ȘahDouă locuri în top 10 european pentru juniori la...

Două locuri în top 10 european pentru juniori la șah hibrid

-

promovare onlinespot_img

 21 Septembrie  2020

Am avut șah online, am avut șah față în față, acum, stimați cititori ai revistei noastre, o invitație la o competiție de șah hibrid.

Poate unii dintre dumneavoastră nu ați auzit prea multe despre acest sistem. Îl vom lămuri îndată, dacă citiți rândurile următoare.

În perioada 18-20 septembrie s-a desfășurat Campionatul European online pentru juniori (12, 14, 16 și 18 ani), în sistem hibrid: competiția s-a disputat online (pe tornelo.com, noul server înființat de Federației Europene de Șah (ECU, forul organizator), dar cei peste 700 de participanți au jucat nu de acasă, ci de la sală (cu zoom și sharescreen), sub supravegherea unui arbitru local (incinta fiind monitorizată și de la centrul de organizare, prin webcam).

Participanții din România, selectați în urma Concursului Național online din august, au fost grupați la București (15, arbitru: Dinu-Ioan Nicula), Arad (5, arbitru: Alin Câmpeanu) și Iași (3, arbitru: Vladimir Danilov), disputându-se câte 3 runde pe zi, la ritmul de 25 minute KO + 5 secunde/mutare (șah rapid).

Căpitanul echipelor noastre naționale a fost Ion-Șerban Dobronăuțeanu.

Rezultate de vârf au fost obținute de către David Gavrilescu (loc 5 la U18) și Filip Magold (loc 7 la U12), următoarele clasări din rândul băieților fiind ale lui Radu-Fabian Dobre (loc 20 la U14) și Sasha-Matei Crăciun (loc 23 la U12).

La fete, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de către Maria Pîrvan (loc 14 la F12) și Miruna-Daria Lehaci (loc 16 la F18), urmate de Alexia-Teodora Puia (loc 26 la F14), Denisa-Andreea Bucur (loc 26 la F18) și Alessia-Maria Ciolacu (loc 29 la F16).

Competiția a fost dominată de reprezentanții Rusiei, cu 6 medalii de aur, câte un titlu revenind juniorilor din Azerbaidjan și, respectiv, Belarus.

Cu alte cuvinte, școala rusească de șah și-a spus din nou cuvântul și a cucerit cele mai multe medalii de aur.

Asta înseamnă că în anii următori, vom avea din nou din Rusia pretendenți serioși la cele mai importante titluri individuale și pe echipe la șah. Asta se va întâmpla atât la masculin, cât și la feminin. Fără prea multe comentarii.

Bucureștiul a jucat la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, de pe Strada Vasile Conta, chiar la etajul 8, în sala care poartă numele fotbalistului Gheorghe Hagi.

Încet, încet trecem la șahul clasic, cel cunoscut ca fiind disputat de adversari față în față, fără calculatoare.

Urăm succes competitorilor din țara noastră.

Aristotel Bunescu – UZPR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Mica Romă (10): Iosif Vulcan, „Panteon român. Portretele și biografiile celebrităților române”

Elitele de azi sunt bucuroase când reușesc să scape de acuzația populistă că sunt corupte. Atunci se întorc în...

Fotografia săptămânii: Ne recunoaștem în ea?

Luați cea mai înaltă clădire din București (cred că e Sky Tower de pe bulevardul Barbu Văcărescu); triplați-i dimensiunile;...

Dezvoltare și inovație în afaceri – Conferința online a Confederației Patronatul Român

Anunț Confederația Patronatul Român INVITAȚIE Ref: Conferința online a Confederației Patronatul Român din 22.10.2020 1. CONTEXT 2. CONȚINUT / ORDINEA DE ZI 3. AUDIENȚA 4....
promovare onlinespot_img

Life beyond business: Grațiela Marineață – Pasiune, muzica și coaching

Grațiela Marineață, violonistă și life coach, a fost invitata emisiunii „Life beyond business” alături de Crina Diculescu, fondator Dynamic...

Campionatul european pe echipe: Ucraina ia aurul, Firouzja trece de 2800 

Datorită unei victorii în runda finală împotriva Armeniei, Ucraina a obținut primele medalii de aur la secțiunea deschisă a...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi