ȘahDuda câștigă Superbet Rapid & Blitz Varșovia

Duda câștigă Superbet Rapid & Blitz Varșovia

-

promovare onlinespot_img

Jan-Krzysztof Duda a câștigat un thriller în ultima rundă pentru a încheia Superbet Rapid & Blitz cu doar jumătate de punct în fața lui Levon Aronian și Vishy Anand. Polonezul și-a exprimat fericirea spunând că această victorie are „o valoare specială”  deoarece a câștigat „la el acasă”, dar și pentru că a fost cel mai consistent jucător atât în timpul rapid cât și în blitz. Vishy a dispărut în blitz, dar aproape a egalat pe primul loc după ce și-a câștigat ultimele două întâlniri, în timp ce Fabiano Caruana (+10!) și Levon Aronian (un neînvins +9) au avut performanțe uimitoare la blitz, cu Levon pregătit să fie locul 1 la blitz pe lista de rating FIDE din iunie.

Jan-Krzysztof Duda a început blitz-ul de la Varșovia cu două puncte în spatele liderului Vishy Anand, iar pierderile în fața lui Vishy și Wesley So au fost o lovitură grea pentru șansele sale. El și-a revenit, totuși, și până în ultima zi a fost la 1,5 puncte distanță de lider.

Când Vishy a pierdut și a doua partidă a zilei, Jan-Krzysztof preluase singur conducerea, dar ceea ce a urmat avea să fie incredibil. Intrând în turul final, Duda și Aronian au fost co-lideri la 23 de puncte, în timp ce Anand și Caruana au avut 22,5.

Duda și-a repetat succesul la Varșovia în timpul Mondialului Rapid și Blitz din 2021, unde a fost cel mai consistent jucător, terminând pe locul 5 în rapid (la doar jumătate de punct în spatele liderilor) și secund în blitz, după ce a pierdut un playoff împotriva Maxime Vachier-Lagrave.

Învațând din trecut, polonezul a reușit de această dată să ia trofeul și premiul principal de 40.000 de dolari.

_____________________

Jan-Krzysztof Duda cu trofeul Superbet Rapid & Blitz Varșovia 2022. Foto: Lennart Ootes/ Grand Chess Tour

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XVII). „Matchul acesta va fi un fel de luptă între mașină și rațiunea omenească!”

Anul 1927 începe cu o veste foarte bună pentru revistă. Ea devine publicația oficială a Federației Române de Șah,...

Pallas Athena – Chess Business Club

Club corporate de sah / club pentru pasionati de sah si businessPallas Athena Chess Business Club – dezvoltare aptitudini...

Albastru de Elada

Poți să nu fi mers niciodată în Elada: nu-i nimic, vine ea la tine. Dacă nu cumva deja a...
promovare onlinespot_img

Finalele MCCT: Carlsen și So, în fruntea tuturor

Magnus Carlsen l-a spulberat pe Jan-Krzysztof Duda în 18 mutări la începutul finalei de la the Meltwater Champions Chess...

Fraza de deschidere în basmul românesc

Am avut mai multe ocazii de a cunoaște importanța formulei de deschidere. În presă, este bine să începi relatarea...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi