OpiniiEURO 2020 – Rapid spre finală

EURO 2020 – Rapid spre finală

-

promovare onlinespot_img

Mica galerie rapidistă din Breaza trăiește momente de euforie, așa ca pe vremuri, când aveau loc cuplajele meciurilor din București.
Fie vorba între noi, pe fanii din Giulești nu prea îi interesează nici semifinalele, nici marea finală a turneului continental de fotbal.
Bomba bombelor pentru ei este revenirea la Rapid a idolului lor, în acte Cristian Săpunaru.
După mai multe sezoane competiționale unde au fost expediați de comisiile măsluite ale federației de fotbal cu sediul la București, rapidiștii respiră iar aerul tare de la Liga I.
Rapid a reușit transferul lui Cristian Săpunaru, fostul căpitan giuleștean revenind acasă după mai bine de șase ani, ultimul său meci în alb-vișiniu fiind și ultimul jucat de echipa noastră în Liga 1.
În vârstă de 37 de ani, fundașul giuleștean a semnat un contract pe doi ani, până în vara lui 2023.
„Săpun” are un CV impresionant, fiind, printre altele, câștigător de Cupa UEFA și Supercupa Europei, cu FC Porto, triplu campion al Portugaliei.
„Este un moment pe care l-am așteptat de foarte mult timp, reîntoarcerea acasă. Sunt fericit că pot juca la clubul pe care îl iubesc, să am lângă mine prieteni rapidiști, oameni care își doresc performanța și care fac lucrurile profesionist. Visul meu era acela de a juca din nou pe Giulești și abia aștept să evoluez pe noul stadion, cu tribunele pline. Sper ca în acest sezon de Liga 1 să demonstrăm ce înseamnă Rapidul și împreună cu suporterii să redevenim ce am fost”, a spus Cristi.
Vai de capul și de zilele mele. Când mă uit la lotul vișiniu îmi vine să plâng de ciudă. Nu mai au valori, nu mai au nume care să împingă echipa înainte.
Unde ești Ion Ionescu, unde ești Dumitriu? Mă gândesc la Rică Răducanu și la epoca sa de glorie.
Rică Răducanu mergea cu echipa națională a României în turnee, pe vremea când antrenor era Mircea Lucescu. El era responsabil cu amuzamentul.
La revenirea de la o deplasare mai lungă, un reporter îl întreabă ce i-a plăcut mai mult.
Răducanu a răspuns cu zâmbetul pe buze că cel mai mult s-a amuzat la un meci de fotbal feminin. La final au făcut pe teren schimb de…tricouri. Fără comentarii de prisos.
Duminică este finala EURO 2020. Indiferent de rezultatele din semifinale, în cel mai important meci al turneului, al sezonului, al vieții noastre favoriți sunt fotbaliștii de la Rapid București. Mai avem și altă interpretare a titlului. Ne îndreptăm în mod rapid spre finala de la Londra. Până duminică, 11 iulie, mai este foarte puțin. Cine credeți că va câștiga? Eu merg pe mâna italienilor.

Aristotel Bunescu

Foto – pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Fostul şalanger la titlul mondial, Serghei Karjakin, pus pe lista neagră a şahiştilor după ce a lăudat invazia militară a Ucrainei la ordinul lui...

Grand Chess Tour s-a alăturat altor organizatori care au interzis participarea la turneele lor a fostului şalanger la titlul...

Campionatul european pe echipe: Ucraina ia aurul, Firouzja trece de 2800 

Datorită unei victorii în runda finală împotriva Armeniei, Ucraina a obținut primele medalii de aur la secțiunea deschisă a...

Vă invităm la o nouă premieră mondială. Acum la teatru!

Ați citit poate invitația noastră la un spectacol de dans aflat în premieră mondială. Pentru a menține gradul de...
promovare onlinespot_img

După Năstase, Țiriac și Halep vine Emma Răducanu

Se vorbește din nou de România în tenisul mare, asta după isprăvile teribile semnate de Ilie Năstase, Ion Țiriac,...

Stejarul lui Vlahuță

Așadar, se poate. E pandemie, dar muzeele sunt încă accesibile, spre deosebire de perioada stării de urgență - cel...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi