OpiniiEURO 2020 – Rapid spre finală

EURO 2020 – Rapid spre finală

-

promovare onlinespot_img

Mica galerie rapidistă din Breaza trăiește momente de euforie, așa ca pe vremuri, când aveau loc cuplajele meciurilor din București.
Fie vorba între noi, pe fanii din Giulești nu prea îi interesează nici semifinalele, nici marea finală a turneului continental de fotbal.
Bomba bombelor pentru ei este revenirea la Rapid a idolului lor, în acte Cristian Săpunaru.
După mai multe sezoane competiționale unde au fost expediați de comisiile măsluite ale federației de fotbal cu sediul la București, rapidiștii respiră iar aerul tare de la Liga I.
Rapid a reușit transferul lui Cristian Săpunaru, fostul căpitan giuleștean revenind acasă după mai bine de șase ani, ultimul său meci în alb-vișiniu fiind și ultimul jucat de echipa noastră în Liga 1.
În vârstă de 37 de ani, fundașul giuleștean a semnat un contract pe doi ani, până în vara lui 2023.
„Săpun” are un CV impresionant, fiind, printre altele, câștigător de Cupa UEFA și Supercupa Europei, cu FC Porto, triplu campion al Portugaliei.
„Este un moment pe care l-am așteptat de foarte mult timp, reîntoarcerea acasă. Sunt fericit că pot juca la clubul pe care îl iubesc, să am lângă mine prieteni rapidiști, oameni care își doresc performanța și care fac lucrurile profesionist. Visul meu era acela de a juca din nou pe Giulești și abia aștept să evoluez pe noul stadion, cu tribunele pline. Sper ca în acest sezon de Liga 1 să demonstrăm ce înseamnă Rapidul și împreună cu suporterii să redevenim ce am fost”, a spus Cristi.
Vai de capul și de zilele mele. Când mă uit la lotul vișiniu îmi vine să plâng de ciudă. Nu mai au valori, nu mai au nume care să împingă echipa înainte.
Unde ești Ion Ionescu, unde ești Dumitriu? Mă gândesc la Rică Răducanu și la epoca sa de glorie.
Rică Răducanu mergea cu echipa națională a României în turnee, pe vremea când antrenor era Mircea Lucescu. El era responsabil cu amuzamentul.
La revenirea de la o deplasare mai lungă, un reporter îl întreabă ce i-a plăcut mai mult.
Răducanu a răspuns cu zâmbetul pe buze că cel mai mult s-a amuzat la un meci de fotbal feminin. La final au făcut pe teren schimb de…tricouri. Fără comentarii de prisos.
Duminică este finala EURO 2020. Indiferent de rezultatele din semifinale, în cel mai important meci al turneului, al sezonului, al vieții noastre favoriți sunt fotbaliștii de la Rapid București. Mai avem și altă interpretare a titlului. Ne îndreptăm în mod rapid spre finala de la Londra. Până duminică, 11 iulie, mai este foarte puțin. Cine credeți că va câștiga? Eu merg pe mâna italienilor.

Aristotel Bunescu

Foto – pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Sertarul cu aplauze, varianta ProTV

Segmentat de revoluție în timpul conceperii, Ana Blandiana a scris un roman intitulat „Sertarul cu aplauze”. Nu știu dacă...

Conectați în perioada de concedii II

Anunț: Chess Business Club Pallas Athena organizează în data de 19.08.2020 la Grand Hotel Continental București, începând cu ora 18:00...

Fotografia săptămânii: Ne recunoaștem în ea?

Luați cea mai înaltă clădire din București (cred că e Sky Tower de pe bulevardul Barbu Văcărescu); triplați-i dimensiunile;...
promovare onlinespot_img

Agitata mea viață secretă de care habar n-aveam

Pachetul meu e gata; trebuie doar să-l ridic. Nu-mi amintesc să-l fi comandat, dar poate mi-a scăpat ceva, mai...

Săptămâna în șah: 5 – 11 aprilie 2021. Turnee online şi la masa de joc

Cu o săptămână înainte de începerea returului Turneului Candidaților la titlul mondial de la Ekaterinburg (Rusia), președintele Federației Internaționale...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi