ȘahDucu Gavrilescu participă azi la confruntarea continentelor. El a...

Ducu Gavrilescu participă azi la confruntarea continentelor. El a jucat în turneu finanțat de Superbet, cea mai mare companie de pariuri din țară

-

promovare onlinespot_img

10 octombrie 2020

David Gavrilescu, cunoscut de prieteni ca Ducu, participă astăzi, din partea României, la confruntarea continentelor la șah.
Șahistul din țara noastră a fost selecționat în echipa Europei de juniori pentru Turneul Intercontinental organizat sub egida Global Chess Festival.
Competiția dintre continente are la start patru echipe care reprezintă fiecare Europa, Asia, Africa și America
David Gavrilescu, reprezentatul țării noastre, va juca la masa numărul 2 a echipei europene.

La prima masă va evolua șahistul Casper Schopoen „Ţările de Jos” (Netherlands).
În total se vor disputa în această după-amiază șase runde.

În prima rundă, Ducu Gavrilescu, singurul șahist român de la această inedită competiție, îl va avea ca adversar pe Sean Yearwood, din echipa continentului american.

În data de 10, luna numărul 10, îi dorim lui Gavrilescu să joace de nota…10.

Detalii la următoarea adresă:
http://www.globalchessfestival.com/…
Îmi aduc aminte, cu mare plăcere, faptul că Ducu Gavrilescu a fost unul dintre cei mai căutați șahiști din delegația țării noastre care a participat anul trecut la un moment unic.
Cei mai buni şahişti ai lumii au concurat la Bucureşti la penultima etapă din Grand Chess Tour, un turneu mondial de şah, înfiinţat de celebrul şahist rus Garry Kasparov.
Aceasta a fost cea mai mare întâlnire de şah care s-a desfăşurat vreodată în România. La Bucureşti au fost prezenţi Fabiano Caruana, Levon Aronian, Wesley SO şi Shakyriyar Mamedyarov, unii dintre cei mai în vogă şahişti ai momentului. Grand Chess Tour, un echivalent a Formulei 1 este la a cincea ediţie, iar cele 8 turnee dintr-un an se dispută pe 4 continente reunind în total 12 jucători de top. În anul trecut, când nu venise încă pandemia pe planeta noastră finala a avut loc la Londra.
Suntem bucuroşi pentru că am putut aduce acest turneu la Bucureşti, el reprezentând un reper pentru şahul din România, mai ales că în cadrul turneului 25 din cei mai buni copii şahişti ai României au avut posibilitatea să joace cu cei mai mari jucători de şah din lume, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul Superbet, compania care a susținut acest turneu oferind premii de 150.000 de dolari la care se adaugă 25.000 de euro în afara turneului.
De asemenea 10 din cei mai mari şahişti ai României la ora actuală, printre care Andrei Istrăţescu, Corina Peptan, Constantin Lupulescu, David Gavrilescu sau Luminiţa Cosma, au luat parte la SuperChess Cup.
Superbet, cea mai importantă companie de pariuri din România, la care americanii de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, au cumpărat un pachet de acţiuni pentru care au plătit 175 de mil. euro, este deţinută de Sasha Dragic, un fost şahist care a ajuns maestru FIDE în fosta Iugoslavia. Grand Chess Tour de la Bucureşti a fost deschis printr-o partidă amicală dintre celebrul tenisman german Boris Becker şi Fabiano Caruana, numărul doi în lume la acel moment.
La final, să revenim în actualitatea zilei de 10 octombrie, anul de grație 2020.
Azi îl vom urmări cu sufletul la gură pe Ducu Gavrilescu în confruntarea planetei!
Mult succes!
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Olimpiada s-a terminat, vine Olimpiada!

Este cunoscută expresia „Regele a murit. Trăiască Regele!“ Ea a fost folosită cu multe secole în urmă în două ţări...

Olimpiada bizară: Românii au ajuns cu 121 de zile înainte de Beijing 2022

Stimați cititori, astăzi revenim la tema olimpiadei bizare cu un subiect incredibil. Primii reprezentanți ai României la ediția de...

Avanpremieră la Festivalul Chess Corporate Pallas Athena

Avanpremieră la Festivalul de Șah Corporate Pallas Athena Simultan de șah susținut de Marele Maestru Internațional Mihail Marin,  la 17...
promovare onlinespot_img

Richard Rapport câștigă Marele Premiu FIDE Grand Prix

Richard Rapport l-a învins pe Dmitry Andreikin în finala FIDE Grand Prix cu scorul de 1.5 vs 0.5. Prima...

Prefață la o nouă olimpiadă bizară – Beijing 2022

Peste numai câteva zile va avea loc primul eveniment legat de viitoarea ediție a Olimpiadei de iarnă. Astfel, flacăra...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi