ȘahDing Liren câștigă Chessable Masters 2022

Ding Liren câștigă Chessable Masters 2022

-

promovare onlinespot_img

MM Ding Liren a câștigat Chessable Masters din 2022 Meltwater Champions Chess Tour, în ciuda revenirii MM Praggnanandhaa R, care a câștigat al doilea mini-meci de joi. Ding a fost cel care a câștigat titlul și primul premiu de 25.000 de dolari câștigând un playoff de două partide.

Praggnanandhaa a fost impresionant pe tot parcursul turneului, lăsând întreaga lume a șahului împărtășind mai mult sau mai puțin același gând: cum a devenit acest copil atât de puternic atât de repede?

Punctul culminant al tuturor celor întâmplate joi a fost atunci când adolescentul-minune de 16 ani din Chennai a câștigat cea de-a doua partidă și le-a remizat pe celelalte trei. Încă la opt puncte de intrare în top-100 din lume, Pragg l-a învins pe numărul doi mondial a șah clasic.

Finalul jocului care a apărut după mutarea 40 arăta oarecum asemănător cu clasicul Capablanca-Ragozin, Moscova 1936, cu care Mihail Shereshevsky își începe cartea Strategia finalului de șah.

Spre deosebire de Ragozin, Ding a decis să schimbe rapid piesele minore, dar în cele din urmă nu a reușit să țină poziția finală.

Cel de-al patrulea eveniment al turneului de șah al Campionilor din 2022, Chessable Masters, a avut loc în perioada 19-26 mai 2022 pe Chess24. Preliminariile au fost un round-robin cu 16 jucători, din care primii opt se califică în faza eliminatorie. Controlul timpului a fost de 15 minute plus un increment de 10 secunde; sistemul de notare a fost de trei puncte pentru o victorie, unul pentru o egalitate și zero pentru o înfrângere. Fondul de premii a fost de 150.000 de dolari.

___________

Foto: Praggnanandhaa R., aproape de neoprit la 16 ani.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Kremlinul își dorește ridicarea restricțiilor împotriva lui Serghei Karjakin

Kremlinul a intervenit în mod dramatic în disputa privind interdicția mondială a șahistului Serghei Karjakin, în timp ce purtătorul...

Celan: urma românească

Cartea lui Petre Solomon despre Paul Celan se prezintă în două versiuni oarecum complementare. Cea princeps include valoroasele creații...

A sosit tirajul de la ,,Muzica picturii”

25 brumărel, anul de grație 2021. Fiecare cu sărbătoarea lui. O parte a criticilor de artă plastică, precum și unii...
promovare onlinespot_img

SBERBANK A CÂȘTIGAT C.E. DE ȘAH LA CORPORAȚII

7 octombrie, anul de grație 2020 Echipa Sberbank din Rusia a reușit să câștige Campionatul European de șah online pentru...

Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social: Ovidiu Atanasiu – „Între output-ul unei școli și input-ul pieței muncii în momentul acesta este o prăpastie uriașă”

Invitatul emisiunii Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social a fost Ovidiu Atanasiu, fondator American Alternative School – AmSchool. Ovidiu Atanasiu are...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi