ȘahDing Liren câștigă Chessable Masters 2022

Ding Liren câștigă Chessable Masters 2022

-

promovare onlinespot_img

MM Ding Liren a câștigat Chessable Masters din 2022 Meltwater Champions Chess Tour, în ciuda revenirii MM Praggnanandhaa R, care a câștigat al doilea mini-meci de joi. Ding a fost cel care a câștigat titlul și primul premiu de 25.000 de dolari câștigând un playoff de două partide.

Praggnanandhaa a fost impresionant pe tot parcursul turneului, lăsând întreaga lume a șahului împărtășind mai mult sau mai puțin același gând: cum a devenit acest copil atât de puternic atât de repede?

Punctul culminant al tuturor celor întâmplate joi a fost atunci când adolescentul-minune de 16 ani din Chennai a câștigat cea de-a doua partidă și le-a remizat pe celelalte trei. Încă la opt puncte de intrare în top-100 din lume, Pragg l-a învins pe numărul doi mondial a șah clasic.

Finalul jocului care a apărut după mutarea 40 arăta oarecum asemănător cu clasicul Capablanca-Ragozin, Moscova 1936, cu care Mihail Shereshevsky își începe cartea Strategia finalului de șah.

Spre deosebire de Ragozin, Ding a decis să schimbe rapid piesele minore, dar în cele din urmă nu a reușit să țină poziția finală.

Cel de-al patrulea eveniment al turneului de șah al Campionilor din 2022, Chessable Masters, a avut loc în perioada 19-26 mai 2022 pe Chess24. Preliminariile au fost un round-robin cu 16 jucători, din care primii opt se califică în faza eliminatorie. Controlul timpului a fost de 15 minute plus un increment de 10 secunde; sistemul de notare a fost de trei puncte pentru o victorie, unul pentru o egalitate și zero pentru o înfrângere. Fondul de premii a fost de 150.000 de dolari.

___________

Foto: Praggnanandhaa R., aproape de neoprit la 16 ani.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Românii

Nu mai poți deschide radioul sau televizorul fără să auzi vreun politician sau vreun jurnalist făcând referire la „români”....

Icoana – o fereastră deschisă spre cer

La Galeria 2Art de la parterul Primăriei Sectorului 2, cu ocazia sărbătorilor pascale, este deschisă până pe 5 mai...

O viziune pentru București

Zilele acestea, jurnalele de știri au fost pline de vestea că bucureștenii stau în frig. A venit iarna, iar...
promovare onlinespot_img

Detalii despre apropiata Olimpiadă din China

Subiectele politice și medicale domnină actualitatea internă. Dar, tot între preocupările din aceste zile sunt și pregătirile pentru viitoarea...

Cum se explică ascensiunea Indiei în elita șahului mondial (I)

India devine rapid o superputere legitimă globală în șah, conducând Statele Unite și China și fiind la același nivel...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi