Fără categorieDoamna Alina Oanță, un artist de valoare, vă invită...

Doamna Alina Oanță, un artist de valoare, vă invită la simfonia culorilor

-

promovare onlinespot_img

12 brumar 2021. Astăzi vă oferim o invitație foarte greu de refuzat. Să urmărim împreună simfonia culorilor, în compania unui artist de valoare, doamna Alina Oanță.

– Vă rugăm, în primul rând, să vă prezentați.

– Mă numesc Alina Oanță, îmi semnez lucrările cu ,,Alyson’’. M-am născut în Bârlad, județul Vaslui, iar la 19 ani am venit în Cluj-Napoca, la facultate. Sunt economistă ca și profesie. Am un soț minunat și un băiat student la facultatea de drept. Am lucrat în domeniul bancar, iar în 2019 mi-am dat demisia. Pentru a-mi umple timpul, în 2020 m-am întors la o pasiune foarte veche: pictura. De 2 ani sunt artist autodidact.

-Pentru ce ați ales pictura și nu muzica?
– Pictura și nu muzica?!?! Dar și pictura este o muzică… o simfonie a culorilor, ce izvorăște din suflet. O muzică pe care mulți nu o aud sau nu doresc să o audă, însă cu siguranță o simt privind lucrările artiștilor.

-Care sunt temele preferate?
– Din păcate, nu am o temă preferată, încerc, caut să găsesc ceva care să mă reprezinte și din acest motiv am explorat mai multe teme, încercând să găsesc acel ,,ceva’’, care să mă reprezinte.

– Preferați lucrările de dimensiuni mari sau mici? – Nu am o preferință, am lucrat cu tot felul de pânze, cea mai mare fiind 60/80 cm, dar mi-aș dori să lucrez și pe pânze de dimensiuni mai mari.

– Unde vă vedeți peste 10 ani?
– Un deceniu…. Sper ca eu, Alyson, să fiu descoperită, să pot transmite celor care mă urmăresc frumosul și culoarea vieții care se află în fiecare dintre noi, eu având scopul să le scot la suprafață.

– Câteva cuvinte pentru oamenii care vă urmăresc?
– Știți ce este frumos la 54 de ani? Că ai privilegiul de a spune vieții ,,te iubesc’’ și că poți să spui ,,mulțumesc’’, că ai privilegiul de a spune familiei tale ,,te iubesc’’, să spui lumii că o iubești, să spui Universului că îl Iubești.
Cu toate cele bune și cele rele la un loc. Mulțumesc Universului că mi-a dat șansa să fiu, să exist, să trăiesc, să fiu ceea ce sunt și să am șansa de a deveni ceea ce îmi doresc. Îmi doresc pentru toți oamenii să aibă șansa de a trăi frumos și de a îmbătrâni frumos.
Mulțumesc celor ce mă susțin, celor ce mă încurajează și mă apreciază. Vă mulțumesc !!!

– Și eu vă mulțumesc mult pentru aceste dialog foarte sincer și lămuritor.
Galerie de imagini

 

 

 

Multă sănătate și așteptăm cu mare interes, o viitoare invitație semnată tot de doamna Oanță.

Aristotel Bunescu

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Lectură și acuratețe

Consemnez aici o observație excelentă a profesorului Mircea Flonta găsită în cartea sa „Drumul meu spre filosofie” (2016): „În cercuri...

Descoperitorul de talente: Florica Zamfir vă face un tablou rapid

10 noiembrie, 2021. Pentru o asemenea zi, trebuie neaparat să găsesc un subiect de nota 9 plus cu felicitări,...

Nona Gaprindashvili vs. Netflix – prima femeie cu titlul de Mare Maestru în șah acuză serialul ”The Queen’s Gambit” de  „o falsitate devastatoare”

Cunoscuta campioană la șah, Nona Gaprindashvili, susține că ”The Queen’s Gambit”, seria nominalizată la Premiile Emmy, a „mințit în...
promovare onlinespot_img

Bizarerii olimpice. Sportivi trimiși acasă înainte de startul competiției

Atâtea pregătiri, atâtea sacrificii în viața personală, atâtea cheltuieli, atâtea drumuri, toate făcute absolut degeaba. Aceasta este trista realitate trăită...

Ploile se opun bucuriei

2 cireșar înseamnă ziua în care Marconi primește, în 1896, patentul pentru noua sa fantezie numită ...radio. O să vă...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi