau participant in contul bancar al ECU sau online prin intermediul site-ului ECU (europechess.org). Adresa web exacta va fi pusa la dispozitie.

  1. Sistem de joc

3.1. In prima zi (Sambata, 3 Octombrie): Sistem Elvetial 7 runde, 10min + 2 sec per jucator

A doua zi (Duminica, 4 Octombrie): Sistem Elvetian 9 runde, 5 min + 2 sec per jucator

Campionatul este jucat cu toti jucatorii inregistrati. Victoria are 1 punct, remiza are jumatate de punct si pierderea are 0 puncte.

Jucatorii unei echipe pot juca intr-o singura zi sau in ambele zile dar pentru clasamentul final pe echipe si individual ambele zile sunt luate in calcul.

Jucatorii din aceeasi echipa nu vor juca unul impotriva celuilalt.

3.2. Rezultatele fiecarei zile pentru fiecare echipa si jucator sunt adunate pentru a da clasamentul final

3.2.1 Cei mai buni 3 jucatori, din fiecare entitate, decid clasamentul pe echipe prin rezultatele lor cumultive pentru fiecare zi. Conform clasamentului pe fiecare zi, primele 20 de echipe primesc urmatoarele puncte: prima echipa 20 de puncte, a doua echipa 19 puncte si respectiv a douazecia echipa 1 punct. Punctele echipelor din prima si a doua zi sunt adunate si decid echipele castigatoare (de exemplu: 18 puncte (prima zi) + 10 puncte ( a doua zi ) = 28 puncte in total pe echipa)

3.2.2 Castigatorii individuale sunt decisi prin insumarea rezultatelor finale ale fiecarui jucator pentru ambele zile ( de exemplu 5 puncte (prima zi) + 6 puncte (a doua zi) = 11 puncte)

3.3 Tiebreaks (pentru clasamentul individual si pe echipe)

(a) Buchholz Cut 1,

(b) Buchholz,

(c) Cel mai mare numar de jocuri jucat cu piesele negre,

(d) Cel mai mare numar de victorii.

  1. Program
  2. Reguli de FAIR PLAY – Reguli suplimentare

Vineri 2 Octombrie Intalnirea Capitanilor 19;00 CET

Sambata3 Octombrie Ceremonia de deschidere 15:30

Sambata 3 Octombrie Rundele 1-7 16:00- 19:00 CET

Duminica 4 Octombrie Rundele 1-9 16:00 – 1830 CET

5.1 In scopul acestui eveniment, aria de joc este definita ca o camera unde un jucator are dispozitivul pe care il foloseste pentru jocul online. Jucatorii pot folosi un PC sau un Laptop in timpul jocului cu o camera web. Nu este permisa utilizarea unui al doilea dispozitiv si nici alta aplicatie/software nu este permisa a fi deschisa in timpul jocului.

5.2 Jucatorii vor juca sub supravegherea arbitrilor pe platforma Zoom.

Jucatorii trebuie sa descarce si sa instaleze Zoom Client for Meetings de pe link-ul de mai jos: indicat in prezentarea oficiala de pe https://www.europechess.org/. Jucatorii trebuie sa fie de acord sa activeze functia „Share my Screen” („Partajarea ecranului”) in ZOOM in decursul tuturor jocurilor. Daca un jucator nu este logat in discutia ZOOM la momentul publicat ca fiind timpul de start al jocului sau isi inchide camera web, jucatorul poate fi considerat ca a pierdul jocul.

5.3 Software-uri de detectare anti-frauda, selectate de ECU, vor fi utilizate in mod suplimentar.

5.4 Uniunea Europeana de Sah are dreptul de a actualiza regulamentul sau de a decide orice schimbare care nu este mentionata in regulamentul actual

5.5 Uniunea Europeana de Sah nu are nicio responsabilitate fata de problemele tehnice ce pot aparea jucatorilor in decursul jocului dar poate asigura jucatorului o alta pereche pentru runda urmatoare.

5.6 ECU are dreptul de a descalifica jucatorii care nu respencta regurile de fair play.

5.7 Contestatiile vor fi examinate pana la sfarsitul fiecarei zi conform articolului B11 din regulamentul ECU. Decizia comisiei de contestatie este finala

  1. Oficialii campionatului

6.1. ECU va numi un Arbitru Sef si toti ceilalti arbitrii.

6.2. ECU va numi Comisia de contestatii a evenimentului.

7.Titluri – Premii – Calificari

7.1. Prima echipa este European Corporate Team Champion 2020. A doua si a treia echipa castiga medaliile de argint si de bronz.

7.2. Premii pentru echipele castigatoare

Prima companie castigatoare

Trei (3) invitatii complete Golden Pawn Award Ceremony

Fiecare invitatie completa include:

2 nopti intr-un hotel de lux (camera dubla), Monte-Carlo

2 invitatii pentru 2 persoane pentru European Golden Pawn Award Ceremony (incluzand cina de gala)

Premiu special (va fi acordat in timpul European Golden Pawn Award Ceremony) Diploma

A doua companie castigatoare

Doua (2) invitatii complete Golden Pawn Award Ceremony

Fiecare invitatie include:

2 nopti intr-un hotel de lux (camera single), Monte-Carlo

Invitatie pentru o persoana la European Golden Pawn Award Ceremony (incluzand cina de gala

Medalie

Diploma

A treia companie castigatoare

1 invitatie completa

Invitatia inlcude:

2 nopti intr-un hotel de lux (camera single), Monte-Carlo

Invitatie pentru o persoana la European Golden Pawn Award Ceremony (incluzand cina de gala)

Medalie

Diploma

7.3. Primele 8 companii in clasamentul final se califica de asemenea si la evenimentul Online Invitational Grand Team care va fi organizat de ECU in Noiembrie 2020

7.4. Primele 20 de companii in clasament pot nominaliza un jucator cu un rating FIDE mai mic de 1500 sau fara niciun rating pentru un joc demonstrativ online simultand cu un Top Grandmaster.

7.5 Premiul The Chess for Life Grand Award este prezentat organizatiei cu cei mai multi participanti. Acesta recunoaste realizarea unei organizatii foarte speciale a carui conducere si personal au raspuns provocarii spiritului de echipa si moralului la locul de munca.

7.6. Medaliile individuale sunt castigate de locurile 1,2 si 3 clasate in 3 sectiuni: peste 200 ELO rating, mai putin de 2000 rating si fara clasare/participanti fara FIDE ID, pentru a recunoaste realizarea personala

7.7. Primii 3 castigatori ai clasamentului individual (jucatori) castiga premii in bani.

Primul loc 700 euro, al doilea 500 euro si al treilea 300 euro

7.8. Certificare ECU vor fi puse la dispozitie pentru toate companiile si toti participantii

7.9. Toate premiile castigate prin tie break nu sunt impartite.

Cezar Iulian Armasu
Experienta profesionala in managementul afacerilor private 30+ ani: Fondator, Administrator, Director general companie de leasing (2001), Presedinte C.A. grup de firme tehnica frigului (2002-2004), Presedinte O.N.G. cultura si caritate (2016), Presedinte O.U.G. sah, Membru fondator O.N.G. – organism certificare sisteme de management domeniul justitiei, Owner firma consultanta ( 9+ ani), Alte functii: HR, MK, top management publicitate, blog pe teme de afaceri Date de contact: Email: cezar.armasu@cezariulian.ro Tel: 0757577500

Random posts

Vinerea Mare la radio

Tocmai am ascultat la radio introducerea unui popular prezentator la o emisiune la care ascultătorii intră în direct. Cu...

Ciudățenii olimpice: Medaliat la 83 de ani!

Medaliile olimpice, fie de aur, argint, ori bronz, au fiecare povestea lor. Dacă mergem de la confecționare până la omul...

Șah clasic: Magnus, campionul mondial, a fost învins după 26 de luni

Șah clasic: Magnus a fost învins după 26 de luni 12 octombrie 2020 Norvegianul Mangus Carlsen, cel mai bun jucător de...
promovare onlinespot_img

Dorian Galbinski: „Eu am venit deja anticomunist la BBC, nu am devenit anticomunist acolo”

Jurnalistul BBC Dorian Galbinski a declarat în cadrul emisiunii „Raftul Atenei” că tranziția României de la comunism la democrație...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XIV). Wolfgang Pauly la jubileu

Numărul 16 din 15 august 1926, subintitulat „Supliment al Revistei de Șah”, are 16 pagini și reprezintă o dedicație...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi