ȘahDing Liren câștigă Chessable Masters 2022

Ding Liren câștigă Chessable Masters 2022

-

promovare onlinespot_img

MM Ding Liren a câștigat Chessable Masters din 2022 Meltwater Champions Chess Tour, în ciuda revenirii MM Praggnanandhaa R, care a câștigat al doilea mini-meci de joi. Ding a fost cel care a câștigat titlul și primul premiu de 25.000 de dolari câștigând un playoff de două partide.

Praggnanandhaa a fost impresionant pe tot parcursul turneului, lăsând întreaga lume a șahului împărtășind mai mult sau mai puțin același gând: cum a devenit acest copil atât de puternic atât de repede?

Punctul culminant al tuturor celor întâmplate joi a fost atunci când adolescentul-minune de 16 ani din Chennai a câștigat cea de-a doua partidă și le-a remizat pe celelalte trei. Încă la opt puncte de intrare în top-100 din lume, Pragg l-a învins pe numărul doi mondial a șah clasic.

Finalul jocului care a apărut după mutarea 40 arăta oarecum asemănător cu clasicul Capablanca-Ragozin, Moscova 1936, cu care Mihail Shereshevsky își începe cartea Strategia finalului de șah.

Spre deosebire de Ragozin, Ding a decis să schimbe rapid piesele minore, dar în cele din urmă nu a reușit să țină poziția finală.

Cel de-al patrulea eveniment al turneului de șah al Campionilor din 2022, Chessable Masters, a avut loc în perioada 19-26 mai 2022 pe Chess24. Preliminariile au fost un round-robin cu 16 jucători, din care primii opt se califică în faza eliminatorie. Controlul timpului a fost de 15 minute plus un increment de 10 secunde; sistemul de notare a fost de trei puncte pentru o victorie, unul pentru o egalitate și zero pentru o înfrângere. Fondul de premii a fost de 150.000 de dolari.

___________

Foto: Praggnanandhaa R., aproape de neoprit la 16 ani.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

PARTICIPANTI, Editia I – Bucuresti, 8-11 noiembrie 2019

Ediția I Campionatul de Șah Corporate pe Echipe “Pallas Athena”, Bucuresti 8-11 noiembrie 2019 In acesta pagina vor fi listatate...

„Realitatea fictivă” a artistului Valentin Tănase

Valentin Tănase este un artist complet: grafician, pictor, autor de ilustrații carte, sculptor monumental. În același timp, el este...

Ați citit bine: Uniforia vine la EURO 2020

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, Mai este puțin și vom afla care este numele noii echipe campioane de fotbal de pe...
promovare onlinespot_img

Partenie Mihai – campion național la șah prin corespondență. Despre utilizarea internetului

7.5.7. Adică 7 florar, ora 7.00. Sar peste buletinul de știri de la ora 7 difuzat de Radio România...

Un român la Wijk aan Zee

Îl cheamă Richard Rapport și a trecut de curând de la federația maghiară la cea română. A devenit astfel...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi